Wat kosten Drowa Chips?

Waarom Drowa Chips zichzelf binnen enkele jaren terugverdienen

Een droge en behaaglijke kruipruimte met Drowa Chips

40% van woningen heeft een vochtige kruipruimte

Hierdoor wordt de begane grond vloer koud en vochtig

Waardoor vochtige, koude woning, hoge stookkosten en onbehaaglijk leefklimaat

Drowa Chips zijn een uitstekende oplossing!

Voor elk budget een oplossing, geniet van een behaaglijke woning!

LET OP! NIEUWE SUBSIDIEREGELING PER 1 JUNI 2020: 30% SUBSIDIE OP ISOLATIEMAATREGELEN!

Per 1 juni 2020 is de subsidie op isolatiemaatregelen verhoogd van 20% naar 30%. Huiseigenaren én bewoners kunnen de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. De regeling betreft:

 • Spouwmuurisolatie (isoleren bestaande spouwmuren)
 • Dakisolatie (isoleren bestaand dak of zolder of vlieringvloer)
 • Gevelisolatie (binnen en buitengevel)
 • Vloerisolatie / kruipruimte isolatie
 • Bodemisolatie / kruipruimte isolatie
 • Hoogrendementsglas (HR++ glas of Triple Glas).

DE SUBSIDIE BEDRAAGT ZO’N 30% VAN HET TOTAALBEDRAG MET EEN MAXIMUM VAN € 10.000 TOT € 15.000.

Wees er snel bij, want op=op

VRAAG NU OFFERTES AAN MET GEBRUIKMAKING VAN DE NIEUWE SUBSIDIEREGELING!

Drowa Chips

Drowa Chips zijn kruipruimte-isolatiechips die gebruikt worden bij natte, vochtige en koude kruipruimtes. Ruim 40% van alle woningen heeft te maken met een te vochtige kruipruimte waardoor de hele woning kouder en vochtiger wordt. Door het aanbrengen van deze chips wordt uw woning behaaglijker, aangenamer en bespaart u vele honderden euro’s per jaar.

Kruipruimte isoleren

Vocht in de kruipruimte is in Nederland een groot probleem. Met name de woningen die in de laatste 50 jaar zijn gebouwd hebben hier last van. Als een woning een vochtige kruipruimte heeft, heeft dat vervelende gevolgen. Het zorgt namelijk voor een continu afgifte van koude en vocht, condensatie, schimmel, aangetaste muren en ongedierte. Hierdoor wordt onder meer het leefklimaat onbehaaglijk en worden de stookkosten onnodig hoog. Dit probleem is makkelijk op te lossen met Drowa Chips.

Drowa Chips kruipruimte isolatie

Werking van Drowa Chips

Vocht verplaatst van de warme woning naar de koude kruipruimte. Als er Drowa Chips liggen gaat het vocht daaronder, vervolgens condenseert het en dan blijft het vocht daar. Zo kan het vocht niet meer verdampen en opgenomen worden in de lucht. Drowa Chips hebben unieke eigenschappen zoals hoge isolatiewaarde, bestendigheid, vochtverdrijvend karakter, gemak om aan te brengen en milieuvriendelijkheid. Alleen Drowa Chips hebben al deze eigenschappen.

Drowa Chips

Voordelen van Drowa Chips

 • U bespaart op energiekosten (3 tot 6 m3 gas per m2 bodemoppervlakte per jaar)
 • Lage investering die u snel terug verdient
 • Droge kruipruimte
 • De vloertemperatuur wordt verhoogt met ongeveer 4 graden Celsius
 • RC-waarde van minimaal 2,5
 • De levensduur van gas/cv-leidingen wordt verlengd
 • Geen reparatiekosten door vochtschade
 • Beter wooncomfort
 • Beter voor uw gezondheid
 • Het is milieuvriendelijk
 • Snel en makkelijk (ook zelf) aan te brengen
 • Kruipruimte blijft toegankelijk
 • Onbeperkte werking en levensduur

 

LET OP: FORSE STIJGING ENERGIEKOSTEN IN KOMENDE JAREN

Door het afbouwen van de gasproductie in Groningen wordt gas in de komende jaren veel duurder per kubieke meter. Daarnaast verhoogt de overheid de energiebelasting om de overgang naar groene energie te bekostigen. Een gemiddeld huishouden is daarom in 2019 zo’n € 360,- extra kwijt aan energiekosten (bron: Algemeen Dagblad). Slecht nieuws, maar goed nieuws indien u overweegt om vloerisolatie of kruipruimte-isolatie aan te laten brengen. Dat scheelt u veel in het energieverbruik en hoe hoger de kosten van gas worden, des te meer u zult besparen!

LET OP! Permanente Subsidie voor Isolatie voor 2020

Er geldt een VERLAAGD BTW TARIEF geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen ten behoeve van het energiezuiniger maken van de woning. Dit betekent voor veel consumenten een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 9% btw belast.  In feite een subsidiëring van 12%!

GRATIS OFFERTE Drowa Chips

Bespaar tot wel 45% op Drowa Chips via wat-kost-het.nl. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

""
1
Uw wensen:
Wat wilt u aanvragen
Aan wat voor soort werkzaamheden denkt u
Omschrijf uw wensen / problemen / situatie
0 /
Gegevens van de kruipruimte:
Afmetingen kruipruimteAantal m2 (lengte x breedte)
1m2
0
200m2
Afstand straat tot kruipluikAfstand straat tot kruipluik in meters
1m
0
150m
Diepte kruipruimteAantal cm (bodem tot onderkant begane grond vloer)
1cm
0
250cm
Uw contactgegevens:
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Adres & Huisnr
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer overdag
Mobiel nr(eventueel)
Bedrijfsnaam (indien van toepassing)(eventueel)

Belangrijk is ook dat u het formulier volledig en correct invult inclusief adresgegevens en contactgegevens. Zonder die gegevens kunnen wij de aanvraag namelijk niet in behandeling nemen.

Previous
Next
Drowa Chips

Zelf kruipruimte isoleren met Drowa Chips

U kunt de Drowa Chips aan laten brengen of u kunt ze zelf aanbrengen. De Chips worden in plastic zakken van 500 L geleverd die u eenvoudig kunt openmaken en kunt uitstrooien in de kruipruimte waarbij de laag minimaal 30 cm dik moet zijn. De meeste woningen hebben een kruipluik waardoor de kruipruimte makkelijk te bereiken is. Drowa Chips werken ook als er een laag water staat. Dan drijven ze en behouden ze gewoon hun isolerende werking.

Wat kosten Drowa Chips?

Hoeveel het u gaat kosten hangt af van heel veel factoren zoals woonplaats, laagdikte, aanwezigheid kruipluik, of wij of u het gaat doen, etc. Er is maar 1 manier om achter de exacte prijs te komen, dat is een offerte aanvragen!

Om u toch een idee te geven:

U moet denken aan ongeveer € 1.250,- incl. btw en het aanbrengen voor een rijtjeswoning in Midden-Nederland met een kruipruimte van 50 m2.

 

LET OP! Permanente Subsidie voor Isolatie voor 2019

Vanaf 2019 wordt een VERLAAGD BTW TARIEF geheven op arbeidskosten bij isolatie. Dit betekent voor veel consumenten een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 9% btw belast. De voorwaarden zijn dat uw huis minimaal 2 jaar oud is. DUS BESPAAR FLINK!

Wilt u exact weten wat uw kosten zijn en hoeveel u kunt besparen?

Ervaringen

Positieve ervaringen met Drowa Chips.

Familie Freriks uit Rhoon

Hun gevulde kruipruimte

Ervaringen met Drowa Chips

De familie Freriks uit Rhoon (Zuid-Holland) woont in een ééngezinswoning uit 1964 en heeft op 24 september 2008 Drowa Chips aan laten brengen in hun kruipruimte.

De heer Raymond Freriks: “Al een paar jaar hebben wij last van de koude vloer en moeten we altijd flink stoken om onze woonkamer en keuken warm te houden. Zeker voor mijn zoontje van 1 jaar was het niet fijn om over de grond te kruipen. Soms moet je wel eens in de kruipruimte zijn en wat mij dan opviel was dat de kruipruimte vochtig is: alles was vochtig, beschimmeld, verroest of aangetast. Door optrekkend vocht kwam zelfs de verf van de muur in de gang af. Het dieptepunt was toen er zich allerlei insecten in onzen kruipruimte gingen nestelen: vliegjes, muggen, etc.” Hij kreeg de tip van een vriend om de kruipruimte te gaan isoleren. “Ik ben best handig en ook bewust van isolatie mogelijkheden, maar had ik er nooit aan gedacht om een kruipruimte te isoleren. Achteraf klinkt het logisch.”

Na het aanbrengen van de chips merkten ze meteen het verschil. De heer Raymond Freriks: “Het is heel professioneel uitgevoerd. Met behulp van een blaasmachine hebben ze een mooie laag aangebracht, zelfs in een stuk waarvan wij dachten dat ze er nooit bij zouden kunnen komen. Het resultaat: warm én geluidisolerend! De vloer voelde gelijk warmer en het werkt ook geluidisolerend, wat we niet hadden verwacht. Je kon goed merken dat de anders zo holle ruimte was opgevuld. We zijn heel tevreden.”

Aanvullende informatie

Extra achtergrondinformatie vindt u hieronder

 

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

Stijgende Energieprijzen

De energieprijzen stegen jaar in, jaar uit. Wist u bijvoorbeeld dat van 1997 tot en met 2012 de gemiddelde energieprijzen met maar liefst 120% zijn gestegen? Dat terwijl alle andere goederen en diensten met 35% stegen. De gemiddelde energieprijzen zijn in 2019 ten opzichte van 2018 ook weer gestegen en voor de komende jaren is de verwachting is dat de energieprijzen zullen blijven stijgen.

Het verlagen van de energiekosten is daarom zeer lonend. Eén van de meest rendabele methodes is het isoleren van de woning.

Heeft u een woning van voor 1995?

Heeft u een woning van voor 1995?

Dan is de kans groot dat de begane grondvloer van uw woning niet geïsoleerd is, waardoor uw vloer koud en vochtig zijn waardoor uw gehele woning onbehaaglijk aanvoelt. Om de koude en vochtige woning aangenamer te maken gaan bewoners meer stoken, waardoor energiekosten hoog zijn. De vloer loopt onder de gehele woning en werkt als een kouderadiator en heeft een grote invloed op de gehele woning. Het isoleren daarvan is daarom altijd een goede stap.

Laat uw vloer na-isoleren !

Isoleer uw kruipruimte!

Via het kruipluik wordt uw kruipruimte betreden en wordt de ruimte gevuld met Drowa Chips. Het effect van Drowa Chips is groot: uw woning wordt warmer en droger, uw stookkosten gaan drastisch omlaag en ook de geluidsisolatie verbetert. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning en verbetert uw energielabel. Ook uw leidingwerk en fundering worden minder aangetast vanwege de drogere lucht.

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen.

 

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl

Waarom meerdere offertes aanvragen?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen; zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken

• Het scheelt u 100% gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders

• Het is volkomen gratis en vrijblijvend; behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht

• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 

• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen

• Wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel!

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen

 • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten kruipruimte isolatie bedrijven direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaven (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken.

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaven welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 45% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer