Wat kost het eigenlijk ?

Homepage | Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies

Wat kost een begrafenis

Documentatie & offertes op maat aanvragen

snel offerte begrafenis

De kosten van een begrafenis

Het overlijden van een persoon gaat gepaard met veel verdriet, maar ook met veel keuzes omtrent de uitvaart die in relatief korte tijd moeten worden geregeld. Niet alleen moeten er beslissingen worden genomen over de plechtigheid, maar ook over allerlei financiële en juridische onderwerpen. Op deze pagina geven wij u een beknopt overzicht van wat er bij een begrafenis allemaal komt kijken en met welke kosten u rekening moet houden. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend informatie en prijzen aan te vragen bij aangesloten uitvaartondernemingen.

U kunt het zo duur maken als u zelf wilt

Voor een begrafenis(plechtigheid) zijn er enkele onderdelen die essentieel en onvermijdelijk zijn, echter heeft u wel veel keuze uit opties die de uiteindelijke kosten flink kunnen doen stijgen, zoals de kosten voor bloemen, condoleance, volgauto's etc. In die zin heeft u zelf veel in de hand. De belangrijkste kostenpost zijn de zogenaamde grafkosten.

Grafkosten of Grafrechten

De grafkosten of Grafrechten zijn de kosten die verbonden zijn aan het 'pachten' of 'huren' van het stukje grond op een begraafplaats waarin de overledene begraven zal worden. Grond is over het algemeen duur in West-Europa en met name in Nederland kunnen de grafkosten flink oplopen, tot wel € 10.000. Uit onderzoek in 2012 is gebleken dat Naarden de duurste gemeente is met een € 449,15 grafkosten voor een eigen of familiegraf en de goedkoopste Middelbert is met € 33,20 per jaar.

Zoals gezegd pacht u de grond en wordt u geen eigenaar. Veelal gaat het om een periode van minimaal 10 jaar tot circa 50 jaar. Na die tijd krijgen de nabestaanden wederom de keuze om voor een nieuwe periode het graf te pachten. Vanwege de lengte van de pachtovereenkomst kunnen de kosten dus flink oplopen. Voor een minimumperiode van 10 jaar bent u in Naarden een bedrag van € 4.491,50 kwijt en voor 20 jaar het dubbele daarvan. Bijkomende factor is dat deze kosten wel vooraf betaald dienen te worden.

Grafrechten bepalen een groot deel van de kosten

Eigen graf/familiegraf of een algemeen graf

Nog een belangrijke keuze met een groot financieel effect is de keuze voor een eigengraf, ook wel familiegraf genoemd of een algemeen graf. Bij een algemeen graf wordt de overledene bijgezet bij mensen die onbekend zijn. Maximaal 3 personen liggen daar begraven en meestal boven elkaar. Bij een eigen graf kunnen ook maximaal 3 personen begraven worden, maar dat zijn dan wel overledenen die een band hebben met elkaar, bijvoorbeeld leden uit hetzelfde gezin.

Een algemeen graf is goedkoper.

Hoogte grafrechten bepaald door:

Documentatie & offertes op maat aanvragen

snel offerte begrafenis

U kunt een begrafenis zo uitgebreid mogelijk houden als u zelf wilt, maar aan alles hangt een prijskaartje. Laat u niet het hoofd op hol brengen door alle mogelijkheden, maar denk goed en rustig na over wat u wel en niet wilt en probeer zo dicht mogelijk bij uw eigen gevoel te blijven. Er zijn een heleboel zaken waar u over na moet denken en waarschijnlijk staat uw hoofd daar helemaal niet naar, maar het is wel zo dat een mooie en gedenkwaardige begrafenis u zal helpen bij het verwerken van uw verlies.

Zo moet u beslissen of de overledene wel of niet thuis opgebaard wordt, welke doodskist u wilt, of er een condoleance avond, avondwake en/of uitvaartdienst gehouden wordt, de rouwkaart moet uitgezocht en verstuurd worden, komt er wel of geen overlijdensadvertentie in de krant, de rouwauto en eventuele volgauto's moeten geregeld worden, muziek, bloemen, koffietafel en al niet meer.....

Hieronder zie u een overzicht met de meest voorkomende kosten (bron: www.uitvaart-expert.nl).

Overzicht kosten begrafenis

Omschrijving Kosten
DOCUMENTEN  
Akte van Overlijden (bron:gemeente Aalsmeer) € 11,80
   
BEGELEIDING  
Basistarief uitvaartonderneming t.b.v. begeleiding tijdens begrafenis (alles regelen,verzorgen,rouwauto,personeel,opbaarmaterialen,belastingen etc.) € 1.495,00
Thuis opbaren (extra kosten i.v.m. koelapparatuur en controles) € 350,00
Begraven op zaterdag (duurder dan doordeweeks) € 250,00
Laatste verzorging € 100,00
   
GEBRUIK UITVAARTCENTRUM  
Gebruik condoleance ruimte (per keer) € 120,00
Gebruik aula (per keer) € 160,00
Koffie/thee met cake voor 100 personen inclusief bediening € 275,00
Opname op CD of DVD € 25,00
Opname op video inclusief montage € 350,00
Vier dragers t.b.v. kist (indien de nabestaanden niet zelf dragen) € 250,00
Spreker c.q. begeleider uitvaart € 450,00
Uitvaartmis in kerk inclusief personeelskosten € 750,00
   
VERVOER  
Rouwauto voor tocht naar uitvaartcentrum of huisadres € 160,00
Rouwauto voor tocht naar begraafplaats € 160,00
per volgauto tot begraafplaats (4 personen) € 160,00
   
DRUKWERK/KENNISGEVINGEN  
Rouwkaarten (bron:kaart2go.nl). 100 stuks zelfontworpen dubbele kaarten excl. porot inclusief enveloppen € 249,00
Rouwadvertentie regionale krant (bron: Het Kompas/familieberichtenonline.nl). Eenvoudige advertentie, oplage 40.000 stuks € 170,00
Rouwadvertentie landelijke krant (bron:AD/familieberichtenonline.nl, eenvoudige rouwadvertentie landelijke dekking) € 1.200,00
Dankbetuigingen (bron:kaart2go.nl). 100 stuks eenvoudige dankbetuigingen € 125,00
Liturgieλn (100 stuks) € 150,00
   
BEGRAFENISKISTEN  
Eenvoudige eiken gefineerde kist € 400,00
Luxe eiken gefineerde kist € 575,00
Luxe mahonie gefineerde kist € 625,00
Luxe massief eikenhouten kist € 1.050,00
Bloemstuk op de kist € 100,00
   
BEGRAVEN (Kosten zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van de begraafplaats) Onderstaande kosten zijn indicatief en gemiddeld  
Kosten voor het begraven € 800,00
Grafrechten algemeen graf (20 jaar) incl.afkoop onderhoud € 3.000,00
Grafrechten particulier graf (20 jaar) incl. afkoop onderhoud € 4.500,00
   
GEDENKSTEEN  
Standaard open graf met grafsteen inclusief graveren en plaatsing € 2.200,00
Standaard kindergraf met grafsteen inclusief graveren en plaatsing € 1.450,00
Gedenkplaat (gemi.20 x 30 cm) graniet incl.graveren € 265,00
   
TOTAAL (Tel de voor u van toepassing zijnde onderdelen op om een indicatieve prijs te krijgen)  


Offertes ?

Wat kost het ?

Er bestaan tussen uitvaartondernemingen of begrafenisondernemers wel degelijk forse prijsverschillen voor de verschillende onderdelen. Een eenvoudige begrafenis kost u gemiddeld al zo'n € 6.500 tot € 7.000, maar kan gemakkelijk tot boven de € 10.000 oplopen.

Voor dit soort bedragen doet u er echt verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen, ook al lijkt het misplaatst dat in zulke delicate kwesties offertes aangevraagd worden: u doet er toch verstandig aan en geen enkele begrafenisondernemer vindt het een probleem om u vrijblijvend voor te rekenen wat een begrafenis zou gaan kosten.

 
WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?
Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een begrafenis exact kost ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende begrafenisondernemers direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

Let op ! svp formulier compleet invullen

Het is van wezenlijk belang dat u het bovenstaande formulier compleet en zorgvuldig invult. Bij regio kunt u bijvoorbeeld niet 'weet ik niet' invullen. Ook indien contactgegevens niet compleet of correct worden ingevuld, zullen onze partners (uitvaartondernemingen) geen vrijblijvende prijsopgaves uit kunnen brengen.

LET OP: Dit formulier is niet bedoeld om aanvragen ten behoeve van uitvaartverzekeringen te doen. Deze aanvragen zullen dan ook NIET in behandeling worden genomen.

Waarom meerdere offertes aanvragen ?
• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Verschil begrafenis en crematie

Een begrafenis is over het algemeen zo'n 15% tot 20% duurder dan een crematie en wel vanwege de volgende redenen:

Populaire onderwerpen

Wat kost een stratenmaker ?Bent u benieuwd naar de kosten van een sierbestrating, het herbestraten van uw terras inclusief voorbereidend grondwerk ? Check hier dan het kostenoverzicht van de stratenmaker...Wat kost een stratenmaker ?Wat kosten zonnepanelen ?Veel informatie over de werking van zonnepanelen, systemen, eisen en bovenal wat het u gaat kosten, wat het u aan energiekosten jaarlijks bespaart en de subsidies die u kunt ontvangen.Wat kosten zonnepanelen ?Wat kost asbest verwijderen ?Hoe herkent u asbest, welke regels moet u volgen en bovenal...wat zijn de kosten indien u asbest laat verwijderen (met subsidie 2013 & 2014)Wat kost asbest verwijderen ?Wat kosten kozijnen ?Een van de meest concurrerende markten is die van de kozijnen. Of u nu houten, aluminium of de goedkoopste variant, kunststof kozijnen, neemt. U doet er verstandig aan prijzen te vergelijken. Lees hier verder...Wat kosten kozijnen ?Wat kost een verhuizing ?Zelf verhuizen of laten verhuizen ? Lees hier het kostenoverzicht en neem dan een beslissing...Wat kost een verhuizing ?Wat kost een alarm ?Wat zijn de belangrijkste elementen die de kostprijs van een alarminstallatie voor een woning bepalen en waar moet u grofweg aan denken qua kosten., Lees hier verder...Wat kost een alarm ?BinnenhuisarchitectInformatie over de binnenhuisarchitect en de kosten daarvanBinnenhuisarchitectWat kost een begrafenis ?Een begrafenis een kostbare aangelegenheid waarin vele verborgen kosten zitten. Op deze pagina informeren wij u over de belangrijke onderdelen van het kostenplaatje.Wat kost een begrafenis ?Wat kost ongediertebestrijding ?Boktorren, wespen, ratten en muizen: het bestrijden daarvan is een specialistische klus. Lees hier verder over de kosten van ongediertebestrijding.Wat kost ongediertebestrijding ?Wat kost vochtbestrijding ?Vocht, de grootste vijand van elk gebouw. Optrekkend vocht, doorslaand vocht, lekkages, kelderproblemen etc. De gevolgen kunnen enorm zijn en de kosten ook. Lees hier verder over de kosten van vochtbestrijding.Wat kost vochtbestrijding ?Wat kost een dakdekker ?Alles over bitumen dakbedekking, rieten dakbedekking, kunststof dakbedekking, platte en hellende daken en de kosten van alles. Lees hier verder...Wat kost een dakdekker ?

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken
Copyright Cleveryards BV | Alle rechten voorbehouden | kvk nr 51798093