Wat kost een schilder ?

Informatie over de werkzaamheden van schilders en de kosten daarvan

Wat kost een schilder ?

Strak afwerken van muren, plafonds, kozijnen en buitengevels

Ook afbranden, schuren, plamuren en kitwerk behoort tot de schilderswerkzaamheden

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Wat doet een schilder?

De activiteiten van een schildersbedrijf bestaan uit schilderen, glaszetten en behangen. Het glaszetten wordt veelal uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven. De productie van schildersbedrijven bestaat voor het grootste deel (ca. 60%) uit onderhoudswerkzaamheden aan de bestaande woningvoorraad.

Meest voorkomende schilderskarweien

 • traditioneel verven van (onderdelen van ) een woning
 • airless spuiten van muren en plafonds met latex
 • airless spuiten van muren en plafonds met Spack (Spackspuiten)
 • oude verfresten verwijderen
 • houtrot verwijderen en herstellen
 • advisering over onderhoud, kleuren, verven etc. in de breedste zin van het woord
Wat kost een schilder

Wanneer zelf schilderen en wanneer niet

Door de enorme groei van de bouwmarkten in de afgelopen decennia denkt de gemiddelde Nederlander dat hij of zij alles kan: van isolatie aanbrengen tot badkamers plaatsen en van een schuur bouwen tot schilderen. Schilderen is een vorm van afwerken: indien er een ruwbouw is gemaakt is het schilderwerk datgene wat het af moet maken. Het is ook datgene wat het eerst opvalt aan een nieuw object én naast een decoratieve functie heeft verf ook een beschermende functie: het beschermt hout tegen rotting en staal tegen roestvorming. De keuze om zelf te schilderen hangt voornamelijk af van het te schilderen object, het gewenste resultaat en de bereikbaarheid van het object. Het is eenvoudiger om zelf de binnenkant van een kozijn te verven dan de buitenkant omdat daar veelal een steiger voor benodigd is.

Verfkwaliteit

De kwaliteit van verf is dan ook extreem belangrijk. Het soort verf bepaalt of een object 3 jaar lang er netjes uitziet en beschermd is of 10 jaar. Bij een gemiddelde bouwmarkt is de kwaliteit beduidend minder dan de professionele verf die de schilder hanteert. Gelooft u namelijk maar niet dat de professionele schilder zijn spullen bij de bouwmarkt haalt.

Voorbereidend werk

In het voorbereiden van het te schilderen materiaal gaat ook veel werk zitten. Zoals bijvoorbeeld het afsteken of afbranden van oude verflagen en het repareren van verrotte plekken in bijvoorbeeld houten kozijnen. Of het vullen van barsten en gaten in het pleisterwerk. Of h et grondig ontvetten van plafonds voordat u begint met schilderswerkzaamheden.

Professionele schilders hebben betere apparatuur en meer ervaring en vakkennis waardoor ook de voorbereidende werkzaamheden veelal beter uitgevoerd worden.

GRATIS OFFERTE SCHILDERS

Bespaar tot wel 45% op schilderskosten via wat-kost-het.nl. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

LET OP Subsidie voor schilderswerkzaamheden

Er geldt voor schilderswerkzaamheden een aparte laag btw-regeling waarbij niet alleen op de arbeidskosten in plaats van 21% slechts 9% btw wordt geheven, maar ook over de materiaalkosten. Maak daar gebruik van!

Voorwaarde is wel dat het om een woning gaat van minimaal 2 jaar oud.

Voorbeeld tarieven behangen

Stel u hebt een ruimte van 30 m2 te behangen in uw woning. U moet dan denken aan circa € 150,- aan arbeid voor gewoon behang, excl. het behang zelf, excl. de lijm en excl. voorrijkosten. Voor behang met een patroon erin bent u ongeveer € 250,- kwijt voor de werkzaamheden zelf voor een ruimte van 30 m2.

Factoren van invloed op behangkosten

 • is het gewoon effen behang of zit er een motief in
 • is de ondergrond egaal of complex gevormd (veel knip en snijwerk)
 • wat voor soort lijm word er gebruikt
 • wat voor soort behang is het, zoals bijvoorbeeld grondpapier, rauhfaserbehang, vinyl structuur behang, kunststof behang, metaalbehang, kurkbehang etc. (elk soort behang heeft zijn eigen voor- en nadelen)
 • aantal m2 te behangen
 • reisafstanden
 • hoogte waarop behangen moet worden (bijvoorbeeld in een vide van 5 meter hoog heb je steigers nodig)

Decoratief verven

Het op een goede manier kunnen aanbrengen van verf op het object is ook een kwaliteit. Wie van ons heeft het al niet meegemaakt dat er strepen zichtbaar zijn op plafond, muren en deuren omdat er “verkeerd” geschilderd is? Dat probleem gaat nog meer spelen indien er decoratief geschilderd moet worden waarbij bepaalde patronen en technieken toegepast moet worden.

Woning behangen

Veel schildersbedrijven bieden ook behangwerkzaamheden aan, wat tenslotte ook een vorm van afwerking is. De kosten voor het behangen van een kamer hangen af van enkele elementen:

Vakschilder

Wat kost een schilder? Tarieven per uur

Wat u totaal aan het schilderwerk kwijt zult zijn, is afhankelijk van een aantal factoren zoals het aantal vierkante meters, de gewenste kwaliteit van de verf, moet het 1 of 2 keer gelakt worden etc. Indien het een binnenruimte betreft, is het ook van belang of er in de ruimte gerookt is of niet, wat de ondergrond is (zo is bijvoorbeeld spachtelputz bewerkelijker en vereist wat extra handelingen) en of de ruimte leeg is of juist afgedekt moet worden.

Tarieven voor schilderwerk kunnen wat verschillen per regio en je kunt stellen dat de tarieven in de grotere steden hoger liggen. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk in wat voor seizoen je het schilderwerk wilt laten uitvoeren. De tarieven liggen in de winter wat lager. Gemiddeld liggen de tarieven zo tussen de € 38,- tot zo’n € 40,- excl. btw per uur.

Is de woning ouder dan 2 jaar? Dan kun u als particulier nog profiteren van het lage btw tarief (9%)

Er zijn veel elementen die de uiteindelijke kosten van het schilderwerk bepalen, zoals de kosten van de schilder, maar ook die van het soort verf en of er wel of geen voorbereidend werk gedaan moet worden etc. Daarnaast is een uurtarief van een schilder ook niet zaligmakend aangezien de ene schilder sneller werkt dan de ander (hoewel snel werken niet perse een positieve eigenschap is voor een schilder).

Het is daarom echt verstandig om een totaalprijs te vragen waarbij kwaliteit van de verf, het voorbereidend werk en de opleveringsdatum vastliggen.

Wat kost een schilder ?

Strak afwerken van muren, plafonds, kozijnen en buitengevels

Ook afbranden, schuren, plamuren en kitwerk behoort tot de schilderswerkzaamheden

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken

• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders

• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht

• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 

• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !

• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

 • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 4 aangesloten schildersbedrijven direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

Hoe werkt deze website ?

Van gratis informatie tot keuze voor de goedkoopste vakman

 

Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?
Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!
Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken
Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.
Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer