Wat kost asbest verwijderen ?

Informatie over het verwijderen van asbest en de kosten daarvan.

Wat kost asbest verwijderen?

Info & tarieven asbestverwijdering.

Heeft u een woning van voor 1993?

Dan bestaat de kans dat er asbest in uw woning is verwerkt. Pas vanaf 1994 werd het niet meer toegepast.

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Wat kost asbest verwijderen?

Op deze pagina geven wij u uitgebreide informatie en indicatieve prijzen voor het laten verwijderen van asbest.Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend documentatie en prijsopgaves aanvragen via wat-kost-het.nl bij aangesloten partners in uw eigen regio.

 

Wat is asbest?

Asbest is een natuurlijke stof en bestaat uit bepaalde mineralen die uit heel kleine en fijne vezels zijn samengesteld. Asbest is afgeleid van het woord asbestos wat onblusbaar in het Grieks betekent.

Je hebt meerdere soorten asbest, maar je kunt ze verdelen in 2 hoofdsoorten asbestvezels:

Asbestvezels

Serpetijnen en de amfibolen

De belangrijkste asbestvezels die gebruikt zijn in onder andere de bouw zijn de witte asbest (chrysotiel) en die behoort tot de serpetijnen en de blauwe (crocidoliet) en bruine (amosiet) asbest, behorend tot de amfibolen. Als asbest eenmaal is verwerkt, kun je niet meer zomaar bepalen welke soort asbest het is. Daar is echt onderzoek in een laboratorium voor nodig.

Waarom asbest gebruiken?

Asbest is niet alleen een sterke stof, maar asbest is ook slijtvast, brandwerend en bestand tegen logen en zuren. Daarnaast werkt asbest isolerend en het is bovenal goedkoop. Dat is de reden dat asbesthoudende materialen vele jaren in o.a. de bouw zijn gebruikt.

Asbesthoudend materiaal werd bijvoorbeeld veel gebruikt bij dakbedekking, plaat- en isolatiemateriaal, systeemwanden, gevelplaten, vensterbanken, ventilatiekanalen, leidingwerk, remvoeringen, koppelingsplaten, vinyl vloerbedekking, cv-ketels etcetera.

Men wist alleen toen alleen nog niet dat asbest zo schadelijk is voor de gezondheid. Want asbest is pas sinds 1 juli 1993 verboden.

 

Gevaren asbest

Het is gebleken dat asbest voor de mens héél schadelijk is en langdurige blootstelling aan asbest kan uiteindelijk o.a. longkanker, buikvlieskanker of stoflongen (asbestose) veroorzaken.

Het gevaar zit hem in de losse asbestvezels die bij inademing in de longen, longblaasjes en kleine luchtwegen terecht kunnen komen. Die asbestvezels zijn dermate klein, dat je ze met het blote oog niet kunt zien. Daarbij komt nog dat je bij blootstelling aan asbest niet gelijk ziek wordt, daar kunnen wel 30 jaren over heen gaan.

Wat kost asbest verwijderen

Asbest saneren

Je mag niet zomaar asbesthoudend materiaal verwijderen. Dat zou ook niet slim zijn, want er zitten grote risico’s aan vast. Helemaal als er geboord of gezaagd moet worden, want dan komen de vezels vrij en word je er aan blootgesteld.

Alleen speciaal gecertificeerde bedrijven mogen asbest verwijderen en de gemeente moet op de hoogte worden gebracht (er moet een sloop- of omgevingsvergunning worden aangevraagd). Voorafgaand aan de asbestverwijdering moeten eerst de risico’s in kaart gebracht worden en moet je weten met welke soort asbest je te maken hebt. Er moet dus een asbestinventarisatie rapport worden opgesteld.

GRATIS OFFERTE ASBEST VERWIJDEREN

Bespaar tot wel 45% op asbestkosten via wat-kost-het.nl. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

1 Locatie project
Subsidies en financiering asbestwerken

Bij uw offerte-aanvraag zullen onze partners automatisch de meest recente subsidie- en financieringsmogelijkheden voor u in kaart brengen

Soort offertes
Wat voor soort offertes wenst u te ontvangen?Let op: voor een offerte voor asbest verwijderen heeft u ook een asbestinventarisatierapport nodig
Details van het project
Soort objectMeerdere keuzes mogelijk
Plaats van het asbestMeerdere keuzes mogelijk
Toelichtingmore details
0 /
Eventuele uitvoerdatum (indicatie)of appointment
Uw gegevens
Soort aanvraag
Bedrijfsnaam
Aanhef
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatyour full name
Nryour full name
Postcodeyour full name
Plaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name

Gratis & Vrijblijvend

VORIGE
VOLGENDE

 

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

SUBSIDIEREGELING VOOR PARTICULIEREN EN BEDRIJVEN De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie.
VOOR WIE IS DE SUBSIDIEREGELING BESTEMD? De subsidieregeling is bestemd voor degene die de factuur betaalt voor het verwijderen van het asbestdak.
HOEVEEL SUBSIDIE KUNT U ONTVANGEN? De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum subsidiebedrag van € 25.000 per adres. De subsidie wordt alleen verstrekt indien het gaat om een geïnventariseerd asbestdak van minimaal 35 m2 (bijvoorbeeld 7 meter x 5 meter). Dakbeschot komt niet in aanmerking voor de regeling.
LOOPTIJD EN INDIENEN AANVRAAG De subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2019. Dat is ook de laatste dag waarop u uw aanvraag kunt indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De aanvraag moet ingediend worden binnen 6 maanden na het verwijderen van het asbestdak. Binnen 13 weken na het indienen ontvangt u dan de beslissing op de subsidie-aanvraag.

Wat is asbestinventarisatie en waarom het verplicht is

Indien u het idee hebt dat er asbest in de woning of bedrijfspand aanwezig zou kunnen zijn (bouwjaar woning of bedrijfspand moet dan voor 1994 zijn) en u wilt dat laten verwijderen, dan is het zowel verstandig als verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Op basis van het Asbestverwijderingsbesluit uit 2005 is het verplicht om de aanwezigheid van asbesthoudend materiaal te laten inventariseren.

Hiervoor dient u een deskundig en gecertificeerd bedrijf (conform SC-540) in te huren.

Als particulier moet u de asbestinventarisatie volledig zelf betalen, voor bedrijven bestaan nog wat subsidiemogelijkheden. Overigens geldt het lage BTW tarief (9% in plaats van 21%) niet voor asbestinventarisatie.

Vier verschillende soorten asbestinventarisaties

Er zijn 4 soorten asbestinventarisaties conform SC-540, te weten Type A,B,G en O. De keuze voor een van de soorten hangt af van het doel dat er is. Een veel voorkomende inventarisatie is Type B waarbij een onderzoek wordt uitgevoerd naar niet direct waarneembaar asbest.

Overleg met het asbestinventarisatiebedrijf welk soort voor u van toepassing is.

 

Wat kost asbest verwijderen ongeveer?

De kosten voor het verwijderen van asbest hangt dus helemaal van de situatie af. Hoeveel asbest is er aanwezig, welk soort asbest is het, wat zijn de risico’s, met welke oppervlakte heb je te maken (m2), met welk soort materiaal heb je te maken en is de asbest makkelijk te verwijderen of juist niet…

In de onderstaande tabel wordt gesproken over “containment”, wat ook wel “tent” wordt genoemd. Het houdt eigenlijk in dat er een speciale ruimte wordt gemaakt die luchtdicht is en waarbinnen zich het asbest bevindt. Binnen deze “containment” mag het asbest worden verwijderd.

OmschrijvingIndicatieve prijzen incl.btw
Asbesthoudende golfplaten tot 10 m2Circa € 600
Asbesthoudende golfplaten vanaf 50 m2Circa € 13,75 per m2
Asbestverwijdering uit 1 ruimte tot 35 m2 (in containment)Circa € 1.000
Asbestverwijdering uit 2 ruimtes tot 40 m2 (in contaiment)Circa € 1.000

De bovenstaande bedragen zijn gemiddelde bedragen en zijn sterk afhankelijk van factoren ter plaatse. Indien u een exacte prijs in uw geval wilt weten, kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen door te klikken op onderstaande banner of door het formulier op deze bladzijde in te vullen.

Asbestinventarisatie is verplicht

LET OP ! VOORDAT U OPDRACHT KUNT VERSTREKKEN VOOR ASBEST VERWIJDERING MOET U EEN ASBESTINVENTARISATIERAPPORT HEBBEN.  (Vanzelfsprekend kunt u ook direct aanbiedingen voor asbestinventarisaties opvragen via wat-kost-het.nl).

Wilt u exact weten wat uw kosten zijn voor het laten verwijderen van asbest?

Aanvullende informatie

Extra achtergrondinformatie vindt u hieronder

Wat kost asbest verwijderen?

Info & tarieven asbestverwijdering.

Heeft u een woning van voor 1993?

Dan bestaat de kans dat er asbest in uw woning is verwerkt. Pas vanaf 1994 werd het niet meer toegepast.

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Wilt u exact weten wat uw kosten zijn voor het laten verwijderen van asbest?

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken

• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders

• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht

• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 

• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !

• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 4 aangesloten asbestsaneringsbedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

Hoe werkt het ?

Hieronder illustreren wij de werking van wat-kost-het.nl
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?
Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!
Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken
Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.
Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer