Wat kost een tegelzetter ?

Informatie over tegelzetten en de indicatieve kosten daarvan.

Wat kost een tegelzetter ?

Zowel voor plafonds, muren als vloeren

Betegelen is vakwerk !

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Wat kost een tegelzetter?

Wilt u de vloer laten betegelen, of bent u voor de badkamer of een ander onderdeel van uw sanitair wellicht op zoek naar een tegelzetter? Wij zetten de kosten voor u op een rij, zodat u een goed beeld krijgt van waar u rekening mee dient te houden. Uiteraard bestaan er behoorlijke prijsverschillen, vooral tussen het ‘witte’ en het ‘zwarte’ werk. Diverse tegelzetters kunnen u zonder factuur van dienst zijn, maar houd er dan rekening mee dat u minder garantie heeft op een resultaat dat naar wens is, vooral wanneer u met buitenlandse tegelzetters in zee gaat.

Oude tegels verwijderen

De kosten van een tegelzetter hangen onder andere af van het werk dat er dient te gebeuren. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat eerst de bestaande tegels verwijderd worden, bijvoorbeeld omdat u een nieuw soort tegel in de badkamer aan wilt brengen? De kosten voor de tegelzetter lopen dan harder op, dan wanneer u gebruik wilt maken van een tegelzetter om een nieuwbouwwoning te laten betegelen. Dit heeft te maken met het feit dat er meer tijd gaat zitten in de totale klus, iets waar de tegelzetter een uurtarief voor in rekening brengt.

Tegels bestellen

Houd er daarnaast rekening mee dat u de tegels dient te bestellen, of dat u de tegelzetter opdracht dient te geven om dit voor u te doen. Een tegelzetter kan de kosten aan u doorberekenen, maar kan daar ook een kleine marge op plaatsen, bijvoorbeeld wanneer uw vakman de tegels zelf af dient te halen bij de leverancier, om deze vervolgens mee te nemen zodra de werkzaamheden aanvangen. Spreek dit vooraf goed af met uw tegelzetter, zodat u op de hoogte bent van de kosten van de tegels en u goed weet hoe u deze aan kunt laten leveren.

Wat kost een tegelzetter

Offertetips van de consumentenbond (april 2015):

 1. Vraag minstens 3, maar liever meer offertes aan
 2. Laat de vaklieden langskomen voor een reële offerte
 3. Geef duidelijk aan wat u wilt (afmetingen, afwerking, materiaalkeuze etc.)
 4. Vraag naar het uurtarief, tijdsbesteding en de totale kosten van de klus
 5. Check of het bedrag inclusief of exclusief btw is
 6. Welk materiaal gebruikt de vakman en wat gaat hij precies doen
 7. Wat zijn andere mogelijke kosten zoals voorrijkosten, afvalkosten etc.

N

Geld besparen op tegelwerk ?

Bespaar fors geld op uw tegelwerk via wat-kost-het.nl en vraag gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen van regionale leveranciers aan: eenvoudig vergelijken en tot wel 45% besparen op de kosten! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

Voorrijkosten

Veel van de tegelzetters brengen kosten in rekening voor het voorrijden, op het moment dat de werkzaamheden daadwerkelijk van start gaan. Wilt u weten wat dit kost op het moment dat u een tegelzetter inhuurt? In de meeste gevallen bedragen de kosten € 0,03 – € 0,05 per kilometer, wat in veel gevallen betekent dat u een paar tientjes betaalt. Het is uiteraard verstandig om op zoek te gaan naar een tegelzetter in de buurt, aangezien u er op die manier voor kunt zorgen dat de voorrijkosten binnen de perken blijven.

Materialen

Houd vervolgens rekening met de aanvullende materialen die de tegelzetter nodig heeft, om de werkzaamheden uit te voeren. Spreekt u een totaalprijs af, of betaalt u de uren van de vakman, naast de materialen? Denk in dit laatste geval bijvoorbeeld aan lijm, voegspecie en kit, drie materialen waar de tegelzetter niet zonder kan. U dient deze elementen op te tellen bij het uurloon, de voorrijkosten en de tegels, omdat ook de materialen vragen om een investering om het tegelwerk aan te kunnen brengen. Het is wat dat betreft verstandig om alle kosten goed bij elkaar op te tellen en op die manier tot een totaal te komen, waar u rekening mee kunt houden. Uiteraard kunt u een tegelzetter altijd vragen vooraf een schatting of offerte te maken, zodat u in uw specifieke geval weet waar u aan toe bent.

Minimaal twee dagen

Afhankelijk van de hoeveelheid tegels die u wilt laten zetten zal de vakman u aangeven of hij 1 of wellicht meerdere dagen nodig heeft. Houd er rekening mee dat er altijd een extra dag bij komt, omdat er 24 uur lang een hittekanon ingezet dient te worden. Dit zorgt ervoor dat de tegels voldoende snel drogen en u na het zetten snel de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van uw badkamer, of wellicht het toilet dat u opnieuw heeft laten betegelen.

Tarieven tegelzetter

De tarieven van een tegelzetter bedragen € 32,50 à € 40,- per uur. Dat betekent dat u voor een volledige dag werk ongeveer € 300,- kwijt zult zijn. Uiteraard dient u hier de overige genoemde kosten bij op te tellen, zodat u komt tot een totaal waar u rekening mee kunt houden. De tarieven van een tegelzetter zijn te vergelijken met die van een metselaar, een schilder of een klusjesman. Wilt u net als de buren tegels laten zetten? Dan is het goed mogelijk om te onderhandelen over de totale prijs, zodat u wellicht van een korting kunt profiteren.

Wilt u exact weten wat nieuw tegelwerk u zou kosten?

Wat kost een tegelzetter ?

Zowel voor plafonds, muren als vloeren

Betegelen is vakwerk !

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken

• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders

• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht

• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 

• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !

• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

 • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

Hoe werkt deze website ?

Van gratis informatie tot keuze voor de goedkoopste vakman

 

Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer