Wat kost een creditcard

Informatie over de kosten van een creditcard en de optie om direct online een credticard aan te vragen

Wat kost een creditcard?

Benieuwd naar wat een creditcard kost? U betaalt kosten voor de kaart zelf, op het moment dat u er (in het buitenland) gebruik van maakt en op het moment dat u een krediet aangaat. Aan de andere kant krijgt u er een grote mate van veiligheid voor terug.

Kosten van de creditcard

De kosten van de creditcard zelf zijn beperkt, over het algemeen betaalt u hiervoor maximaal een paar euro per maand. Dit is het bedrag dat de bank u in rekening brengt, onafhankelijk van of u gebruik wenst te maken van de kaart. Daar komt echter nog een bedrag bij op het moment dat u de creditcard (in het buitenland) gebruikt. U betaalt dan bijvoorbeeld 3% over het bedrag dat u betaalt of dat u opneemt bij een geldautomaat. Kijk daarom altijd goed naar de kosten van een creditcard, in vergelijking tot die van bijvoorbeeld uw pinpas.

Wilt u direct een creditcard aanvragen of meer informatie hebben ? Dan kunt u hieronder uit de meest voorkomende creditcards een keuze maken.

Maximale veiligheid met een creditcard

Aan de andere kant biedt de creditcard diverse voordelen. U kunt aankopen doen die u niet meteen hoeft af te rekenen en u kunt rekenen op de maximale veiligheid. U krijgt bijvoorbeeld standaard een aankoopverzekering op online aankopen, in combinatie met een eventuele verzekering bij breuk of schade. Dit betekent dat u hier geen aparte dekkingen voor hoeft af te sluiten. Een creditcard is voor veel mensen een goede keuze, al is het dus verstandig om de kosten in de gaten te houden en op basis daarvan een vergelijking te maken.

Kosten bij een krediet

De kosten van een creditcard lopen verder op wanneer u gebruik maakt van een krediet. U heeft met een creditcard de mogelijkheid om aankopen te doen, zonder dat u daar meteen voor hoeft te betalen. De bank probeert het geld aan het eind van de maand bij u af te schrijven. Lukt dat niet meteen? Dan opent u automatisch een krediet. Houd er rekening mee dat de kredietkosten per jaar op kunnen lopen tot een rente van 15%. Op die manier kost een creditcard relatief veel, al kunt u dit voorkomen door alleen bedragen af te rekenen die daadwerkelijk op uw rekening staan.

 

Wat kosten financieringen

Hieronder vindt u diverse onderwerpen met betrekking tot financieringen of geldleningen. Door te klikken op de foto of de titel wordt u doorgezet naar de informatiepagina.

Handig

Via wat-kost-het.nl kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

Wat-kost-het.nl is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer