Wat kost een aanbouw?

Informatie en indicatieve kosten van een aanbouw of uitbouw bij een woning

Een aanbouw tijdens of na de woningbouw realiseren

Veel aanbouwen zijn vergunningvrij

Aanbouw wordt voorbereid in de werkplaats

Ruwbouw of perfect afgewerkt

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

 

Overweegt u een aanbouw of uitbouw?

Zou u het ook fijn vinden om rond de open haard rustig uw wijntje te kunnen drinken terwijl de kinderen in een apart zitgedeelte TV kunnen kijken? Of heeft u gewoon behoefte aan meer leefruimte….en u wilt niet verhuizen? Dan is een aanbouw aan de woonkamer (of anders gezegd: een uitbouw van de woonkamer) wellicht een goede optie.

Een verbouwing betekent wel dat u veel aan uw hoofd heeft, maar probeer toch voordat u begint met verbouwen aan een aantal zaken te denken. Probeer, voor zover mogelijk, al van te voren de (globale) inrichting te bepalen want al vroeg wordt er aan u gevraagd waar u stopcontacten en lichtpunten en eventuele verwarming wilt plaatsen. Daarnaast is het van groot belang dat de oude gevel goed aansluit op het nieuwe dak, want anders krijgt u last van lekkages en als u iets niet wilt hebben dan is dat het wel. De lood slabben moeten derhalve correct worden aangebracht.

Wat kost een aanbouw?

Bent u benieuwd wat een aanbouw kost? Dit hangt af van een aantal verschillende factoren. Het is van belang om aan te geven welke maat de aanbouw dient te krijgen, welk type gevel u wilt gebruiken en hoe de kozijnen eruit dienen te komen te zien.

Wat kost een aanbouw

Een mooi afgewerkte aanbouw

Verruiming van uw woning, verhoging van de woningwaarde

Maat en de gevel

Om de kosten van een aanbouw te berekenen is het allereerst verstandig om na te gaan welke maten er zullen gelden. Hoe diep en breed dient de aanbouw te worden? Vervolgens is het verstandig om na te denken over het type gevel waar u gebruik van wenst te maken. Gaat het u om een gevel van steen, of wilt u wellicht gebruik maken van rabat? Zoekt u naar de bekende rode steen, een gele steen, witte of zwarte steen? De verschillende mogelijkheden kennen allen zo hun eigen prijskaartje, waardoor u op basis daarvan kunt berekenen wat de aanbouw kost.

 

Kozijn en een dak

Verder is het van belang om na te denken over het type kozijn waar u gebruik van wenst te maken. Wilt u bijvoorbeeld tuindeuren in de aanbouw laten plaatsen, gebruik maken van een vouwwand of een schuifpui in 2, 3 of 4 delen? Afhankelijk van het type kozijn dat u wenst kunnen de kosten verschillen, waardoor de aanbouw duurder of voordeliger uit kan vallen. Een vierde stap bestaat uit de keuze voor een dak. U kunt gebruik maken van een dak zonder dakraam, een zadeldak of een lessenaar, afhankelijk van de rest van de uitstraling van uw woning en het type aanbouw dat u voor ogen heeft.

 

Wilt u een exacte prijs hebben?

De prijzen voor aanbouwen zijn van veel factoren afhankelijk. Wilt u exact weten wat een aanbouw u zou kosten? Vul het formulier rechtsboven op deze pagina correct in en vraag  gratis en vrijblijvend aanbiedingen aan en bespaar fors!

Team van Wat-kost-het.nl

GELD BESPAREN OP EEN AANBOUW?

Bespaar tot wel 45% op een aanbouw via wat-kost-het.nl. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

Overweegt u een aanbouw te laten plaatsen?

Een goede buur is beter dan een verre vriend, dus het is raadzaam om uw buren vooraf te informeren over uw plannen zodat u geen discussies of twistpunten achteraf krijgt. Zoek ook van te voren de huidige bouwtekeningen van uw huis op, want die heeft de aannemer nodig om eventuele gebreken of verzakkingen te voorkomen.

Een ander aandachtspunt is de ventilatie. Die moet namelijk doorgetrokken worden vanuit de kruipruimte naar de uitbouw. Dit kan enerzijds door een ventilatiepijp onder de uitbouw te plaatsen of anderzijds door in de nieuwe achtergevel ventilatievoorzieningen te regelen die in verbinding staan met de bestaande kruipruimte.

Dakrand en afwerking

Tenslotte is het bijvoorbeeld van belang om aan te geven hoe de dakrand eruit dient te komen te zien. Wilt u gebruik maken van een overstek in wit of antraciet, of is dat niet nodig en mag de dakrand gewoon aansluiten bij de rest van de gevel? U kunt op basis daarvan de kosten van een aanbouw berekenen. Een aanbouw van 2000mm diep en 4500mm breed kost op basis van de standaardkeuzes bijvoorbeeld zo’n €20.000 – €25.000. Eventuele afwijkende wensen zullen de aanbouw in de meeste gevallen wat duurder maken.

 

Een aanbouw met een glazen dak heeft ook in de winter veel lichtinval

Aanbouw met glazen dak

Een aanbouw met een glazen dak heeft ook in de winter veel lichtinval

Wat kost een aanbouw?

Als we per m3 gaan kijken dan kost een uitbouw gemiddeld zo’n € 600,- per m3. Dit komt bij een standaard uitbouw zonder al te veel glas voor een gemiddelde woning neer op een bedrag tussen de € 20.000,- en € 30.000,- (bron: Eigen Huis Magazine)

Wilt u exact weten wat een aanbouw of uitbouw u zou kosten?

Aanvullende informatie

Extra achtergrondinformatie vindt u hieronder

 

Subsidiemogelijkheden voor uw aanbouw

 • Er geldt een permanente regeling voor energiebesparende maatregelen. Dit houdt in dat het lage btw tarief van 9% geldt voor het aanbrengen van energiebesparend isolatiemateriaal aan vloeren, muur en daken bij woningen ouder dan 2 jaar (alleen voor arbeidsuren).
 • Er geldt een permanente aparte laag-btw regeling voor schilderswerkzaamheden. Dit houdt in dat u niet alleen 9% btw (in plaats van 21%) betaalt over de arbeidskosten, maar ook over de materiaalkosten. Voorwaarde is dat uw woning 2 jaar of ouder moet zijn.
 • Er geldt sinds 1 januari 2014 een permanente regeling voor het laten plaatsen van isolatieglas. Dit houdt in dat u geen 21% maar 9% btw betaalt over de arbeidskosten voor het laten plaatsen van alle soorten isolatieglas in uw woning/aanbouw.

Wilt u exact weten wat een aanbouw of uitbouw u zou kosten?

Een aanbouw tijdens of na de woningbouw realiseren

Veel aanbouwen zijn vergunningvrij

Aanbouw wordt voorbereid in de werkplaats

Ruwbouw of perfect afgewerkt

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

 • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 4 aangesloten aanbouwbedrijven direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

Hoe worden de kosten overzichten samengesteld ?

Hieronder kunt u zien hoe wij stapsgewijs de uiteindelijke informatie samenstellen.

 

Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer