Wat kost het eigenlijk ?

Homepage | Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies

Wat kost een badkamer ?

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF OP INSTALLATIE BADKAMER

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21 % worden werkzaamheden met slechts 6 % btw belast. In feite een subsidiëring van 15 % ! Deze regeling geldt onder andere voor het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de badkamer, toilet, keuken, invalidentrap, dakterras, veranda, dakkapel en serre. (zie onderaan deze bladzijde een uitgebreidere opsomming). Maak dus gebruik van deze regeling die u 15 % op de installatiekosten bespaart !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

snel offerte badkamer

Het verbouwen van uw badkamer

Wellness is een term die vroeger onbekend was, maar nu gemeengoed is geworden. Een badkamer bestaat vaak uit meer dan alleen maar een douche, een ligbad en één of meerdere wastafels. De stoomdouche is populair, maar ook de whirlpool, de sauna, de inloopdouche. Qua materiaal is de keuze enorm geworden. Van hip en trendy tot klassiek. Simpele witte of gekleurde tegeltjes zijn niet zo populair meer, men verkiest natuurstenen producten als marmer of Toscaans natuursteen. Kranen en douchekoppen moeten design zijn. Alleen functioneel is niet meer voldoende.

Dit alles heeft natuurlijk forse consequenties voor de prijs.

Waar moet u op letten bij de verbouwing ?

De installatie van drinkwater- en afvoerleidingen in de badkamer vereist een grondige planning. Voordat de leidingen geïnstalleerd kunnen worden, dient u de exactie locaties te weten waar wastafels, toilet, eventueel bidet, ligbad, douche en andere objecten zullen komen. Ook moet u nog rekening houden met het soort objecten die geplaatst zullen worden: de ene zal een grotere watertoevoer nodig hebben dan de andere en weer een ander soort afvoer. Planning is dus van het allergrootste belang. Zo is er bijvoorbeeld het verschil tussen een hangend of staand toilet, maar ook tussen een gewone douche en een stortdouche.

Tegelwerk belangrijk bij badkamers

Goed tegelwerk is essentieel


Waar moet u nog meer opletten?

Als u geen douchebak wilt, maar een open douche, zorg er dan wel voor dat er voldoende afschot is, anders loopt het water niet goed weg. Zet de waterleidingen goed vast om geluidshinder te voorkomen. Let ook op de beluchting en ontluchting van de riolering. Anders heeft u namelijk kans op borrelende geluiden in de afvoer en/of stinkend rioolwater dat uit het afvoerputje omhoog komt. De vloer in de badkamer moet waterdicht zijn en daarvoor zijn betegelen en kitten niet voldoende. Breng kimband aan in de hoeknaden tussen wand en vloer, bij de douchebak en bij de leidingdoorvoeren. Kimband is een pasta en weefselband om de aansluiting vloer/wand tot één waterdicht geheel te smeden. Bij de afwerking van de vloer worden de hoeknaden voorzien van sanitairkit.

Uitgangspunten kosten badkamer

Naast de kosten voor de aanschaf van nieuwe produkten moet de consument ook rekening houden met de kosten voor de installatie van de badkamer. We zijn er van uitgegaan dat de ruimte waarin de badkamer komt standaard en leeg wordt opgeleverd. Sloopkosten zijn dus niet inbegrepen. Een stelregel is dat het installeren van een nieuwe badkamer ongeveer net zoveel kost als de aanschaf van producten.

  Indicatie kosten (incl.btw)
Standaard badkamer € 10.000
Luxueuze badkamer € 15.000 - € 25.000
WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?
Wilt u met 100 % zekerheid weten wat een (deels) nieuwe badkamer kost ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 4 verschillende badkamerspecialisten direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig ! (ook kunt u om een second opinion vragen van offertes die u al reeds heeft).

Gratis en vrijblijvend documentatie, aanbiedingen en offertes voor badkamers aanvragen: vul het onderstaande formulier volledig in en verzend het (volkomen gratis en vrijblijvend)

Wegens onderhoud is dit formulier offline

Waarom meerdere offertes aanvragen ?
Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt
U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Documentatie & offertes op maat aanvragen

snel offerte badkamer

Eenvoudig vrijblijvende offertes op maat aanvragen

Wilt u niet alleen een indicatie weten, maar wilt u exact de kosten weten van een nieuwe badkamer bij u thuis ? Dan kunt u het best een vrijblijvende offerte aanvragen bij verschillende bedrijven bij u in de regio. Het loont vaak de moeite op de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, want de concurrentie is groot en de prijzen kunnen daarom sterk variëren.

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6% i.p.v. 21%)

Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 31 december 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21 % worden werkzaamheden met slechts 6 % btw belast. In feite een subsidiëring van 15 % ! Deze regeling geldt onder andere voor het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van de badkamer, toilet, keuken, invalidentrap, dakterras, veranda, dakkapel en serre. (zie onderaan deze bladzijde een uitgebreidere opsomming). Maak dus gebruik van deze regeling die u 15 % op de installatiekosten bespaart !

Welke werkzaamheden vallen onder het lage tarief:

U kunt ook een offerte voor tegelzetters aanvragen

snel offerte bestrating

Populaire onderwerpen

Wat kost een stratenmaker ?Bent u benieuwd naar de kosten van een sierbestrating, het herbestraten van uw terras inclusief voorbereidend grondwerk ? Check hier dan het kostenoverzicht van de stratenmaker...Wat kost een stratenmaker ?Wat kosten zonnepanelen ?Veel informatie over de werking van zonnepanelen, systemen, eisen en bovenal wat het u gaat kosten, wat het u aan energiekosten jaarlijks bespaart en de subsidies die u kunt ontvangen.Wat kosten zonnepanelen ?Wat kost asbest verwijderen ?Hoe herkent u asbest, welke regels moet u volgen en bovenal...wat zijn de kosten indien u asbest laat verwijderen (met subsidie 2013 & 2014)Wat kost asbest verwijderen ?Wat kosten kozijnen ?Een van de meest concurrerende markten is die van de kozijnen. Of u nu houten, aluminium of de goedkoopste variant, kunststof kozijnen, neemt. U doet er verstandig aan prijzen te vergelijken. Lees hier verder...Wat kosten kozijnen ?Wat kost een verhuizing ?Zelf verhuizen of laten verhuizen ? Lees hier het kostenoverzicht en neem dan een beslissing...Wat kost een verhuizing ?Wat kost een alarm ?Wat zijn de belangrijkste elementen die de kostprijs van een alarminstallatie voor een woning bepalen en waar moet u grofweg aan denken qua kosten., Lees hier verder...Wat kost een alarm ?BinnenhuisarchitectInformatie over de binnenhuisarchitect en de kosten daarvanBinnenhuisarchitectWat kost een begrafenis ?Een begrafenis een kostbare aangelegenheid waarin vele verborgen kosten zitten. Op deze pagina informeren wij u over de belangrijke onderdelen van het kostenplaatje.Wat kost een begrafenis ?Wat kost ongediertebestrijding ?Boktorren, wespen, ratten en muizen: het bestrijden daarvan is een specialistische klus. Lees hier verder over de kosten van ongediertebestrijding.Wat kost ongediertebestrijding ?Wat kost vochtbestrijding ?Vocht, de grootste vijand van elk gebouw. Optrekkend vocht, doorslaand vocht, lekkages, kelderproblemen etc. De gevolgen kunnen enorm zijn en de kosten ook. Lees hier verder over de kosten van vochtbestrijding.Wat kost vochtbestrijding ?Wat kost een dakdekker ?Alles over bitumen dakbedekking, rieten dakbedekking, kunststof dakbedekking, platte en hellende daken en de kosten van alles. Lees hier verder...Wat kost een dakdekker ?

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken
Copyright Cleveryards BV | Alle rechten voorbehouden | kvk nr 51798093