Wat kost het eigenlijk ?

Homepage | Disclaimer | Privacy | Contact | Wie zijn wij ? | Procedure | Sitemap | Uitleg website | Subsidies

Wat kost een accu

kosten van een nieuwe accu

Zonder accu is geen auto te starten! Je zou kunnen zeggen dat een accu de energiebron is van uw auto. Daar sta je eigenlijk nooit echt bij stil....tot je een keer daadwerkelijk stil komt te staan. Dit gebeurt dan meestal in de winter, want hoe kouder een auto accu, hoe minder startvermogen er is. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je last hebt van lekstroom. Dit betekent dat er "ergens" sluiting wordt gemaakt en de accu langzaam leegloopt. Dit is een lastig probleem omdat "ergens" betekent, dat de sluiting overal kan zitten (elektrische onderdelen, lampen, draad etc.) en dus lastig op te sporen is.

De overtollige energie die een accu produceert (en die dus niet nodig is om te starten) wordt doorgegeven aan de andere apparatuur in de auto zoals verlichting, radio, achterruitverwarming, verwarming, navigatiesystemen etcetera. Indien de dynamo niet genoeg stroom kan leveren, dan wordt deze energie gevraagd.

De auto accu is een start accu. Dit betekent dat er een hoog piekvermogen is, maar dat ze niet diep ontladen kunnen worden. Ook als een auto voor langere tijd stilstaat, kan de accu leeglopen. Aanslepen heeft dan alleen zin als de accu niet voor 100% leeg is, anders moeten er startkabels worden gebruikt.

Je hebt onderhoudsvrije accu's en accu's die wel wat onderhoud nodig hebben. Bij de laatste categorie moet je controleren of de vloeistof boven de platen staat (want anders kunnen de platen krom trekken en het is overbodig te zeggen dat dit niet goed voor de accu is!). Indien nodig bijvullen met gedestilleerd water. Gebruik NOOIT accuzuur. Een ander punt waar je op moet letten is of er aanslag op de polen zit. Dit moet je verwijderen, want dit belemmert de doorvoer van de stroom.

Welke accu je ook hebt, hij gaat niet voor eeuwig mee. De gemiddelde levensduur van een accu is ongeveer 4 jaar. Wanneer je veel korte ritten maakt, neemt de levensduur aanzienlijk af. Ook extreme hitte onder de motorkap kan de accu behoorlijk beschadigen. Merk je dat je auto minder goed start, laat dan je accu eens nakijken.

Kosten accu

Prijzen van startaccu's zijn onder andere afhankelijk van het type auto dat u heeft, het gewenste amperage van de accu en het merk. Gemiddeld beginnen de prijzen van een accu 12v, 35 ah op € 65,- oplopend tot ca. € 145,- voor 12 v, 100 ah.

Niet gevonden wat u zocht ? Zoek dan hier

Aangepast zoeken
Copyright Cleveryards BV | Alle rechten voorbehouden | kvk nr 51798093