Handige beknopte informatie en indicatieve kostenoverzichten | Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor allerlei projecten | Landelijke dekking

Welkom bij wat-kost-het.nl

Een informatieve website met meer dan 350 kostenoverzichten
Tevens kunt u hier vrijblijvend offertes op maat aanvragen

Wat kost een autoverzekering ?

Informatie over autoverzekering en de kosten van autoverzekering

Wat kost een autoverzekering ?

Waren er rond het jaar 1900 nog maar 200 auto’s in Nederland, nu moet je toch denken aan ca. 10,5 miljoen voertuigen op de weg waarvan ca. 7,7 miljoen personenauto’s!

Het is dus niet heel moeilijk voor te stellen dat er per jaar heel wat schade wordt veroorzaakt. In Nederland is de bezitter (of gekentekend houder) van een motorrijtuig verplicht om zijn motorrijtuig te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Deze wettelijke regeling is in het leven geroepen om slachtoffers van het gemotoriseerde verkeer te beschermen.

wat kost een autoverzekering

Soorten autoverzekeringen:

  • WA verzekering
  • Casco verzekering

WA autoverzekering

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid en zoals gezegd is een ieder verplicht zijn auto minimaal WA te verzekeren. De WA autoverzekering dekt alleen de schade die met of door de verzekerde auto wordt veroorzaakt waarvoor de verzekerde aansprakelijk is.

De premie voor de WA autoverzekering wordt op basis van het gewicht van het motorrijtuig bepaald, maar ook andere factoren wegen mee. Zo is ook de regio waar u woont van belang, maar ook uw leeftijd, het aantal kilometers dat u in een jaar aflegt, hoe lang u uw rijbewijs heeft en het aantal schadevrije jaren.

Casco autoverzekering

Casco autoverzekeringen kunnen in 2 soorten worden onderverdeeld, namelijk:

* WA + beperkt casco verzekering
* WA + volledig casco verzekering

De WA + Beperkt Casco autoverzekering houdt in dat er naast de verplichte wettelijke aansprakelijkheid ook dekking is tegen schade aan de eigen auto. Maar let op; het gaat om schade die is ontstaan uit een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen. Dus lees deze voorwaarden van de verzekeraar goed, want deze kunnen per verzekeraar verschillen! Hierbij moet u denken aan dekking tegen schade door brand, diefstal, ruitbreuk, stormschade, schade door botsing met dieren, schade ontstaan tijdens vervoer van het motorrijtuig…

De WA + Volledig Casco autoverzekering wordt in de volksmond ook wel de “all risk” autoverzekering genoemd, maar dit is enigszins misleidend want niet álle risico’s zijn gedekt! Bij de volledige cascoverzekering worden naast de bovengenoemde dekkingen bijvoorbeeld ook de schade ten gevolge van botsing, slippen, omslaan, van de weg of te water raken gedekt. Er zijn echter wel een aantal uitsluitingen, waarbij de verzekeraar dus niet tot vergoeding van de schade overgaat. Hierbij moet u denken aan schade die is ontstaan doordat er alcohol of drugs in het spel zijn, maar bijvoorbeeld ook schade ten gevolge van waardevermindering is uitgesloten.

Aanvullende informatie

Extra achtergrondinformatie vindt u hieronder

Aandachtspunten

Let op! Onder motorrijtuig bij een cascoverzekering wordt meestal verstaan het motorrijtuig met de tot de standaarduitrusting behorende accessoires. Accessoires die niet tot de standaarduitrusting behoren zijn, afhankelijk van de verzekeraar, soms tot een bepaald maximum bedrag meeverzekerd of er moet extra premie voor worden betaald.

Let op! De cascoverzekering geldt alleen voor het specifiek in de polis omschreven motorrijtuig. Aanhangers en caravans vallen NIET onder de dekking. Deze kunt u, indien gewenst, apart verzekeren.

Let op! Meestal geldt er bij autoverzekeringen in geval van cascoschade een eigen risico. Maar dit is niet bij alle verzekeraars het geval.

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?