Airconditioning

Met een airco kan het binnenklimaat worden geregeld. Dit houdt in dat zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid geregeld kan worden.

Nu zou je zeggen, waar hebben we in Nederland een airco voor nodig? Zulke mooie zomers hebben we toch niet? Maar tijdens een benauwde klamme nacht zou een airco toch wel lekker zijn voor een goede nachtrust of niet? En airco’s kunnen ook verwarmen, wat in de winter geen overbodige luxe is.

Daarnaast wordt een airco niet alleen particulier gebruikt maar ook in het bedrijfsleven. Een aangename temperatuur op kantoor komt de werkprestatie ten goede. Vaak worden de ruimten waar de servers van computernetwerken staan ook gekoeld met een airconditioning.

Soorten airco’s

Airco’s heb je in verschillende soorten en maten, maar grofweg kun je zeggen dat er mobiele airco’s en split- of multisplit airco’s zijn.

Zoals de naam al zegt zijn mobiele airco’s mobiel en kunnen doordat er wieltjes onder zitten van de ene plek naar de andere plek worden verplaatst. Wel moet de warme lucht kunnen worden afgevoerd door middel van een slang door het raam. Mobiele airco’s zijn goedkoper dan split- of multisplit airco’s, maar het energieverbruik is vrij hoog en de meeste mobiele airco’s maken aardig wat lawaai.

Een split- of multisplit airco bestaat uit een buitendeel en één (split) of meerdere (multisplit) binnendelen. Deze delen zijn met elkaar verbonden via dunne koelleidingen. Bij een split airco kan er maar één vertrek van de woning worden gekoeld en bij een multisplit airco kunnen meerdere vertrekken worden gekoeld. Splitsystemen hebben meer koelvermogen dan een mobiele airco.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een airco?

Let op wanneer je een airco aanschaft of het koelvermogen van de airco groot genoeg is om het betreffende vertrek te kunnen koelen. Let daarnaast ook het aantal decibel (dB) wat de airco produceert, zeker van belang als u de airco in de slaapkamer wilt gaan gebruiken.

Capaciteitsberekening

De ene ruimte is de andere ruimte niet en de ene airco is de andere niet. Voor het bepalen van het soort airconditioning en het correcte koelvermogen is een capaciteitsberekening noodzakelijk. Hierbij zijn verschillende variabelen van toepassing zoals bijvoorbeeld de afmetingen van de ruimte, maar ook de ligging van de ruimte (richting noordzijde of zuidzijde bijvoorbeeld), de mate van muur- en raamisolatie, het aantal ramen en de afmetingen daarvan, de warmtebronnen in de ruimte zoals computers, servers e.d, de zitplaatsen van mensen (je wilt geen koude aircolucht direct in de nek krijgen).

Door de benutting van al deze variabelen wordt uiteindelijk hét voor u geschikte model airconditioning bepaald. Twee andere factoren die mede bepalend zijn, zijn de technische haalbaarheid qua installatie: in kantoren is een inbouwmodel in systeemplafonds vaak een elegante en efficiënte oplossing, maar in slaapkamers is dat vaak geen haalbare kaart. De tweede, heel belangrijke factor is de prijs. Deze moet goed in verhouding zijn tot de te behalen verbetering van wooncomfort of verbetering van efficiency.

Energiezuinige airco’s

De technologische ontwikkeling staat gelukkig niet stil, waardoor airco’s steeds zuiniger worden met vaak ook nog een verbetering van capaciteit. Zeker in geval van kantoorgebruik is het belangrijk om het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van het airconditioningsysteem mee te nemen in de beslissing. Met een gemiddelde levensduur van 10 tot 12 jaar is het verbruik een belangrijke factor.

Airconditioning ook goed tegen vocht

U heeft het in uw auto wellicht al gemerkt: op het moment dat u condens op de binnenkant van de ramen hebt, gaat het verwijderen daarvan beter met koude dan met warme lucht. Dat komt doordat vocht aangetrokken wordt door koude lucht. Hetzelfde werkt met een airconditioning in uw woning of kantoor/bedrijfsruimte: deze zal bij regelmatig gebruik de ruimte automatisch ontvochtigen: handig !

Prijzen airco

Goede airco’s beginnen rond een prijs van € 1.450,- exclusief btw en inclusief montage. Mobiele airco’s heb je al vanaf € 179,-, maar de gemiddelde prijs voor een mobiele airco is € 325,- . Let op de vermelde prijzen zijn exclusief btw,

Wij adviseren indien u over wilt gaan tot de aanschaf van een airconditioningsysteem om meerdere offertes aan te vragen. De concurrentie is groot en zo kunt u gemakkelijk systemen en prijzen vergelijken, de beste keuze maken en zo vele honderden euro’s besparen. Op deze pagina kunt u een formulier invullen waarbij in 1 keer meerdere regionale airconditioningsbedrijven geheel gratis en vrijblijvend documentatie en offertes aan u uitbrengen. Wel zo handig!

N

Geld besparen op airco's?

Vul uw gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen van regionale leveranciers: eenvoudig vergelijken en tot wel 45% besparen op de kosten!

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?
Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!
Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken
Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.
Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer