Wat kosten kozijnen ?

Overzicht van kosten van kunststof kozijnen, houten kozijnen en aluminium kozijnen

Wat kosten kozijnen ?

Kozijnen in elke maat en van elk materiaal

Vast en alle draaibare modellen zijn mogelijk

Met of zonder montage (nu 6% btw)

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Wat kosten nieuwe kozijnen?

Wilt u nieuwe kozijnen laten plaatsen, of bent u benieuwd wat nieuwe kozijnen kosten omdat u een woning op het oog heeft waarin ze aan vervanging toe zijn? We zetten het graag voor u op een rij en kunnen u bovendien adviseren over de verschillende soorten kozijnen waar u uit kunt kiezen, maar daarnaast ook uit de verschillende soorten glas.

Vergelijk de verschillende mogelijkheden met elkaar, maar pas nadat u weet wat het kost om nieuwe kozijnen te laten plaatsen.

Type kozijnen

Denk allereerst na over de verschillende type kozijnen, aangezien u anders de vraag “wat kosten nieuwe kozijnen?” maar lastig kunt beantwoorden. U heeft de keuze uit hout, kunststof en aluminium. Dat zijn drie verschillende materialen, met heel verschillende eigenschappen. Het hout zorgt bijvoorbeeld voor een natuurlijke uitstraling, maar het vraagt aan de andere kant om relatief veel onderhoud. Kunststof heeft een stuk minder onderhoud nodig en is wat dat betreft gebruiksvriendelijker, maar het heeft aan de andere kant niet de uitstraling zoals het hout dat heeft.

Ten derde kunt u kiezen voor nieuwe aluminium kozijnen. Dit is een materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft en zorgt voor een nette uitstraling van de kozijnen binnen uw woning. Indien u weinig omkijken naar de kozijnen wenst te hebben is dit een goede keuze, maar zijn ook de kunststof kozijnen een interessant alternatief. Houd er rekening mee dat de houten kozijnen aan de andere kant doorgaans de meest voordelige optie vormen. Het vraagt om wat meer onderhoud, maar bij de aanschaf van de nieuwe kozijnen kost het u minder.

Type glas in de kozijnen

Denk vervolgens na over het glas dat u in de kozijnen wilt plaatsen, aangezien er verschillende varianten beschikbaar zijn. Vanuit het verleden werken we over het algemeen met standaard dubbel glas, wat qua isolatie al een behoorlijke verbetering betekent ten opzichte van enkel glas. De kosten van het glas bedragen gemiddeld € 67,- exclusief het plaatsen. Wilt u liever HR glas, bijvoorbeeld omdat u de stookkosten verder wilt beperken? Houd dan rekening met € 88,- en reken op ongeveer € 90,- op het moment dat u HR+ of zelfs HR++ glas wilt laten plaatsen. De kosten lopen hiermee steeds verder op, maar het zorgt er aan de andere kant voor dat u flink kunt besparen op de energierekening die u betaalt. De kosten van nieuwe kozijnen hangen wat dat betreft sterk af van de wensen die u op dit gebied heeft.

Wat kosten kozijnen

Online offerte aanvragen

U kunt het best online een offerte aanvragen, om na te gaan wat het kost om nieuwe kozijnen te laten plaatsen. Geef aan om hoeveel vierkante meter kozijnen het gaat en hoe uw huidige woonsituatie is. Het is altijd verstandig om zoveel mogelijk informatie aan te bieden, aangezien de vakman u op basis daarvan precies aan kan geven wat de kosten zullen bedragen. Wilt u weten wat het kost om al uw kozijnen te laten vervangen door nieuwe exemplaren? Vraag dan direct een offerte aan en kom er binnen enkele dagen achter.

GRATIS OFFERTES NIEUWE KOZIJNEN

Bespaar tot wel 45% op nieuwe kozijnen via wat-kost-het.nl. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

LET OP Subsidiemogelijkheden voor werkzaamheden kozijnen

 • Er geldt een permanente regeling voor het laten plaatsen van isolatieglas. Dit houdt in dat u geen 21% maar 9% btw betaalt over de arbeidskosten voor het laten plaatsen van alle soorten isolatieglas in uw woning.

6 factoren bepalend voor prijzen kozijnen

 • soort & kwaliteit van het materiaal waaruit het kozijn bestaat (kunststof, aluminium, hout, overig etc.)
 • de vorm & afmetingen van het kozijn (standaard afmetingen of afwijkende afmetingen)
 • het soort glas dat er in geplaatst gaat worden (enkel glas, dubbel glas, HR, HR+ of HR++ beglazing)
 • de installatiekosten (verwijderen & afvoeren oude kozijnen, evt. aparte inzet hoogwerker)
 • eventuele subsidiemogelijkheden (bv. BTW-verlaging op plaatsing glas)
 • concurrentie tussen kozijnenleveranciers en -installateurs (prijzen kunnen tot wel 35% afwijken)

Kozijnen laten schilderen

Ten derde kunt u de kozijnen laten schilderen, waardoor het verstandig is om dit mee te nemen in de offerte, of daar een aparte offerte voor op te vragen. U zorgt er op die manier voor dat u de houten of kunststof kozijnen in de gewenste kleur kunt laten verven, bijvoorbeeld een kleur die zorgt voor een mooi contrast met de stenen van uw woning. Vraag een schilder naar de mogelijkheden en zorg er op die manier voor dat u volledig op de hoogte bent van wat nieuwe kozijnen kosten, op het moment dat u die wilt laten plaatsen.

Wat kosten kozijnen per m2?

Omdat er veel verschillende afmetingen kozijnen zijn, worden prijzen vaak opgegeven per m2. Zo heeft een raampje van 50 cm x 50 cm (incl. kozijn) een oppervlakte van 0,25 m2. Benieuwd wat nieuwe kozijnen per m2 kosten, zodat u een inschatting van de totale prijs kunt maken? Houd er rekening mee dat u voor houten kozijnen ongeveer € 50,- per m2 betaalt. De prijs bestaat hierbij uit kosten voor het materiaal, maar nog niet uit het arbeidsloon dat u de vakman betaalt om de kozijnen daadwerkelijk te vervangen. Houd er daarom rekening mee dat er kosten bij zullen komen. Indien u alleen raampje laat vervangen, dan zijn de installatiekosten relatief hoog per raampje, indien u uw gehele woning (stel een standaard rijtjeswoning uit 1964) dan moet u denken aan bedragen tussen de € 2.000,- en € 2.500,- inclusief btw)

Kiest u liever voor kunststof kozijnen? Dan betaalt u gemiddeld € 140,- per m2 voor het materiaal, waardoor de kosten een stuk hoger op zullen lopen. De aluminium kozijnen zijn minder duur, maar kosten nog altijd € 100,- per m2. Het is wat dat betreft verstandig om bij het bepalen van de kosten van nieuwe kozijnen meerdere offertes aan te vragen en die met elkaar te vergelijken.

Wat kosten kozijnen ?

Kozijnen in elke maat en van elk materiaal

Vast en alle draaibare modellen zijn mogelijk

Met of zonder montage (nu 6% btw)

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Aanvullende informatie

Extra achtergrondinformatie vindt u hieronder

 

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

120% (!) prijsstijging energie over de laatste 15 jaar

Door de continu stijging van olieprijzen worden ook de kosten voor gas en electriciteit elk jaar hoger:

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde in maart 2012 dat een Nederlands huishouden in februari 2012 gemiddeld € 156,- kwijt was aan gas en electriciteit, ruim € 13,- meer dan in februari 2011. Dat is een stijging van ruim 6,1%. In vergelijking met 15 jaar geleden zijn de energieprijzen maar liefst 120% gestegen, terwijl de inflatie maar met 35% is gestegen.

Het verlagen van de energiekosten is daarom zeer lonend. Eén van de meest rendabele methodes is het isoleren van de woning.

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

 • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 4 aangesloten kozijnenspecialisten direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?
Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!
Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken
Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.
Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer