Wat kosten kunststof kozijnen ?

Informatie & richtprijzen voor kunststof kozijnen (kozijn inclusief beglazing)

Wat kosten kunststof kozijnen ?

Op deze pagina geven wij u uitgebreide informatie en indicatieve prijzen voor het laten leveren en plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen.Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend documentatie en prijsopgaves aanvragen via wat-kost-het.nl bij aangesloten partners in uw eigen regio.

LET OP! NIEUWE SUBSIDIEREGELING PER 2 SEPTEMBER 2019

Vanaf 2 september 2019 kunnen huiseigenaren én bewoners subsidie Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. Er is in totaal 84 miljoen Euro beschikbaar. De regeling betreft:

 • Spouwmuurisolatie (isoleren bestaande spouwmuren)
 • Dakisolatie (isoleren bestaand dak of zolder of vlieringvloer)
 • Gevelisolatie (binnen en buitengevel)
 • Vloerisolatie / kruipruimte isolatie
 • Bodemisolatie / kruipruimte isolatie
 • Hoogrendementsglas (HR++ glas of Triple Glas).

DE SUBSIDIE BEDRAAGT ZO’N 20% VAN HET TOTAALBEDRAG MET EEN MAXIMUM VAN € 10.000 TOT € 15.000. (indien 2 subsidiemaatregelen worden genomen).

Wees er snel bij, want op=op

Over kozijnen

U staat doorgaans niet echt stil bij de ramen in huis. Ramen brengen licht naar binnen en u kijkt er door heen naar de natuur en naar de buitenwereld.

Maar aandacht voor de technische aspecten van ramen heeft men niet zo gauw, eigenlijk alleen als er een verbouwing aan komt. En dan blijkt er meer te komen kijken bij ramen (kozijnen inclusief beglazing). In de zomer moet het binnen koel blijven en in de winter juist behaaglijk en warm. Ramen moeten dus een goede warmte-isolatie hebben. Daarnaast is het ook wel fijn als ramen een enigszins geluidswerend effect hebben. En ook moeten we de veiligheid niet vergeten….ramen moeten ook inbraakwerend zijn.

Een kozijn is een omranding van een raam (of deur). Een standaard kozijn bestaat uit een linker- en een rechter stijl en twee dorpels (boven en onder).

Plaatsing aluminium kozijnen c.q. pui

Installatie kozijnen

Kozijnen worden aangebracht in de bestaande gevelopeningen. Het is van groot belang dat deze ruimtes van tevoren correct zijn opgemeten. Het beste kunt u dat door de specialist laten doen. Na het aanbrengen dienen de kozijnen vastgezet en afgekit te worden. Ook dat is een secuur werk. De totaalprijs voor nieuwe kozijnen wordt voor een behoorlijk deel bepaald door de plaatstingkosten.

6 factoren bepalen de prijzen van kozijnen

 • soort & kwaliteit van het materiaal waaruit het kozijn bestaat (kunststof, aluminium, hout, overig)
 • vorm & afmetingen van het kozijn (standaard afmetingen of afwijkende afmetingen)
 • soort glas (enkel glas, dubbel glas, HR, HR+ of HR++ beglazing)
 • installatiekosten (verwijderen & afvoeren oude kozijnen? Is er een aparte inzet hoogwerker nodig?)
 • eventuele subsidie-mogelijkheden
 • Concurrentie installateurs

GRATIS OFFERTE KUNSTSTOF KOZIJNEN

Bespaar tot wel 45% op kunststof kozijnen via wat-kost-het.nl. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

Subsidiemogelijkheden voor plaatsing isolatieglas

Er geldt een permanente regeling voor het laten plaatsen van isolatieglas. Dit houdt in dat u geen 21% maar 9% btw betaalt over de arbeidskosten voor het laten plaatsen van alle soorten isolatieglas in uw woning.

Type glas in kozijnen

In het verleden werd er standaard dubbel glas geplaatst, wat qua isolatie al een behoorlijke verbetering betekent ten opzichte van enkel glas. Wilt u liever HR glas, bijvoorbeeld omdat u nog meer wilt besparen op de stookkosten ? Aan de andere kant, hoe hoogwaardiger het glas is, des te duurder wordt het totale plaatje. Voor de verkoopwaarde van uw woning hebben goede kozijnen met isolatieglas een positief effect.

Isolerend glas

Wilt u energie besparen en is dus de isolerende werking van glas voor u belangrijk? Dan raden wij u aan om extra isolerend dubbel glas te kopen als u uw kozijnen gaat vervangen. Het wordt niet alleen behaaglijker in uw huis, maar u bespaart ook nog eens op uw energiekosten. Als we kijken naar wat de beste isolatie oplevert, dan is dat HR++glas en een spouw van 15 mm. De extra kosten die de aanschaf met zich meebrengt kunnen door de energiebesparing in korte tijd worden terugverdiend.

Richtprijzen kunststof kozijnen

Soort kozijnAfmetingen breedte x hoogteRichtprijzen incl. 21% btw en exclusief montage
Vast kozijn inclusief glas, kleur standaard wit, incl.HR++ glas, niet gelaagd,geen ventilatierooster100cm x 100cm€ 165,00
Draai/kiepraam kozijn inclusief glas, kleur standaard wit, incl.HR++ glas, niet gelaagd,geen ventilatierooster100cm x 100cm€ 245,00
Vast raam (2/3) en 1/3 kiepraam kozijn inclusief glas, kleur standaard wit, incl.HR++ glas, niet gelaagd,geen ventilatierooster220cm x 140cm hoog€ 475,00
Richtprijzen van de kunststof kozijnen zijn gebaseerd op standaardmodellen in standaard ralkleuren t.b.v. een standaard eengezinswoning en exclusief montagekosten. Er zijn grote verschillen tussen soorten, kwaliteit, afmetingen en plaatsingskosten.

Wilt u exact weten wat in uw geval kunststof kozijnen zouden kosten?

Nog meer weten over kunststof kozijnen ?

Extra informatie over kunststof kozijnen vindt u hieronder:

 

Soorten kozijnen

Er zijn houten kozijnen, maar ook aluminium of kunststof kozijnen. Zowel bij houten en kunststof kozijnen is de isolerende werking voldoende.

Wilt u aluminium kozijnen kopen, let dan wel op dat er een goede thermische onderbreking is. Dit is van belang omdat als er geen thermische onderbreking is, er veel warmteverlies optreedt. Aluminium heeft een grote warmtegeleidbaarheid en daarom wordt er een thermische onderbreking in de aluminiumprofielen aangebracht in de vorm van kunststof strippen. Tussen de strippen zit lucht en die stilstaande lucht zorgt voor een isolerende werking.

Houten kozijnen zijn kwetsbaarder dan aluminium en kunststof en vergt ook meer onderhoud. Goede constructiemaatregelen verlengen de levensduur van het kozijn. Hout heeft wel een warmere uitstraling dan aluminium of kunststof.

Bouwvergunning nodig ?

Voor het (laten) vervangen van kozijnen heeft u in principe geen bouwvergunning nodig, maar voor bijvoorbeeld een monumentaal pand weer wel. Houd u zich wel te allen tijde aan de wettelijke eisen en voorwaarden van het Bouwbesluit.

Het is trouwens niet altijd nodig om het hele kozijn te (laten) vervangen, maar zijn kleine reparaties of het vervangen van bepaalde delen al voldoende.

PVC kozijnen op maat

PVC kozijnen op maat

Geluidswerend glas

De sterkte van buitengeluiden is afhankelijk van o.a. het soort verkeer, hoe dichtbij het verkeer is, de aard van de omliggende bebouwing en de isolerende werking van het raam zelf. En dan gaat het niet alleen om het soort glas, maar ook of er kieren zijn. Tevens bepaalt de grootte van het raam de mate van geluidsisolatie.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Dubbelglas hoeft niet altijd een verbetering te betekenen wat betreft de geluidisolatie. Want als het twee dunne ruiten betreft, heeft het nauwelijks effect. Een groot effect (wat geluidsisolatie betreft) wordt bereikt als de dubbele beglazing uit twee dikke glasruiten bestaat, waarbij de ruit aan de buitenzijde dikker is dan de ruit aan de binnenzijde èn de spouw minimaal 6 centimeter bedraagt. Met spouw bedoelen we de luchtlaag tussen de twee ruiten van de dubbele beglazing.

Wilt u exact weten wat in uw geval kunststof kozijnen zouden kosten?

Kunststof kozijnen in alle kleuren, maten en isolatiewaardes

Voor elke situatie is er een oplossing!

Montage kozijnen laag btw tarief

 

 

Er is een permanente regeling voor het laten plaatsen van isolatieglas. Dit houdt in dat u geen 21% maar 6% btw betaalt over de arbeidskosten voor het laten plaatsen van alle soorten isolatieglas in uw woning.

 

Vele voordelen kunststof kozijnen:

 

 • goedkoopste kozijnensoort
 • onderhoudsvrij
 • heel veel kleuren mogelijk
 • vele modellen en varianten
 • geschikt voor alle soorten beglazing
 • permanente regeling 6% btw voor het laten plaatsen van isolatieglas

 

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Aanvullende informatie

Extra achtergrondinformatie vindt u hieronder

 

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

120% (!) prijsstijging energie over de laatste 15 jaar

Door de continu stijging van olieprijzen worden ook de kosten voor gas en electriciteit elk jaar hoger:

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde in maart 2012 dat een Nederlands huishouden in februari 2012 gemiddeld € 156,- kwijt was aan gas en electriciteit, ruim € 13,- meer dan in februari 2011. Dat is een stijging van ruim 6,1%. In vergelijking met 15 jaar geleden zijn de energieprijzen maar liefst 120% gestegen, terwijl de inflatie maar met 35% is gestegen.

Het verlagen van de energiekosten is daarom zeer lonend. Eén van de meest rendabele methodes is het isoleren van de woning bijvoorbeeld door de toepassing van HR++ beglazing en energiezuinige en isolerende kunststof kozijnen.

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe?

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe?

Kozijnen hebben gemiddeld een maximale levensduur van zo’n 40 jaar en dienen dan vervangen te worden. Door technologische ontwikkeling en stijging van energieprijzen is het echter vaak ook heel rendabel eerder de kozijnen te vervangen, zeker indien er ook nog enkel glas in zit.

Kies voor kunststof kozijnen !

Kunststof kozijnen zijn de goedkoopste kozijnensoort en verkrijgbaar in alle denkbare afmetingen, kleuren en designs (bijvoorbeeld houtlook). Kunststof kozijnen hebben naast prijs ook nog de volgende voordelen: goede isolatiewaardes, onderhoudsarm (nooit meer schilderen!), inbraakveilig, kleurvast en geschikt voor elk soort beglazing.

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken

• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders

• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht

• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 

• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !

• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

 • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 4 aangesloten kozijnenbedrijven direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

Hoe werkt het ?

Hieronder illustreren wij de werking van wat-kost-het.nl

 

Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?
Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!
Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken
Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.
Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer