Wat kost een alarm ?

Informatie over alarmsystemen en de kosten daarvan

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Wat kost een goed alarm?

Bent u op zoek naar een alarm en bent u benieuwd wat dat kost ? De kosten van een alarm hangen uiteraard sterk af van de functies die u wenst, maar daarnaast van de communicatievorm (draadloos of bedraad) en bijvoorbeeld de sensoren waar u gebruik van wilt maken. We lopen de verschillende belangrijke factoren langs, zodat u zelf goed in kunt schatten wat het kost om een alarm aan te (laten) brengen.

Doel van het alarm

Denk allereerst na over het doel van uw alarm, wanneer u graag wilt weten wat het kost. Geef voldoende geld uit aan uw eigen veiligheid, al betekent dit niet dat u het meest professionele alarmsysteem hoeft te installeren. Heeft u bijvoorbeeld al goede sloten en andere preventiemiddelen zitten? Dan kunt u dat bijvoorbeeld uitbreiden met een elektronisch alarmsysteem. Houd er echter rekening mee dat de pure aanwezigheid van raam- en deurstickers wonderen kan doen, net als een zichtbare buitensirene. Wat een alarm kost hangt daarom sterk af van het doel dat u heeft. Wilt u indringers alleen maar afschrikken? Of wilt u daadwerkelijk beelden vastleggen en direct in actie kunnen komen?

Wat kost een draadloos of bedraad alarm?

Als u wilt weten wat een alarm kost is het bovendien verstandig om na te denken over een bedraad of een draadloos systeem. De draadloze systemen maken doorgaans gebruik van de 868MHz frequentie, waardoor ze vrij van storingen en betrouwbaar zijn. Bij sabotage wordt hier melding van gemaakt en de installatie is ontzettend eenvoudig. Houd er rekening mee dat u de batterijen in de elementen na verloop van tijd dient te vervangen. Dient u als bedrijf aan de NCP klasse 3 te voldoen? Dan heeft u alleen de keuze uit bedrade systemen. Als particulier heeft u doorgaans voldoende aan de draadloze NCP klasse 2 systemen.

Sensoren en bediening

U kunt een eventuele inbraak of andere problemen op verschillende manieren detecteren. Maak bijvoorbeeld gebruik van bewegingsmelders, magneetcontacten en glasbreuksensoren. Daarnaast kunt u werken met rookmelders, waterdetectoren, diverse gasdetectoren en eventueel camera’s. Ga na welke elementen u nodig heeft, aangezien u de vraag wat een alarm kost daarmee steeds een stukje beter kunt beantwoorden. Ga na welke ramen, deuren of ruimten een risico vormen en ga daar op zoek naar een adequate beveiliging.

Bediening van het systeem

Met het oog op de kosten van een alarmsysteem is het verder interessant om eens goed te kijken naar de manier van bedienen. Wilt u gebruik maken van een bedieningspaneel, eventueel met een persoonlijke code? Of wilt u het systeem aan de andere kant met een afstandsbediening kunnen bedienen? Verder zijn er bijvoorbeeld paniekknoppen beschikbaar, waarmee u er direct voor kunt zorgen dat het alarm in werking treedt. Een afstandsbediening is over het algemeen een stuk duurder dan het reguliere bedieningspaneel, maar brengt aan de andere kant meer gemak met zich mee.

Zelf installeren of laten doen

Uiteraard kunt u besluiten om het alarm zelf te installeren, om op die manier gemakkelijk tot een paar honderd euro te besparen. Hang de verschillende detectoren of camera’s op en gebruik de software om het geheel te installeren. Houd er rekening mee dat een professionele installateur u kan adviseren over de te plaatsen elementen en de locatie hiervan. Plaats de bekende stickers die aangeven dat u een alarm heeft zitten bij de deur, maar kies bovendien een geschikte locatie voor een eventuele schijnwerper die u wenst te gebruiken.

Wat kost een telefonische melding?

Wat een alarm kost hangt tenslotte af van de manier waarop u de meldingen door wilt laten komen. U kunt uzelf op de hoogte laten brengen via een telefoontje of een SMS naar uw telefoon. Wilt u dat ook de meldkamer direct op de hoogte is van de melding? Dan dient u daar een abonnement voor af te sluiten, waardoor de totale kosten voor het alarm hoger uit zullen vallen. U moet dan denken aan circa € 250,- op jaarbasis.

Online alarmsysteem kopen

Wilt u zelf een alarm kopen en bent u daarom benieuwd wat dat kost? Ga uit van een basisbedrag van ongeveer € 500,- wanneer u een aantal detectoren en een centrale aan wenst te schaffen. Wilt u daarnaast gebruik maken van (professionele) camera’s? Dan loopt het bedrag gemakkelijk op tot € 700,- of meer. Houd bovendien rekening met de eventuele kosten van een abonnement bij een meldkamer, aangezien deze maandelijks terug zullen komen. Het alarm kost online in ieder geval altijd iets minder dan in de verschillende fysieke winkels, waardoor het altijd verstandig is om uw aankoop via het internet te doen.

N

Geld besparen op een nieuw alarm ?

Bespaar fors geld op uw verbouwingen via wat-kost-het.nl en vraag gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen van regionale leveranciers aan: eenvoudig vergelijken en tot wel 45% besparen op de kosten! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

 

LET OP Subsidie 2015 voor installatie van alarmsystemen 

Het kabinet heeft besloten dat het VERLAAGD BTW TARIEF  dat wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen verlengd wordt tot 1 juli 2015. Dit betekent voor veel consumenten een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21 % worden werkzaamheden met slechts 6 % btw belast.  In feite een subsidiëring van 15 % !

 

Wilt u EXACT weten wat een nieuw alarmsysteem u zou kosten?

Ja, stuur mij gratis en vrijblijvend aanbiedingen en informatie op over alarmsystemen

Nog meer weten over spouwmuurisolatie ?

Extra informatie over het isoleren van spouwmuren vindt u hieronder:

Wat is een spouwmuur?

Om u een idee te geven van wat een spouwmuur is, zullen we eerst uitleggen hoe er al eeuwen in Nederland gebouwd wordt. Al vanaf de 12e eeuw na Christus bouwt men in Nederland met bakstenen. De term zegt het al: gebakken steen, bestaande uit voornamelijk rivierklei. Deze bakstenen worden al honderden jaren gestapeld gemetseld waardoor massieve en sterke muren ontstaan.

Deze massieve muren zijn echter wel gevoelig voor zogenaamde vochtdoorslag: een combinatie van grondwater, regen en wind zorgen ervoor dat de baksteen compleet verzadigd geraakt waardoor water door de baksteen en het mortel ‘migreert.’ Hierdoor wordt te zijner tijd ook de binnenkant van de muur ofwel de leefruimte vochtig. Dit ging ten koste van de kwaliteit.

Om de effecten van vochtdoorslag te minimaliseren werden er vaak hele dikke muren gemetseld waarbij het veel langer duurde voordat het vocht gemigreerd was. Maar – ook dat gebeurde.

De oplossing diende zich in het begin van de 20e eeuw. Nieuwe bouwtechnieken werden ontwikkeld door nieuwe inzichten. In plaats van 1 massieve muur bouwde men twee dunner muren naast elkaar, gescheiden door circa 5 tot 10 cm open ruimte die via ventilatie-openingen in contact met de buitenlucht stonden.

Illustratie vullen spouw

 

 

De voordelen waren dat weliswaar de buitenmuur met vocht verzadigd raakt, maar dat de binnenmuur droog bleef. Ook werd de ruimte gedroogd door verse lucht die aangevoerd werd en vochtige lucht die afgevoerd werd.

Spouwmuurisolatie in de praktijk

Voor het isoleren van de ruimte tussen de muren wordt gebruikt gemaakt van een eenvoudige techniek: na het boren van gaten in de buitenmuur (via een bepaald patroon) wordt isolatie in de ruimte gespoten. Er wordt niet gewerkt met purschuim omdat dan de werking van de spouw teniet wordt gedaan.

boren-buitenmuur-640-480

 

Het is belangrijk dat de spouw kan drogen en dat er verse luchttoevoer is en vochtige lucht weer afgevoerd kan worden. Veelal spreken we over een soort korrels of parels waarmee de muur geïsoleerd wordt.

 

Verschillende soorten spouwvullingmaterialen

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die voor de na-isolatie van spouwmuren gebruikt worden. Deze materialen hebben elk verschillende voordelen en nadelen en natuurlijk een bepaald prijsplaatje. Echter moeten ze wel over de volgende eigenschappen beschikken:

 • vochtbestendig
 • goede isolerende werking
 • krimp-,scheur- en inzakvrij
 • luchtdoorlatend
 • dampdoorlatend (ademend)
 • brandvertragend

Veel voorkomende spouwvullingmaterialen zijn: perlietkorrels, glaswol, minerale wolvlokken, polystreenkorrels, steenwol en PUR en UF schuimen, hoewel deze laatsten minder toegepast worden.

 

Terugverdientijd investering in spouwmuurisolatie

Zoals u in de tabel kunt zien, verdient een woningeigenaar gemiddeld binnen uiterlijk tweeëneenhalf jaar de investering in spouwmuurisolatie terug, alleen al door te besparen op de energiekosten. Er is bij de berekening uitgegaan van gemiddelden en de huidige gasprijzen; in werkelijkheid is het afhankelijk van allerlei factoren, zoals het rendement van uw HR-ketel, de plaatsing van uw woning ten opzichte van weersinvloeden etc. Vast staat echter wel dat het isoleren van spouwmuren rendabel is, dat u flink bespaart op uw energiekosten en dat de investering relatief snel is terugverdiend !

De voordelen van spouwmuurisolatie

U zult geen spijt krijgen van het laten isoleren van uw spouwmuren gezien de vele voordelen:

 • grote besparing op energiekosten
 • verbetering leefcomfort
 • bescherming van binnenmuur en inhoud pand tegen vocht en koude
 • waardestijging woning
 • geluidsisolerend (woning wordt minder gehorig)
 • lage investering
 • snelle uitvoering van werk (1-2 werkdagen) met minimale overlast

 

Kan ik zelf mijn spouwmuren isoleren ?

Wij raden het af om zelf uw spouwmuren te isoleren: indien niet de gehele gevel gelijkmatig geïsoleerd wordt, zullen er koudebruggen ontstaan waardoor ook vochtoverlast in de woning zelf kan ontstaan. Daarnaast kan isolatiemateriaal verzakken waardoor de werking ook niet optimaal is.

Spouwmuurisolatiebedrijven beschikken naast kennis ook over de juiste apparatuur zoals endoscopen, warmtesensoren en overige apparatuur die essentieel is voor een vakkundige en betrouwbare uitvoering van het werk.

Indien u toch twijfelt is het wellicht handig om de kosten eens naast elkaar te leggen en te vergelijken: de inhuur van de noodzakelijke apparatuur in combinatie met de kosten voor isolatiemateriaal is wellicht dusdanig hoog dat het minder interessant om het werk zelf uit te voeren.

Wilt u exact weten wat uw kosten zijn en hoeveel u kunt besparen ?

Ja, informeer mij gratis en vrijblijvend wat spouwmuurisolatie mij zou gaan kosten !

Aanvullende informatie

Extra achtergrondinformatie vindt u hieronder

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

120% (!) prijsstijging energie over de laatste 15 jaar

Door de continu stijging van olieprijzen worden ook de kosten voor gas en electriciteit elk jaar hoger:

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde in maart 2012 dat een Nederlands huishouden in februari 2012 gemiddeld € 156,- kwijt was aan gas en electriciteit, ruim € 13,- meer dan in februari 2011. Dat is een stijging van ruim 6,1%. In vergelijking met 15 jaar geleden zijn de energieprijzen maar liefst 120% gestegen, terwijl de inflatie maar met 35% is gestegen.

Het verlagen van de energiekosten is daarom zeer lonend. Eén van de meest rendabele methodes is het isoleren van de woning.

Doe uw voordeel met het lage btw tarief

Tot 1 juli 2015 geldt het lage btw tarief voor onder meer spouwmuurisolatie. In plaats van 21% btw betaalt u slechts 6% op de arbeidskosten, een forse besparing van maar liefst 15% ! Voorwaarde is dat uw woning minimaal 2 jaar oud is. Lees hieronder voor welke werkzaamheden het lage btw tarief wel of niet geldt.

Welke werkzaamheden vallen WEL onder het verlaagde BTW Tarief ?
 •  het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de badkamer, toilet, keuken, invalidentrap, dakterras, veranda, dakkapel en serre;
 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de riolering binnen het  perceel van de woning;
 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van boilers, geisers, cv- installaties, gaskachels, houtkachels, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, zonwering, rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties en sauna’s, mits die goederen in bouwkundig opzicht  onderdeel (gaan) uitmaken van de woning;
 • het (aan)bouwen, vernieuwen (waaronder het slopen en opnieuw opbouwen) en onderhouden van garages, schuren, carports, erkers en  dergelijke wanneer deze zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning  en de functie van het bijgebouw gelijk blijft;
 • het aanbrengen van vloerisolatie, kruipruimte-isolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie en andere isolatievormen
 • het aanbrengen en vernieuwen van (dubbel) glas;
 • het onderhouden (waaronder vegen) en vernieuwen van schoorstenen;
 • het onderhouden, vernieuwen en herstellen van een gevel;
 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van wandafwerking zoals tegels die zodanig zijn aangebracht dat verwijdering daarvan schade  toebrengt aan de wand als geheel;
 • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van vloeren die in  bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning. Onder  vloeren die in bouwkundig opzicht onderdeel uitmaken van de woning  worden ook vloeren begrepen, die zodanig zijn aangebracht dat  verwijdering daarvan schade toebrengt aan de vloer als geheel. Bedoeld
  worden betonnen gietvloeren, plavuizen, tegels, terrazzo, kunststofvloeren en sommige parketvloeren. Ook het via volledige
  verlijming aanbrengen van (onder)tapijt rechtstreeks op de originele vloer of trap valt onder het verlaagde tarief;
 • het renoveren en herstellen van een bejaardentehuis, aanleunwoning,  appartementencomplex. Alleen die ruimten die ter beschikking staan van  de bewoners (waaronder de gemeenschappelijke ruimten zoals de hal,  trappenhuis, lift en recreatieruimten) worden als woning aangemerkt;
 • het verwijderen van asbest;
 • de werkzaamheden van de uitvoerder van de renovatie- en hersteldienst.
Welke werkzaamheden vallen NIET onder het verlaagde BTW Tarief ?
  • het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van gordijnen;
  • het bestrijden van ongedierte;
  • het glazenwassen van woningen;
  • het slopen van een bestaande woning en het bouwen van een nieuwe
   woning; er is sprake van een nieuw vervaardigd goed;
  • sloopwerkzaamheden die niet in het kader van renovatie- en
   herstelwerkzaamheden plaatsvinden
Heeft u een woning van voor 1980?

Heeft u een woning van voor 1980?

Dan is de kans groot dat de spouwmuren van uw woning niet geïsoleerd zijn, waardoor uw binnenmuren koud en vochtig zijn waardoor uw gehele woning onbehaaglijk aanvoelt. Om de koude en vochtige woning aangenamer te maken gaan bewoners meer stoken, waardoor energiekosten hoog zijn. Veruit de meeste warmte ontsnapt bij woningen via de grote geveloppervlaktes. Het isoleren daarvan is daarom altijd een goede stap.

Laat uw spouwmuren na-isoleren !

Laat uw spouwmuren na-isoleren !

Via een stelsel van boorgaten in uw buitenmuur wordt isolatiemiddel ingebracht waardoor  de gehele gevel wordt geïsoleerd. Het effect daarvan is enorm: uw woning wordt warmer en droger, uw stookkosten gaan drastisch omlaag en ook de geluidsisolatie verbetert. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning en verbetert uw energielabel.

Het na-isoleren van de spouwmuren is de meest rendabele isolatievorm.


Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

 • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?