Wat kost een elektricien

De kosten van de electricien inzichtelijk, zoals groepen, verlichting en stopcontacten aanleggen.

 

Het aanleggen van verlichting

Het controleren en repareren van groepenkasten

Stopcontacten aanleggen

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Vakbekwaamheid installateur

Nederlanders steken vaak zelf de handen uit de mouwen en klussen heel wat af. Maar als het gaat om gas en/of elektriciteit wordt er toch vaak een vakman bij geroepen omdat deze werkzaamheden gevaar kunnen opleveren en dat risico wil men vaak niet nemen. Bepaal voor u zelf wat verantwoord is om zelf te doen en wat niet.

Hoe weet u of een installateur dan wel bekwaam is? Want de wet stelt geen vakbekwaamheidseisen voor installateurs. Wanneer u een klus heeft op het gebied van elektriciteit, zorg dan dat u een elektrotechnisch installateur inschakelt die lid is van Uneto-VNI. De Uneto-VNI is de branchevereniging voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Om als installatie bedrijf lid te kunnen worden van de Uneto-VNI moet je voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Daarnaast is er nog de SEI, de Stichting Erkenning Installatiebedrijven.

Let op! De persoon die werkzaamheden uitvoert aan een elektrische huisinstallatie is verantwoordelijk voor het werk dat hij uitvoert, maar de eigenaar van de elektrische huisinstallatie is eindverantwoordelijk.

wat kost een elektricien

Enkele voorkomende werkzaamheden van elektriciens

 • Het vakgebied is zeer ruim met vele specialismes, maar kenmerkende is dat het te maken heeft met elektriciteit, dataverkeer, telefonie of domotica
 • advies, ontwerp, reparatie, inspectie, plaatsing, onderhoud in de ruimste zin des woords
 • aanleggen bedrading elektriciteit door gehele woning en daarbuiten
 • maken schema’s van elektriciteitsnetwerk
 • plaatsen en repareren van groepenkast in meterkast
 • uitbreiden van groepen
 • plaatsen en/of verleggen van stopcontacten
 • 220 V en 380 V werkzaamheden
 • aanbrengen en monteren lichtpunten
 • ICT-bekabeling aanleggen (specialisme)
 • laag-, midden-, hoogspanning
 • elektrotechniek
 • bliksembeveiliging
 • alarmsystemen (aparte certificering)

GELD BESPAREN OP ELEKTRICIENSKOSTEN?

Bespaar tot wel 45% op elektriciëns via wat-kost-het.nl. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

plafondverlichting

Zelf werken met stroom?

Eenvoudige werkzaamheden kunt u – indien u handig genoeg bent – zelf uitvoeren. We moeten dan denken aan het vervangen van een oud door een nieuw stopcontact, het vervangen van de aan- en uitschakelaar van het licht etc. Echter, indien het om iets complexere werkzaamheden gaat waarbij grondbekabeling, groepenkasten, aarding, vochtige omgevingen etc. van toepassing zijn, is het verstandiger om dit over te laten aan de electricien. Zowel voor de veiligheid als voor de verzekering is het beter om het aan een specialist over te laten. Op het moment dat er namelijk in een latere fase brand ontstaat vanwege bijvoorbeeld kortsluiting, zal de verzekeringsmaatschappij moeilijk doen over vergoeding aangezien het niet door een gecertificeerd bedrijf is aangelegd.

Erkend bedrijf

Het is belangrijk dat u niet door een ‘Beun de Haas’ de werkzaamheden laat doen, aangezien het al vaak is voorgekomen dat dat tot brand en grote schade heeft geleid. Verzekeringsmaatschappijen hebben daarom clausules die dat soort oorzaken uitsluiten, waardoor u met enorme persoonlijke en financiële schade blijft zitten.

Kwaliteit van materiaal

In elke bouwmarkt kunt u tegenwoordig allerlei soorten elektrische bedrading en schakelaars kopen die u zelf – met behulp van een kluswijzer – kunt monteren. Het kwaliteitsverschil met de bedrading en schakelaars die de professionele elektriciën monteert is echter meestal groot. Bedrading moet in principe 40 tot 50 jaar mee kunnen gaan (ongeveer dezelfde tijd als de levensduur van een woning voordat die gesloopt of gerenoveerd moet worden). Het elektrische materiaal moet in de loop der tijden allerlei invloeden weerstaan zoals koude en vocht, maar ook de seizoensinvloeden zijn van invloed. Tevens wijzigt apparatuur waardoor spanning hoger kan worden. Hoogwaardig materiaal is daarom een belangrijke eis.

Wat kost een elektriciën

Als u zelf werkzaamheden gaat uitvoeren waar elektriciteit bij komt kijken, denk er dan te allen tijde aan dat u veilig werkt en zorg dat er NOOIT spanning staat op de elektrische installatie waar u aan wilt gaan werken. Wilt u liever toch de werkzaamheden uitbesteden, dan komt u al gauw uit tussen de € 27,50 en € 55,- per uur exclusief de btw met een gemiddeld uurtarief van € 40,- exclusief de btw. Het loont zeker om prijzen van elektriciens te vergelijken.

Om u een voorbeeld te geven van een groter project: het aanleggen van een compleet elektriciteitsnetwerk inclusief uitbreiding groepenkast in een bedrijfsruimte van 200 m2 inclusief 100 m2 kantoorruimte. Met circa 4 stopcontactenzuilen in combinatie met databekabeling en aanleg van verlichting door het gehele pand, moet u denken aan een bedrag van circa € 6.500,- inclusief btw, echter exclusief 15% korting op de btw.

Met dit soort bedragen moet u ook rekening houden met het aanleggen van elektriciteit in een casco nieuwbouw woning. Indien het gaat om het vervangen of renoveren van het aanwezige netwerk dan komt er nog een bedrag aan demontage en sloop- en hakwerk bij.

Per uur of aannemen?

Zeker indien u met een nieuw bedrijf in zee gaat is het verstandig om een totaal aanneemsom af te spreken indien het gaat om een groter karwei zoals bijvoorbeeld het compleet verzorgen van al het elektriciteitswerk in een casco bedrijfsgebouw van 200 m2. Dit zijn projecten die 5 tot 10 werkdagen kunnen duren, afhankelijk of het mee of tegenzit. Voor het vervangen van een stopcontact kunt u wel het risico nemen om een bedrag per uur af te spreken. Sowieso loont het heel erg de moeite om minimaal 3 à 4 offertes aan te vragen. Niet alleen bent u daardoor goedkoper uit, maar veelal krijgt u ook een beter beeld doordat electriciens vaak creatieve oplossingen kunnen bedenken (deels gebaseerd op hun ervaring).

Volt, Ampère, Ohm

Een generator in een elektriciteitscentrale wekt spanning op. Deze spanning wordt gemeten in volt (V). In een woning komt er spanning van ca. 230 volt binnen. Deze spanning laat elektronen bewegen. Maar wat is dan stroom? Aan het woord stroom kun je al afleiden dat er iets “stroomt”, de elektronen wel te verstaan. Stroom is de hoeveelheid elektronen die per seconde passeren en dit kun je meten in ampère (A). De ampère geeft dus de grootte van elektrische stroom aan. Ohm is de elektrische weerstand.

Stroom kan alleen in een kringloop lopen. Er ontstaat kortsluiting als de weerstand in een kringloop wegvalt. Men zegt dan ook wel dat de stoppen doorgeslagen of eruit gesprongen zijn. Deze stoppen schakelen dus de stroom uit en als dit niet zou gebeuren, dan ontstaat er brandgevaar omdat de leidingen dan zó heet worden dat ze zelfs kunnen smelten. Kortsluiting ontstaat ook als er één of meer elektrische draden met elkaar in aanraking komen en is héél gevaarlijk als er water in de buurt is, want water is een goede stroomgeleider.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en een foutje is zo gemaakt, maar kan wel verstrekkende gevolgen hebben. Werk dus veilig en zorg voor goede voorzorgsmaatregelen zoals bijvoorbeeld het dragen van schoenen met rubberen zolen en gebruik gereedschap met geïsoleerde handgrepen.

Formule

W = V x AVermogen (in watt) = spanning (in volt) x stroom (in ampère)

 

Het aanleggen van verlichting

Het controleren en repareren van groepenkasten

Stopcontacten aanleggen

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken

• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders

• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht

• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 

• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !

• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

 • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 4 aangesloten installatiebedrijven direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer