Wat kost een dakraam ?

Algemene informatie over dakramen en richtprijzen voor de verschillende modellen.

Wat kost een dakraam ?

Vergroot uw woonplezier met meer daglicht

Vele soorten, afmetingen, met ingebouwde zonwering etc.

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Plannen voor een dakraam?

Is uw zolder ook zo donker en muffig? En zou u graag wat extra lichtinval hebben? Het plaatsen van een dakraam op een zolder is een goede manier om van uw zolder een mooie, lichte slaapkamer of werkruimte te maken. Kiest u daarnaast voor dubbel of HR glas, dan bespaart u ook nog eens op uw energierekening. Als u handig bent, dan is het eventueel mogelijk om zelf een dakraam te plaatsen, maar het moet wel goed gebeuren vanwege uw veiligheid maar ook omdat het anders gevolgen kan hebben voor de bouwkundige constructie. Wilt u liever niet zelf aan de slag, schakel dan een erkende aannemer in. Er moet in ieder geval voor gezorgd worden dat de naadafdichting goed is. Dit kan met behulp van tape of folie rondom het raam aan de binnenzijde. Het vocht mag namelijk niet van binnenuit condenseren in de constructie.

Wat kost een dakraam?

Een dakraam zorgt voor meer licht op een zolderkamer, waardoor u bijvoorbeeld de mogelijkheid heeft om daar uw hobby uit te voeren, of er zelfs een volwaardige slaapkamer van te maken. Houd er echter rekening mee dat de kosten voor een dakraam aardig op kunnen lopen, zeker wanneer u een groot exemplaar wenst, eventueel in combinatie met de mogelijkheid deze te tuimelen of traploos open te zetten. De kosten van een dakraam bestaan uit zowel het raam zelf als de plaatsing, waarbij dit laatste ook bestaat uit het maken van ruimte in het dak.

Type dakraam

Op het moment dat u een dakraam aan gaat schaffen is het verstandig om goed na te denken over het type dat u wilt laten plaatsen. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om een relatief klein raam van 55 x 78 cm te plaatsen, dat u kunt tuimelen. In dat geval betaalt u € 600,- voor het dakraam, nog zonder de montage hiervan. Op het moment dat u een meer luxe uitvoering wenst of u het raam bijvoorbeeld traploos wenst te kunnen verstellen loopt de prijs gemakkelijk op naar € 800,-.

De meer grotere ramen, zoals die met een afmeting van 114 x 118 cm kosten al snel ongeveer € 900,- voor de minst uitgebreide varianten. Op het moment dat u deze traploos wenst te kunnen verstellen of tuimelen loopt de prijs gemakkelijk op naar € 1.200,- waardoor het raam aanzienlijk duurder wordt. Dit heeft te maken met de afmetingen van het glas, maar daarnaast ook met de techniek die er nodig is om het raam op de gewenste manier open te kunnen laten klappen. De prijzen van de dakramen lopen op tot ongeveer € 1.400,- op het moment dat u de meest luxe variant wenst, waar een grote hoeveelheid licht doorheen naar binnen zal vallen.

Vergunning nodig?

In sommige gevallen heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakraam. In de brochure van het VROM kunt u lezen of er vergunningvrij gebouwd kan worden of dat er een vergunning nodig is. Maar informeer te allen tijde bij uw eigen gemeente wat de eisen en voorwaarden zijn voordat u met het plaatsen begint.

 

GELD BESPAREN OP EEN NIEUW DAKRAAM?

Bespaar tot wel 45% op een nieuw dakraam via wat-kost-het.nl. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

Maak van een zolder een fijne leefruimte | Wat kost een dakraam

Kosten van het dakraam

U dient er rekening mee te houden dat de kosten voor een dakraam bestaan uit twee verschillende onderdelen. U dient allereerst voor het raam te betalen, aangezien de leverancier dit in dient te kopen en daar over het algemeen een marge op plaatst. Op het moment dat u samen met uw buren of wellicht andere kennissen besluit om een dakraam te laten plaatsen is de kans groot dat de kosten lager uit zullen vallen. U krijgt dan een korting, op basis van de grotere afname waar u voor kiest.

Plaatsing van het dakraam

Er gaan daarnaast veel kosten zitten in de plaatsing van het dakraam, aangezien dit nog niet zo gemakkelijk is. Op het moment dat u een schuin dak heeft waar u een dakraam in wenst te plaatsen is het noodzakelijk het dak open te maken op de daarvoor geschikte locatie. Vervolgens dient de vakman het raam te plaatsen en ervoor te zorgen dat het geheel weer waterdicht afsluit. Ook dient het dak in de meeste gevallen verstevigd te worden. Dit voorkomt dat het dak door gaat zakken, bijvoorbeeld vanwege het flinke gewicht dat het dakraam en de bijbehorende constructie met zich meebrengen.

Het is wat dat betreft niet onverstandig om vooral goed te kijken naar de kosten van de plaatsing, op het moment dat u van plan bent om een specialist in te huren voor het plaatsen van een dakraam. Het dakraam kunt u eventueel zelf aanschaffen via de verschillende (online) kanalen. De plaatsing kunt u doorgaans niet zelf, waardoor daar vooral de kosten voor het dakraam in gaan zitten. Vraag online een offerte op en zorg er op die manier voor dat u goed weet wat het dakraam zal gaan kosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Op het moment dat de aanbieder ook dakpannen op maat dient te slijpen is de kans groot dat er sprake zal zijn van bijkomende kosten. Dit is ook het geval op het moment dat het afval afgevoerd dient te worden, of de gordingkap of sporenkap een aanpassing vraagt. Dit zijn de beide kappen die ervoor zorgen dat het schuine dak niet door begint te zakken, als gevolg van het grote gewicht. U krijgt hier pas na enkele jaren mee te maken en het is dan erg lastig om dit te herstellen. U doet er wat dat betreft verstandig aan om dergelijke problemen voor te zijn, door aanpassingen uit te laten voeren.

Dakraam of dakkapel

Denk er tenslotte over na of u een dakraam of een dakkapel wilt laten plaatsen. Een dakkapel hoeft niet eens veel meer te kosten dan een dakraam, terwijl u er wel meer ruimte voor terugkrijgt. Kijk in ieder geval goed naar de kosten van het dakraam.

Wilt u EXACT weten wat een nieuw dakraam u zou kosten ?

Wat kost een dakraam ?

Vergroot uw woonplezier met meer daglicht

Vele soorten, afmetingen, met ingebouwde zonwering etc.

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 4 aangesloten dakraambedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

Wilt u EXACT weten wat een nieuw dakraam u zou kosten ?

Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer