Wat kost een fotograaf ?

Alles over de kosten van bruidsfotograaf, portretfotograaf etc.

Wat kost een professionele fotograaf ?

Niet alleen fotograferen, maar ook professioneel bewerken

Ook complete trouwboeken en overige reportages.

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Wat kost een fotograaf ?

De kosten van een professionele fotograaf hangen af van een aantal verschillende factoren. U kunt een fotograaf inzetten om productfoto’s te laten maken, maar u kunt hier daarnaast gebruik van maken om bruidsfoto’s te laten maken, of gewoon een keer een reportage samen te stellen. De kosten van de fotograaf hangen in een aantal gevallen af van het doel dat u voor ogen heeft, maar deze hebben daarnaast sterk te maken met het uurtarief van de fotograaf. Een rondgang over het internet laat zien dat het uurtarief van een professionele fotograaf tussen de € 60,- en € 150,- ligt, onder andere afhankelijk van de ervaring en de reputatie die de fotograaf heeft.

 

Soorten specialismes:

 • Bruidsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportages
 • Productfotografie
 • Rouwfotografie

Kosten voor de fotograaf

Dit uurtarief is gebaseerd op een aantal verschillende kosten die de fotograaf dient te maken. Denk hierbij onder andere aan de aanschaf van de camera en eventuele aanvullende materialen, maar daarnaast natuurlijk ook aan de verzekering daarvoor en de kosten voor de auto die nodig is om op locatie te komen. Verder dient een fotograaf een ontwikkelmogelijkheid aan te schaffen of te huren en dient de fotograaf bijvoorbeeld vakbladen bij te houden. Dit zijn een groot aantal algemene en vaste kosten, die de fotograaf uit dient te spreiden over de verschillende opdrachten.

Daarnaast steekt een fotograaf veel tijd in het maken van de foto’s en het uiteindelijk bewerken hiervan. Vraag de fotograaf bij voorkeur naar ervaring en bijvoorbeeld eerdere foto’s die hij of zij heeft gemaakt. Probeer ook eens een afspraak te maken, om na te gaan of er sprake is van een ‘klik’. Afhankelijk van het uurtarief kost een professionele fotograaf voor een huwelijksreportage zomaar € 1.000,- waardoor u een flinke investering doet. Wat betreft productfoto’s hangen de totale kosten natuurlijk sterk af van het aantal producten dat u vast wilt laten leggen. Een enkel product vraagt voor het maken van de foto en het bewerken hiervan gemakkelijk een kwartier tot een half uur.

Bewerken van foto's | Wat kost een fotograaf

Afdrukken of aanleveren van de foto’s

Tenslotte zal de fotograaf de foto’s afdrukken, of deze digitaal aanleveren. Ook hier brengt een fotograaf kosten voor in rekening. Spreek vooraf af hoeveel foto’s u af wilt laten drukken, of hoeveel van de foto’s u aangeleverd kunt krijgen. U kunt een uurtarief afspreken voor het bewerken, afdrukken of aanleveren, maar het is daarnaast mogelijk om een prijs per foto af te spreken. Ga uit van het aantal foto’s dat u wilt gebruiken (bijvoorbeeld in een fotoboek) en kom op die manier tot het aantal foto’s dat de professionele fotograaf u aan dient te leveren. U krijgt op die manier een goed overzicht van de totale kosten.

GELD BESPAREN OP FOTOGRAAFKOSTEN

Bespaar tot wel 45% op fotograafkosten via wat-kost-het.nl. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden en ontvang offertes: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

Wat kost een fotograaf

Fotograaf op locatie

In de meeste gevallen zal de fotograaf op locatie komen, om de foto’s voor u te maken. Dat betekent dat de fotograaf reistijd in rekening zal brengen, of u een vast bedrag rekent voor het op locatie verschijnen. Vervolgens betaalt u de fotograaf een afgesproken uurtarief, dat over het algemeen wat hoger ligt dan voor het bewerken van de foto’s. Spreek af dat de fotograaf bijvoorbeeld 2 uur op locatie zal zijn, tegen een bepaald uurtarief. U weet op die manier wat de kosten zullen zijn voor het maken van de foto’s. Het is vervolgens gebruikelijk dat jullie een afspraak maken over het aantal foto’s dat de fotograaf vervolgens zal gaan bewerken en aan zal leveren.

Bewerken van de foto’s

Met name het bewerken van de foto’s kost over het algemeen veel tijd. Tijdens een bruiloft maakt een fotograaf gemakkelijk honderden tot misschien wel duizend foto’s. Dat betekent dat er veel uitzoekwerk plaats dient te vinden, om tot de foto’s te komen die het best gelukt zijn. De fotograaf steekt hier zomaar een paar uur werk in, die u uiteraard in rekening gebracht krijgt. Vervolgens zal een fotograaf een aantal van de foto’s bewerken, om tot de juiste belichting en uitlichting te komen. Ook dit zit verwerkt in de totale prijs die een fotograaf rekent.

Gaat het om productfoto’s, die u door een professionele fotograaf wilt laten maken? Houd er dan rekening mee dat de fotograaf de producten een voor een klaar dient te maken om deze daadwerkelijk op de website of in een brochure te kunnen plaatsen. Dit betekent onder andere dat er geen sprake mag zijn van een achtergrond, of het dient te gaan om een universele achtergrond. Hier kunt u tijdens het maken van de foto al rekening mee houden, maar er zal over het algemeen altijd een bewerking voor nodig zijn op het moment dat de foto’s eenmaal geschoten zijn.

Wilt u meerdere vrijblijvende aanbiedingen van fotografen ontvangen ?

Wat kost een professionele fotograaf ?

Niet alleen fotograferen, maar ook professioneel bewerken

Ook complete trouwboeken en overige reportages.

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

 • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 4 aangesloten fotografen direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer