Dubbel glas | HR+ | HR++ | HR+++ | Thermopane | Isolatieglas

Wat kost dubbel glas?

5

GRATIS offertes isolatieglas aanvragen met uw SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

Meer dan 100.000 offerte-aanvragen verwerkt

Aangesloten beglazing en isolatiebedrijven

%

Gemiddeld prijsverschil tussen hoogste en laagste aanbieder

Fors besparen met dubbel glas

Onder dubbel glas verstaan wij standaard dubbel glas, triple glas, HR+, HR++, HR+++, isolatieglas en thermopane beglazing.

condensatie

Circa € 330 per jaar besparen

EN EEN BEHAAGLIJKE WONING

Condensering ruiten

Geen condens meer

GEEN TOCHT & GEEN SCHIMMEL

Plaatsen kozijnen lage btw

In enkele uren geplaatst

MET 30% SUBSIDIE

Fors op uw energiekosten besparen met dubbel glas en het comfort in uw woning verbeteren.

Eén van de bekendste methodes om het verlies aan energie te voorkomen is het laten plaatsen van dubbel glas of zelfs driedubbel glas. Verbazingwekkend veel woningen zijn nog voorzien van het zeer energie-onzuinige enkelglas, zowel op de begane grond als bovenliggende verdiepingen.

Ramen beslaan standaard een groot deel van de gevel en hebben daarom een groot effect op verlies of behoud van warmte in de woning. Tevens zijn het bronnen van zogenaamde koudestraling: enkel glas ramen zijn veel kouder dan de andere onderdelen van de gevel en werken als een soort kouderadiator: net als een gewone radiator van de centrale verwarming geven ze straling af en in dit geval geen warmte, maar koude. Dat merkt u duidelijk indien u de krant zit te lezen in de nabijheid van een enkel glas – raam: u voelt de koude in uw nek.

In een slecht of matig geïsoleerd huis is het niet behaaglijk wonen. Het vervangen van enkel door dubbel of driedubbel glas heeft direct effect: u bespaart veel geld op uw energiekosten, uw woning voelt behaaglijker, in de winter is het warmer en in de zomer is het koeler, het Energielabel van uw woning wordt beter en het dubbele glas werkt ook geluidsisolerend.

HR glas

20% tot 30% subsidie op glasisolatie

In 2020 en 2021 kunt u profiteren van forse subsidies indien u 2 of meer isolatiewerken laat uitvoeren.

9% BTW op arbeidskosten i.p.v. 21%

Het plaatsen van dubbel glas (alle soorten) valt momenteel onder het lage tarief van 9% in plaats van de reguliere 21% BTW.

Gratis offertes

Profiteer van de dubbele subsidie en vraag ook offertes voor andere isolatiewerken aan (aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets)

Wilt u exact weten wat dubbel glas MET SUBSIDIE u zou kosten?

Vul dan het aanvraagformulier in op deze pagina en ontvang gratis en vrijblijvend prijsopgaves!
Direct gratis offertes op maat? Klik hier

Waarom wat-kost-het.nl?

Wat-kost-het.nl is een iniatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

350+ kostenoverzichten

Benieuwd naar de kosten van iets? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen op wat-kost-het.nl

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date indicatieve tarieven

Offertes op maat

Wilt u exact weten wat een product of dienst u zou kosten? Vraag dan offertes op maat aan via Wat-kost-het.nl. Gratis en volledig vrijblijvend. Duizenden aangesloten en gecertificeerde bedrijven. Landelijke dekking

Vergelijken én besparen

Doorgaans zult u 3 tot 4 offertes van verschillende bedrijven ontvangen. Deze kunt u vergelijken op prijs en kwaliteit en daardoor tot wel 40% kunnen besparen.

Minder condens

In elke woning bevindt zich waterdamp: verdampte vochtige lucht. We ademen waterdamp uit, maar voornamelijk door koken en douchen/baden ontstaat waterdamp. Zodra waterdamp met een koud object of oppervlakte in aanraking komt, dan gaat het condenseren, ofwel de damp wordt weer omgezet naar druppeltjes vocht. Enkel glas is per definitie heel koud en vaak beslagen (=condens), met dubbel glas heeft u geen of veel minder last van condens (u moet natuurlijk altijd goed ventileren).

Hoeveel bespaar ik met dubbel glas ?

Met de huidige energiekosten moet u denken aan ongeveer € 20,- per m2 per jaar (circa 30 m3 gasbesparing per m2 per jaar) indien u enkel glas laat vervangen door dubbel glas. Een gemiddelde woning heeft tussen de 10 m2 en 20 m2 aan ramen, waardoor u als snel € 200,- tot € 400,- per jaar aan energiekosten zult besparen.

De K-waarde, ook wel U-waarde genoemd, is de wamtedoorgangscoëfficiënt en geeft aan hoeveel warmte-energie er door 1 m2 glasoppervlak verloren gaat bij een verschil in temperatuur van 1º Kelvin tussen de binnen- en buitenzijde van de ruit. Hoe lager de K-waarde, hoe beter de isolerende werking is van het glas, hoe minder het warmteverlies.

Een ander nadeel van enkel glas is het beslaan van de ramen met condensatie als gevolg. Daarnaast geeft een koud vlak koudestraling af, wat een onbehaaglijk en oncomfortabel gevoel geeft.

Dubbel glas

Dubbele beglazing bestaat uit twee ruiten die door de fabrikant op een bepaalde afstand van elkaar zijn gekit, gesoldeerd of versmolten en uiteindelijk als één geheel kant en klaar wordt afgeleverd. Tussen de twee ruiten zit een kleine spouw die hermetisch is afgesloten. Doordat het hermetisch is afgesloten, kan er geen vochtige lucht in komen en is condensatie uitgesloten. De grootte van de spouw kan verschillen, maar de meest gangbare spouw is 6 tot 12 mm. Hoe kleiner de spouw, hoe lager de warmteweerstand, hoe minder goed de isolerende werking dus is. Hoewel het verschil niet heel groot is, wordt toch aangeraden om, als het kan, een spouwwijdte van 12 mm. aan te houden.

Naast de energiebesparing die dubbel glas oplevert t.o.v. enkel glas (afhankelijk van het type woning tot ca. 30 m3/m2 per jaar besparing aan aardgas), heb je ook geen last van condensatie. Daarnaast verhoogt dubbel glas het wooncomfort en werkt het inbraakwerend. Voorwaarde voor de energiebesparing is wel dat het dubbel glas deskundig wordt geplaatst, want plaatsing luistert zeer nauw.

HR-glas

Naast gewoon dubbel glas heb je ook nog HR glas, HR+ glas en HR ++ glas met elk hun eigen isolatiewaarden. De isolatiewaarde hangt af van de soort coating die gebruikt wordt, de spouwvulling alsmede de spouwwijdte. HR staat trouwens voor “Hoog Rendement”.

HR+ glas houdt in dat er op één van de twee ruiten aan de binnenkant van de spouw een warmtereflecterende coating (een dun metaallaagje) is aangebracht. De warmte stralen worden als het ware weerkaatst waardoor meer energie wordt bespaard.

Bij normaal dubbel glas en bij HR+ glas zit er droge lucht tussen de spouw, bij HR++ glas is dit niet het geval. Naast de warmte-reflecterende coating heeft HR++ glas namelijk i.p.v. lucht een edelgas (argon) ertussen wat een betere isolerende werking heeft dan lucht.

Tip! Zorg voor een goede ventilatie in uw woning, zeker als u HR++ glas heeft.

ngs.

Verschillen beglazing

Soort glas Kenmerken Spouwvulling K-waarde (of U-waarde)
Enkelglas 1 ruit n.v.t. 5,8
Dubbel glas 2 ruiten lucht 2,8
HR+ glas isolatieglas met een reflecterende coating lucht 1,6
HR++ glas isolatieglas met reflecterende coating edelgas (Argon) 1,2
Wat kost glas?

Dubbel glas is leverbaar in elk gewenste dikte. De buitenruit is de dikste ruit. HR++ glas is het duurst, maar bespaart ook de meeste energie.

Prijzen zijn dus o.a. afhankelijk van de gewenste dikte, maar globaal kun je zeggen dat HR glas € 55,- per m2 kost, HR+ glas ca. € 65,- per m2 en HR++ glas € 75,- per m2 exclusief montage.

DEZE PRIJZEN ZIJN RICHTPRIJZEN EN EXCLUSIEF SUBSIDIES!!

Voorzetramen

Een andere optie is het plaatsen van voorzetramen: extra ruiten die zowel aan de binnenkant of aan de buitenkant geplaatst kunnen worden. Hierbij kunnen de huidige ruiten blijven zitten, terwijl toch een isolerende laag wordt aangebracht. Nadeel is dat diepe kozijnen nodig zijn en niet iedereen gecharmeerd is van de aanblik.

Gratis glas offertes ontvangen?

Vul onderstaand formulier in en u ontvangt geheel vrijblijvend offertes in uw mailbox.

1 regio
2 wensen
3 offertes
Uw regio bepalen
Van welke landelijke subsidieregelingen wilt u gebruik maken:
Offertes aanvragen beglazing
Dubbel glas /HR+ / HR++ / HR+++?
Welke type glas wenst u?
Type woning
Uw kozijnen
Offertes aanvragen overige isolatieproducten
Dakisolatie?
Welke type dakisolatie wenst u?
Welke dakoppervlakte dient geïsoleerd te worden (schatting)?
Aanvullende informatie dakisolatieAanvinken indien van toepassing
Energiezuinige kunststof kozijnen?
Gewenste producten
Kruipruimte- of vloerisolatie?
Van welk materiaal is de begane grond vloer gemaakt?
Is de kruipruimte toegankelijk?
Naar wat voor isolatie methode gaat uw voorkeur uit?(meerdere keuzes mogelijk)
Spouwmuurisolatie?
Soort woning
Zonnepanelen?
Soort dak
Schatting jaarlijks elektriciteitsverbruik
Uw contactgegevens
Aanhef

Attentie:

  • alleen volledige aanvragen met correcte gegevens worden in behandeling genomen.
  • voor elke aangevinkt werk zult u aparte offertes ontvangen van daarin gespecialiseerde bedrijven.

keyboard_arrow_leftvorige
volgendekeyboard_arrow_right

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer