Wat kost het eigenlijk ?

Homepage | Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies

Wat kost spouwmuurisolatie ?

Lagere energiekosten én behaaglijk huis !

Spouwmuurisolatie is heel rendabel

Prijsstijging energie over de laatste 15 jaar

Door de continu stijging van olieprijzen worden ook de kosten voor gas en electriciteit elk jaar hoger:

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde in maart 2012 dat een Nederlands huishouden in februari 2012 gemiddeld € 156,- kwijt was aan gas en electriciteit, ruim € 13,- meer dan in februari 2011. Dat is een stijging van ruim 6,1%. In vergelijking met 15 jaar geleden zijn de energieprijzen maar liefst 120% gestegen, terwijl de inflatie maar met 35% is gestegen.

Het verlagen van de energiekosten is daarom zeer lonend. Eén van de meest rendabele methodes is het isoleren van de woning.

Isoleren loont

Het isoleren van een woning of gebouw heeft meerdere voordelen: bovenal zorgt het voor een verbetering van het leefklimaat of wooncomfort, als tweede zorgt het voor een bescherming van de woning en in de inhoud van de woning tegen koude en vocht en als derde voordeel zorgt het voor een aanzienlijke daling van de maandelijkse energiekosten. Overigens kunt u een hogere verkoopopbrengst verwachten indien u uw goed geïsoleerde woning verkoopt.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

snel offerte spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende 'zwakke' plekken in een woning waarbij het rendabel is om te isoleren. Zoals bijvoorbeeld niet geïsoleerde vensters ofwel enkel glas, of de koude of vochtige kruipruimte. Eén van de meest rendabele investeringen die u kunt doen is het isoleren van de spouwmuren van uw woning. Op deze pagina informeren wij u over de werking van de spouwmuur, de isolatiemogelijkheden en bovenal natuurlijk geven wij antwoorden over de kosten van spouwmuur isolatie.

Wat is een spouwmuur ?

Om u een idee te geven van wat een spouwmuur is, zullen we eerst uitleggen hoe er al eeuwen in Nederland gebouwd wordt. Al vanaf de 12e eeuw na Christus bouwt men in Nederland met bakstenen. De term zegt het al: gebakken steen, bestaande uit voornamelijk rivierklei. Deze bakstenen worden al honderden jaren gestapeld gemetseld waardoor massieve en sterke muren ontstaan.

Deze massieve muren zijn echter wel gevoelig voor zogenaamde vochtdoorslag: een combinatie van grondwater, regen en wind zorgen ervoor dat de baksteen compleet verzadigd geraakt waardoor water door de baksteen en het mortel 'migreert.' Hierdoor wordt te zijner tijd ook de binnenkant van de muur ofwel de leefruimte vochtig. Dit ging ten koste van de kwaliteit.

Om de effecten van vochtdoorslag te minimaliseren werden er vaak hele dikke muren gemetseld waarbij het veel langer duurde voordat het vocht gemigreerd was. Maar - ook dat gebeurde.

De oplossing diende zich in het begin van de 20e eeuw. Nieuwe bouwtechnieken werden ontwikkeld door nieuwe inzichten. In plaats van 1 massieve muur bouwde men twee dunner muren naast elkaar, gescheiden door circa 5 tot 10 cm open ruimte die via ventilatie-openingen in contact met de buitenlucht stonden. De voordelen waren dat weliswaar de buitenmuur met vocht verzadigd raakt, maar dat de binnenmuur droog bleef. Ook werd de ruimte gedroogd door verse lucht die aangevoerd werd en vochtige lucht die afgevoerd werd.

 

Geďsoleerde spouwmuren vanaf de jaren '80

Vanaf circa 1970 werd er besloten om voortaan de ruimte in de spouwmuur ook deels te isoleren om zo de afkoeling van de binnenmuur tegen te gaan. Sowieso werd er pas sinds de oliecrisis van de jaren '70 serieus gekeken naar het isoleren van gebouwen. In die tijd zijn ook items als dubbel glas ontwikkeld. De isolatie van de spouwmuur gebeurt standaard bij nieuwbouwwoningen sinds 1980.

Documentatie & offertes op maat aanvragen

snel offerte spouwmuurisolatie

Woning van voor 1980

De vuistregel is dat indien u een woning hebt van een bouwjaar voor 1980 de kans groot is dat de spouwmuur niet geïsoleerd is. Heeft u een woning van na die periode, dan is de kans groot dat de woning wel geïsoleerd is.

Hoe werkt spouwmuur isolatie ?

Voor het isoleren van de ruimte tussen de muren wordt gebruikt gemaakt van een eenvoudige techniek: na h et boren van gaten in de buitenmuur (via een bepaald patroon) wordt isolatie in de ruimte gespoten. Er wordt niet gewerkt met purschuim omdat dan de werking van de spouw teniet wordt gedaan. Het is belangrijk dat de spouw kan drogen en dat er verse luchttoevoer is en vochtige lucht weer afgevoerd kan worden. Veelal spreken we over een soort korrels of parels waarmee de muur geïsoleerd wordt.

 

Besparen op uw energiekosten

Doordat het om grote vlakken gaat (voorgevel, achtergevel en bij hoekwoningen en vrijstaande woningen ook de zijgevel(s)) is de besparing op energiekosten groot en ook het effect op het wooncomfort is groot. U zult fors besparen op uw energiekosten.

Voordelen spouwmuurisolatie

Wat kost spouwmuurisolatie ?

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van de locatie van de woning (reistijden), de hoogte van werken (wel of geen hoogwerker/steiger), soort muren, dikte van muren (i.v.m. boren gaten), hoeveelheid gebruikte isolatie en als allerbelangrijkste: het aantal vierkante meters (m2) dat geïsoleerd moet worden.

Al deze variabelen hebben natuurlijk veel effect op de uiteindelijke prijs die u moet betalen.

Gemiddeld kunt u van de volgende prijzen uitgaan:

Woningsoort
flat
tussenwoning
hoekwoning
2 onder 1 kap
vrijstaand
Aantal m2
25 m2
60 m2
90 m2
100 m2
140 m2
Prijs incl. 21% btw
€ 400,-
€ 950,-
€ 1.375,-
€ 1.650,-
€ 2.175,-

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Gemiddeld verdient u de kosten voor spouwmuurisolatie terug (op basis van besparing van energiekosten) binnen 3 tot 5 jaar. De gemiddelde besparing is 9 m3 gas per 1 m2 geïsoleerde spouwmuur. Hoe hoger de gasprijs wordt in de toekomst, des te sneller heeft u uw investering terugverdiend.

ATTENTIE : LAAG BTW TARIEF (6 %) i.p.v. 21 % !
Op 28 februari 2013 is conform BLKB/2013/305M besloten dat er een VERLAAGD BTW TARIEF wordt geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze regeling is ingegaan per 1 maart 2013 en duurt tot 1 maart 2014. Dit betekent voor zowel partikulieren als ondernemingen een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21 % worden werkzaamheden met slechts 6 % btw belast. In feite een subsidiëring van 15 % !

Welke werkzaamheden vallen onder het lage tarief:

WILT U HET 100 % ZEKER WETEN ?
Wilt u met 100 % zekerheid weten wat spouwmuurisolatie u zou kosten ? Vraag dan via onderstaand formulier 100 % gratis en vrijblijvend in 1 stap documentatie en offertes aan bij maximaal 5 verschillende spouwmuurisolatie bedrijven direct bij u in de regio. Door het invullen van het formulier vraagt u gemakkelijk documentatie en prijsopgaves aan, zonder enige verplichting ! U ontvangt zowel via de e-mail als per post uw prijzen op maat. Wel zo handig !

TIP: aanvragen informatie spouwmuurisolatie

Beschrijf zo uitvoerig mogelijk de situatie van uw woning (bouwjaar,afmetingen etc.). De informatie en vrijblijvende prijsopgaves die u zult ontvangen zullen nauwkeuriger zijn naarmate uw informatie beter is.

Vul het onderstaande formulier in (vrijblijvend)

Waarom meerdere offertes aanvragen ?
• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Snel en gemakkelijk kosten bekijken en vergelijken


Advertentie

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken
Copyright Cleveryards BV | Alle rechten voorbehouden | kvk nr 51798093