Wat kost een badkamer ?

Informatie over badkamers en de kosten van een badkamer
Mooi badkamer meubel | Wat kost een badkamer

Het verbouwen van uw badkamer

Wellness is een term die vroeger onbekend was, maar nu gemeengoed is geworden. Een badkamer bestaat vaak uit meer dan alleen maar een douche, een ligbad en één of meerdere wastafels. De stoomdouche is populair, maar ook de whirlpool, de sauna, de inloopdouche. Qua materiaal is de keuze enorm geworden. Van hip en trendy tot klassiek. Simpele witte of gekleurde tegeltjes zijn niet zo populair meer, men verkiest natuurstenen producten als marmer of Toscaans natuursteen. Kranen en douchekoppen moeten design zijn. Alleen functioneel is niet meer voldoende.

Dit alles heeft natuurlijk forse consequenties voor de prijs.

Waar moet u op letten bij de verbouwing ?

De installatie van drinkwater- en afvoerleidingen in de badkamer vereist een grondige planning. Voordat de leidingen geïnstalleerd kunnen worden, dient u de exacte locaties te weten waar wastafels, toilet, eventueel bidet, ligbad, douche en andere objecten zullen komen. Ook moet u nog rekening houden met het soort objecten die geplaatst zullen worden: de ene zal een grotere watertoevoer nodig hebben dan de andere en weer een ander soort afvoer. Planning is dus van het allergrootste belang. Zo is er bijvoorbeeld het verschil tussen een hangend of staand toilet, maar ook tussen een gewone douche en een stortdouche.

Wat kost een badkamer

Waar moet u nog meer opletten?

Als u geen douchebak wilt, maar een open douche, zorg er dan wel voor dat er voldoende afschot is, anders loopt het water niet goed weg. Zet de waterleidingen goed vast om geluidshinder te voorkomen. Let ook op de beluchting en ontluchting van de riolering. Anders heeft u namelijk kans op borrelende geluiden in de afvoer en/of stinkend rioolwater dat uit het afvoerputje omhoog komt. De vloer in de badkamer moet waterdicht zijn en daarvoor zijn betegelen en kitten niet voldoende. Breng kimband aan in de hoeknaden tussen wand en vloer, bij de douchebak en bij de leidingdoorvoeren. Kimband is een pasta en weefselband om de aansluiting vloer/wand tot één waterdicht geheel te smeden. Bij de afwerking van de vloer worden de hoeknaden voorzien van sanitairkit.

N

Geld besparen op badkamerkosten ?

Bespaar fors geld op uw verbouwingen via wat-kost-het.nl en vraag  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen van regionale leveranciers aan: eenvoudig vergelijken en tot wel 45% besparen op de kosten! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

Uitgangspunten kosten badkamer

Naast de kosten voor de aanschaf van nieuwe producten moet de consument ook rekening houden met de kosten voor de installatie van de badkamer. We zijn er van uitgegaan dat de ruimte waarin de badkamer komt standaard en leeg wordt opgeleverd. Sloopkosten zijn dus niet inbegrepen. Een stelregel is dat het installeren van een nieuwe badkamer ongeveer net zoveel kost als de aanschaf van producten.

 

  • Standaard badkamer: betegeling, 2 wastafels, 1 ligbad, 1 douche, 1 toilet (alles in normaal keramiek, geen natuursteen, inclusief producten, installatie en betegeling)
  • Luxueuze badkamer: betegeling, 2 wastafels, spiegel, verlichting, ligbad whirlpool, inloopdouche, 1 toilet (alles in natuursteen, betere kwaliteit producten, installatie en betegeling)

 Indicatie kosten 

 

Indicatie kosten (incl.btw)
Standaard badkamer € 10.000
Luxueuze badkamer € 15.000 – € 25.000

Eenvoudig vrijblijvende offertes op maat aanvragen

Wilt u niet alleen een indicatie weten, maar wilt u exact de kosten weten van een nieuwe badkamer bij u thuis? Dan kunt u het best een vrijblijvende offerte aanvragen bij verschillende bedrijven bij u in de regio. Het loont vaak de moeite op de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, want de concurrentie is groot en de prijzen kunnen daarom sterk variëren.

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer