Wat kost het eigenlijk ?

Homepage | Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies

Wat kost een boekhouder per uur

Boekhouders en accountants

Het is goed om vantevoren duidelijk een definitie te geven van wat iemand bedoelt met een boekhouder. Waar in het verleden iemand die de boeken bijhield een 'boekhouder' werd genoemd, zijn er tegenwoordig veel meer begrippen op boekhoudkundig/administratief/adviserend gebied en dekt de term boekhouder allang de lading niet meer. Een boekhoudkundig of administratief medewerker/ster kan bijvoorbeeld niet vergeleken worden met een financial controller. Net zo min als een administratiekantoor vergeleken kan worden met een register accountant.

En toch hebben alle groepen te maken met boekhoudkundige principes.

Op deze pagina zullen we dieper ingaan op de verschillen tussen de soorten boekhouders en ook aangeven waar u ongeveer rekening mee moet houden qua tarief. De focus ligt voornamelijk op de kosten indien u bedrijfsmatig een 'boekhouder' inhuurt.

Administratiekantoor

Veelal spreken we over een administratiekantoor als we het hebben over de 'boekhouder'. Het gaat dan om een zelfstandig kantoor dat allerlei soorten administratieve werkzaamheden uitvoert die gerelateerd zijn aan de bedrijfsboekhouding. Het grote verschil is dat een administratiekantoor niet zelfstandig accountancy-werkzaamheden uit kan voeren, maar deze in moet huren. Te denken valt dan accountantsverklaringen voor jaarrekeningen van Besloten Vennootschappen (BV's). Administratiekantoren verlenen veelal diensten aan het Midden- en Kleinbedrijf tot circa 50 werknemers. Grotere bedrijven doen vaak rechtstreeks zaken met accountancy-kantoren.

Wat mag u verwachten van een administratiekantoor

Wat doet de accountant extra ?

AA en RA accountant

Ook tussen accountants bestaan verschillen die met name te maken hebben met opleidingsniveau en ervaring. EEn AA accountant heeft doorgaans een HBO-opleiding en werkt voornamelijk voor het midden en kleinbedrijf terwijl een RA accountant een academische opleiding heeft en vooral betrokken is bij de fianciële structuur en processen in een grote organisatie.

Kosten boekhouder per uur

De hieronder gemelde kosten hebben betrekking op een leidinggevende of senior medewerker van een administratiekantoor met een ervaring van minstens 10 jaar:

Tarief van een ervaren senior boekhouder ligt tussen de € 50,00 en € 60,00 per uur, met uitschieters van met name eigenaren van administratiekantoren tot circa € 75,00 per uur.

Standaard boekhoudkundige medewerkers/sters kosten rond de € 30 tot € 45 per uur, exclusief de btw.

Voor aanvullende werkzaamheden van accountants moet u denken aan tarieven die liggen tussen de € 60 en € 95 per uur, exclusief de btw. Lees hier verder over wat kost een accountant ?

Wat willen ondernemers van boekhouders ?

Uit ons onderzoek is gebleken dat ondernemers ontevreden zijn over de volgende onderdelen van de dienstverlening van hun huidige administratieve dienstverleners:

- geen vaste contactpersonen, maar telkens wisselende personen
- geen goede persoonlijke ondersteuning
- te weinig eigen initiatief, bijvoorbeeld op het gebied van subsidiemogelijkheden
- te trage terugkoppeling
- onverwachte forse naverrekeningen voor 'advies tijdens de koffie'

Populaire onderwerpen

Wat kost een stratenmaker ?Bent u benieuwd naar de kosten van een sierbestrating, het herbestraten van uw terras inclusief voorbereidend grondwerk ? Check hier dan het kostenoverzicht van de stratenmaker...Wat kost een stratenmaker ?Wat kosten zonnepanelen ?Veel informatie over de werking van zonnepanelen, systemen, eisen en bovenal wat het u gaat kosten, wat het u aan energiekosten jaarlijks bespaart en de subsidies die u kunt ontvangen.Wat kosten zonnepanelen ?Wat kost asbest verwijderen ?Hoe herkent u asbest, welke regels moet u volgen en bovenal...wat zijn de kosten indien u asbest laat verwijderen (met subsidie 2013 & 2014)Wat kost asbest verwijderen ?Wat kosten kozijnen ?Een van de meest concurrerende markten is die van de kozijnen. Of u nu houten, aluminium of de goedkoopste variant, kunststof kozijnen, neemt. U doet er verstandig aan prijzen te vergelijken. Lees hier verder...Wat kosten kozijnen ?Wat kost een verhuizing ?Zelf verhuizen of laten verhuizen ? Lees hier het kostenoverzicht en neem dan een beslissing...Wat kost een verhuizing ?Wat kost een alarm ?Wat zijn de belangrijkste elementen die de kostprijs van een alarminstallatie voor een woning bepalen en waar moet u grofweg aan denken qua kosten., Lees hier verder...Wat kost een alarm ?BinnenhuisarchitectInformatie over de binnenhuisarchitect en de kosten daarvanBinnenhuisarchitectWat kost een begrafenis ?Een begrafenis een kostbare aangelegenheid waarin vele verborgen kosten zitten. Op deze pagina informeren wij u over de belangrijke onderdelen van het kostenplaatje.Wat kost een begrafenis ?Wat kost ongediertebestrijding ?Boktorren, wespen, ratten en muizen: het bestrijden daarvan is een specialistische klus. Lees hier verder over de kosten van ongediertebestrijding.Wat kost ongediertebestrijding ?Wat kost vochtbestrijding ?Vocht, de grootste vijand van elk gebouw. Optrekkend vocht, doorslaand vocht, lekkages, kelderproblemen etc. De gevolgen kunnen enorm zijn en de kosten ook. Lees hier verder over de kosten van vochtbestrijding.Wat kost vochtbestrijding ?Wat kost een dakdekker ?Alles over bitumen dakbedekking, rieten dakbedekking, kunststof dakbedekking, platte en hellende daken en de kosten van alles. Lees hier verder...Wat kost een dakdekker ?

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken
Copyright Cleveryards BV | Alle rechten voorbehouden | kvk nr 51798093