Wat kost een stukadoor?

Bekijk de kostenoverzichten van het glad maken van wanden en plafonds en spackspuitwerk.

Wat kost een stukadoor?

Gladmaken van wanden binnen en buiten

Gebruik van stucanet voor scherpe hoeken

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Wat kost een stukadoor?

Op deze pagina krijgt u informatie over de kosten van een stukadoor alsmede wat een stukadoor is, wat u van hem of haar kunt verwachten en wat de uitgangspunten zijn voor de kostenberekeningen. Om een goede afweging te kunnen maken, beschrijven we ook de mogelijkheden om zelf stucwerkzaamheden te gaan verrichten.

Wat is een stukadoor of wat doet een stukadoor?

Een stukadoor is een persoon die pleisterkalk of gipspleister aanbrengt op muren of plafonds, hetzij als versiersel (ornament) hetzij als primaire bedekking van ruwbouw muren en vloeren. Zowel op ruwbouw zoals bakstenen muren als op gladde ondergronden zoals gipsplaten kan een stukadoor een mooie, egale gladde oppervlakte aanbrengen, bestaande uit belastbaar gipspleister.

Wat is de basis van het gipsmengsel?

Het pleisteren c.q. aanbrengen van een gipsmengsel c.q. het stuken gebeurt al eeuwenlang bij woningen, meestal vanuit een decoratief oogpunt, maar ook om gebouwen extra te beschermen en te isoleren. Vroeger hanteerde men regiogebonden mengsels zoals bijvoorbeeld klei met paardenhaar (als bindingsmiddel). Kleurverschillen werden veroorzaakt door het soort klei en eventuele toevoegingen.

5. Gemiddeld uurloon stukadoor

Noorden van Nederland € 27,50- à € 32,50
Midden Nederland € 32,- à € 40,-
Zuiden van Nederland € 31,- à € 36,-

Gemiddeld gezien bent u minder kwijt voor een nieuwbouw project dan wanneer het een renovatie/onderhoudsproject betreft.

Wat kost een stucadoor ?

GRATIS OFFERTE STUKADOOR

Bespaar tot wel 45% op stucwerk via wat-kost-het.nl. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

LET OP! Subsidie 2019 voor stukadoorswerkzaamheden

Er geldt voor stukadoorswerkzaamheden een aparte laag btw-regeling waarbij niet alleen op de arbeidskosten in plaats van 21% slechts 9% btw wordt geheven, maar ook over de materiaalkosten. Maak daar gebruik van!

Hieronder valt dus ook het voorbereiden van het stukadoorwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen. De enige voorwaarde is wel dat het om een woning gaat van minimaal 2 jaar oud.

De goedkoopste aanbieders uit uw regio vinden?

Bovenstaande bedragen zijn indicatief en kunnen niet zonder meer voor elke situatie toegepast worden. Daarnaast zijn de bedragen gemiddelden. Wilt u het zeker weten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan om zo methodieken en tarieven te kunnen vergelijken. De concurrentie is groot in de bouwsector dus doe uw voordeel ermee!

Wat kost een stukadoor?

Het aanbrengen van stucwerk op uw plafond, binnenmuur of buitengevel heeft een aanzienlijk positief effect op de uitstraling van het gebouw. Oude of beschadigde wanden gaan er weer als nieuw uitzien. Hoewel elke situatie verschillend is, hebben wij voor u toch enkele kostenvoorbeelden opgesteld voor verschillende soorten stucwerkzaamheden, zodat u een goede indicatie hebt van bedragen waar u ongeveer rekening mee moet houden. Werkelijke kosten zullen vanzelfsprekend afwijken aangezien ondergronden, afmetingen, gewenst afwerkniveau per opdrachtgever verschillend zullen zijn. Bovendien is de concurrentie onder stukadoors groot waardoor voor dezelfde werkzaamheden flinke kostenverschillen kunnen ontstaan. De volgende kostenvoorbeelden (prijspeil 2017) volgen hieronder:

 • Stuken van gemetselde buitenmuren
 • Stuken van binnenmuren
 • Stuken van plafonds m.b.v. stucanet
 • Compleet vervangen van oud stucwerk plafonds
 • Gemiddeld uurloon van een stukadoor

1. Stuken van 20 m2 gemetselde buitenmuur

Materiaalkosten Hierbij moet u denken aan kosten van het stucmateriaal, kosten van een steiger etc. € 595,-
Loonkosten Hierbij moet u niet alleen denken aan de uitvoeringskosten, maar ook aan de kosten voor het opnemen van het werk, het op- en afbouwen steiger, het schoonmaken van de gevel, opruimen na afloop etc. € 500,-
Totaalkosten 20 m2 aanbrengen stucwerk op metselwerk (buitenmuur) € 1.095,-
Prijs per m2 € 54,75

2. Stuken van 7,5 m2 binnenmuur

Materiaalkosten Kosten van het stucmateriaal € 225,-
Loonkosten Voorbereiding, regelwerk, stucanet, aanbrengen stucwerk € 65,-
Totaalkosten stucwerk 7,5 m2 binnenmuur € 290,-
Prijs per m2 € 38,66

3. Aanbrengen van 20 m2 stucwerk tegen stucanet

Materiaalkosten Hierbij moet u denken aan kosten van het stucmateriaal, plafondhanger, schuurwerk etc. € 325,-
Loonkosten Hierbij moet u niet alleen denken aan de uitvoeringskosten voor het stuken, maar ook aan transportkosten, aanbrengen plafonhanger, aanbrengen stucanet etc. € 455,-
Totaalkosten 20 m2 aanbrengen stucwerk tegen stucanet € 780,-
Prijs per m2 € 39,-

4. Vervangen van 20 m2 stucwerk plafond

Materiaalkosten Kosten van het stucmateriaal € 105,-
Loonkosten Denkt u aan verwijdering en afvoer oud stucwerk, egalisering bestaand plafond, stucwerk etc. € 550,-
Totaalkosten vervangen 20 m2 stucwerk plafond € 655,-
Prijs per m2 € 32,75

Stuken van buitenwanden / gevels

Als u aan stucwerk denkt, denkt u waarschijnlijk als eerste aan het stuken van een plafond of een binnenwand, maar het stuken van uw gevel kan natuurlijk ook. Buiten stucwerk zie je namelijk steeds vaker en het geeft uw huis een totaal andere uitstraling! Dit kan zowel modern en strak zijn, maar ook een klassieke uitstraling behoort tot de mogelijkheden. Een bijkomend voordeel van een gestucte gevel is dat deze makkelijker schoon te houden is dan bijvoorbeeld een (bak)stenen gevel.

Indien u van plan bent om uw buitengevel te stuken, dan kunt u dat het beste in de lente of in de zomer (laten) doen, want bij een hoge luchtvochtigheid en/of vriesweer hecht de stuclaag niet goed en bestaat de kans dat deze los gaat laten en dat is natuurlijk zonde van alle moeite en geld!

Plafond stucen per m2

Wat kost een stukadoor?

Gladmaken van wanden binnen en buiten

Gebruik van stucanet voor scherpe hoeken

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

stuukwerk - stuckwerk- stucken : wat kost een stucadoor

Nog meer weten over stucen?

Extra informatie over het stucen van muren en plafonds vindt u hieronder:

Stukadoren zelf doen?

Wilt u zelf gaan stukadoren? U kunt daarmee flink wat geld besparen, maar een grote mate van handigheid en ook een goede werklust is een vereiste om het vrij zware en specialistische werk te gaan uitvoeren. Het ligt er ook sterk aan wat u wilt gaan stuken en wat voor afwerkingsniveau u wenst. Zo zijn er in de handel (bijvoorbeeld bij bouwmarkten) verschillende soorten gipsmortel beschikbaar, zowel voor een ragfijne afwerking of een ruwere afwerkingsvorm. Vanzelfsprekend vereist de hele fijne afwerking meer vakmanschap van u. Niet alleen het soort mortel is van belang, maar ook de gereedschappen.

Wat voor gereedschappen heeft u nodig?

 • kunststof kuip
 • emmer
 • garde voor op een boormachine
 • troffel
 • stalen pleisterspaan
 • schuurspons
 • blokkwast
 • kwast
 • waterpas
 • draad beitel
 • hamer/vuist

Tip!

Bespaar energie en combineer het stuken van uw buitenwanden gelijk met gevelisolatie.

Meerdere functies stucwerk

De stukadoor is een vakman die gespecialiseerd is in de afwerking van wanden en plafonds. Niet alleen is de afwerking van groot visueel belang, maar ook heeft het invloed op de vochthuishouding van een woning of gebouw. Bij een grote luchtvochtigheid heeft stucwerk namelijk de neiging om vocht op te nemen. Naast de decoratieve functie kan stucwerk ook gebruikt worden om delen van het gebouw te isoleren (zowel thermische isolatie als ook geluidsisolatie) en om het gebouw brand veiliger te maken.

Stukadoorsmortel

Stukadoors werken met speciale mortel bestaande uit een vulstof, een bindmiddel en water. Hierbij wordt als vulstof bijvoorbeeld zand toegepast, maar er zijn ook bijzondere materialen als bims, hollith, vermiculite etc. In de woning worden er veelal minerale bindmiddelen toegepast als kalk, gips en cement, terwijl ook kunsthars een optie is. Middelen met speciale eigenschappen zoals bijvoorbeeld waterafstotende eigenschappen zijn ook mogelijk.

Elementen als het kunnen opvangen van krimp is erg belangrijk bij het bepalen van de juiste mortelsamenstelling. Tenslotte is het niet de bedoeling dat bij kouder of warmer weer er scheuren in het stucwerk gaan ontstaan.

De keuze voor bepaalde stoffen is essentieel in de correcte werking van stucwerk. Daarnaast is kennis van de ondergrond van het stucwerk essentieel.

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken

• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders

• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht

• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 

• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !

• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

 • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten stukadoorsbedrijven direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

De procedure van wat-kost-het.nl

Hieronder ziet u in enkele beelden hoe wij te werk gaan.

 

Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?
Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!
Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken
Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.
Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer