Wat kost vloerverwarming aanleggen ?

Alles over elektrisch en waterverwarmde vloeren

Wat kost vloerverwarming (aanleggen) ?

Warm water vloerverwarming en

Elektrische verwarming in alle uitvoeringen en voor elk budget

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Wat kost vloerverwarming aanleggen?

Lekker thuis met je blote voeten op een verwarmde vloer lopen…het geeft een heerlijk comfortabel en behaaglijk gevoel.

Vloerverwarming is steeds meer in trek! Je kunt vloerverwarming als bijverwarming hebben, maar kan ook als hoofdverwarming dienst doen. Er bestaan verschillende systemen vloerverwarming die of elektrisch of met warm water werken.

Elektrische vloerverwarming

Het meest gebruikte systeem voor vloerverwarming is de elektrische vloerverwarming, waarbij de vloergelijkmatig door middel van warmtestraling wordt verwarmd.

Omdat de gehele vloer wordt verwarmd èn omdat de vloer met een lage temperatuur wordt verwarmd is er bijna geen sprake van convectie en ontstaat er een zeer aangename temperatuur.

Bij radiator verwarming stijgt de warme lucht eerst op en daalt pas later weer, waardoor de vloer koud blijft en er tocht ontstaat door het circuleren van de lucht. Doordat bij vloerverwarming de warmte gelijkmatig opstijgt en er geen tocht ontstaat geeft dat een heel aangenaam en comfortabel gevoel.

Voordelen en nadelen elektrische vloerverwarming

Zowel de vloer als de ondervloer worden door het elektrische systeem verwarmt. In verband met de veiligheid wordt de elektrische vloerverwarming via een eigen circuit met een eigen zekering op het elektriciteitssysteem van uw huis aangesloten.

Je kunt niet zomaar zeggen wat de warmte afgifte van een vloer is, want dat hangt namelijk van een aantal dingen af zoals het soort vloer dat u heeft, de dikte van die vloer, de vloertemperatuur en de temperatuur in het vertrek. Maar je kunt wel zeggen dat de warmte afgifte ergens tussen de 50 en 100 Watt per m2 zal liggen.

Naast de behaaglijke warmte is een ander voordeel dat het energieverbruik laag is, omdat de ruimte met een lagere temperatuur verwarmd kan worden. Uit esthetisch oogpunt is er ook een voordeel te noemen, want vloerverwarming is geheel weggewerkt en dus uit het zicht.

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan vloerverwarming? Natuurlijk wel, denk bijvoorbeeld maar aan eventuele lekkages die verholpen moeten worden, want dan moet de vloer worden opengebroken om erbij te kunnen komen. Een ander te noemen nadeel is wanneer u vloerbedekking of een goed geïsoleerde vloer heeft, want dan wordt een deel van de warmte tegengehouden en vermindert dus de warmte afgifte van uw vloer.

Warm water vloerverwarmingssysteem

In het geval van een warm water vloerverwarmingssysteem worden onder de vloer kunststof buizen/leidingen geplaatst waar warm water doorheen wordt gepompt. De watertoevoer wordt in de meeste gevallen aangesloten op de CV-installatie. Een speciale verdeler zorgt ervoor dat de temperatuur maximaal 45°C is en deze verdeler is een heel belangrijk onderdeel van de warm water vloerverwarming. Er bestaan open verdelers met een pomp en gesloten verdelers zonder pomp.

Een andere mogelijkheid is om de watertoevoer op de retour van de radiator aan te sluiten. Meestal gebeurt dit in de badkamer omdat beide daar aanwezig zijn. Dit systeem is wel moeilijk te regelen.

Wat heel belangrijk is bij een warm water vloerverwarmingssysteem is de ligging van de kunststof buizen. De werking is het meest efficiënt als de buizen in een spiraal of slakkenvorm liggen, omdat de aanvoerslang en de retourslang dan telkens naast elkaar liggen waardoor de warmte gelijkmatig kan worden verdeeld. Nadeel is dat deze manier niet makkelijk is om aan te leggen.

Je kunt warm water vloerverwarming op twee manieren plaatsen: je hebt natbouw vloerverwarming en droogbouw vloerverwarming.

GELD BESPAREN OP VLOERVERWARMING?

Bespaar tot wel 45% op vloerverwarming via wat-kost-het.nl. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

Geschikt voor alle soorten vloerbedekking?

Tegenwoordig kan vloerverwarming bijna bij elke soort vloerbedekking worden toegepast. Alleen is het wel zo dat elke soort vloerbedekking zijn eigen warmtegeleiding en warmte-overdracht heeft.

Als u een natuurstenen vloer of plavuizen heeft, dan komt vloerverwarming het beste tot zijn recht qua warmte-overdracht. Heeft u laminaat, dan moet u eerst bij de fabrikant nagaan of dat type laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Ook bij tapijt moet eerst worden nagegaan of de rugzijde van het tapijt wel geschikt is voor vloerverwarming. Voorwaarde is ook dat het tapijt over de hele onderzijde is gelijmd.

Linoleum en marmoleum vloeren zijn goed geschikt voor vloerverwarming. Als u een houten vloer heeft, houdt er dan rekening mee dat niet alle houtsoorten en typen houten vloeren in aanmerking komen voor vloerverwarming; de droge harde houtsoorten komen het best in aanmerking zoals bijvoorbeeld eiken.

Wat kost vloerverwarming aanleggen

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt er met een mengsel van zand/cement een afdekvloer gestort op en om de verwarmingsbuizen. Voordeel? Het is goedkoper dan droogbouw. Nadelen? Hardingstijd van de vloer (ca. 7 weken) en in deze tijd kunt u de vloerverwarming niet gebruiken. Een ander nadeel is dat de vloer er langer over doet om op te warmen.

Droogbouw vloerverwarming

Bij droogbouw kan gelijk met de vloerafwerking worden begonnen. Er zijn een aantal varianten mogelijk, bijvoorbeeld polystyrenen platen met daarop aluminium lamellen en waarbij de buizen in de voorgevormde uitsparingen kunnen worden geklikt. Voordelen zijn de snelle opwarmtijd en dat dit systeem zuiniger in gebruik is dan natbouw. Nadeel is dat het duurder is dan natbouw.

De verwarmingsbuizen kunnen ook ingefreesd worden of er kunnen gegalvaniseerde staalmatten (ook wel krimpnetten genoemd) worden gebruikt. Een andere mogelijkheid is het monteren van noppenplaten, waar de buizen worden ingedrukt.

Prijzen vloerverwarming

Prijzen van vloerverwarming zijn afhankelijk van of u de vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming wilt gaan gebruiken. Daarnaast hebben de oppervlakte (m2) en het soort ruimte een belangrijk effect op de hoogte van de prijs.

Tevens moet u voor u zelf nagaan of u de vloerverwarming zelf gaat aanleggen of dat u dat laat doen. Er bestaan namelijk doe-het-zelf installatiepakketten met bijgeleverde instructies.

Wat kost vloerverwarming aanleggen : Indicatieve prijzen

Doe-het-zelf pakketten Indicatieprijzen
bijv. 20 m2 vloerverwarming noppenplaat ca. € 590,-
bijv. 20 m2 vloerverwarming staalnetten ca. € 450,-
Vloerverwarming laten aanleggen Indicatieprijzen
Frezen 20 m2 als hoofdverwarming ca. € 875,-
Frezen 40 m2 als hoofverwarming ca. € 1.150,-
Frezen 80 m2 als hoofverwarming ca. € 1.875,-
Frezen 20 m2 als bijverwarming ca. € 750,-
Frezen 40 m2 als bijverwarming ca. € 895,-
Frezen 80 m2 als bijverwarming ca. € 1.150,-
Gegalvaniseerde staalmatten 20 m2 als hoofdverwarming ca. € 975,-
Gegalvaniseerde staalmatten 40 m2 als hoofdverwarming ca. € 1.200,-
Gegalvaniseerde staalmatten 80 m2 als hoofdverwarming ca. € 2.200,-
Gegalvaniseerde staalmatten 20 m2 als bijverwarming ca. € 750-
Gegalvaniseerde staalmatten 40 m2 als bijverwarming ca. € 895,-
Gegalvaniseerde staalmatten 80 m2 als bijverwarming ca. € 1.475,-

Wilt u EXACT weten wat nieuwe VLOERVERWARMING u zou kosten ?

Wat kost vloerverwarming (aanleggen) ?

Warm water vloerverwarming en

Elektrische verwarming in alle uitvoeringen en voor elk budget

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 4 aangesloten vloerverwarmingsbedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

Eenvoudig geld besparen via wat-kost-het.nl

Bekijk hieronder hoe
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer