Handige beknopte informatie en indicatieve kostenoverzichten | Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor allerlei projecten | Landelijke dekking

Welkom bij wat-kost-het.nl

Een informatieve website met meer dan 350 kostenoverzichten
Tevens kunt u hier vrijblijvend offertes op maat aanvragen

Wat kost een bobine ?

Informatie over bobines en de kosten van een bobine

Wat is een bobine?

Wil brandstof kunnen verbranden, dan heb je daar zuurstof voor nodig. De brandstof moet met de juiste hoeveelheid lucht worden vermengd. Bij alle benzinemotoren is het zo dat aan het einde van de compressieslag het mengsel tot ontbranding moet worden gebracht. Hiervoor is een sterke vonk nodig bij de bougie. En wat doet nu een bobine? In een bobine wordt hoogspanning opgewekt die dus nodig is voor die vonk bij de bougie. Anders gezegd is een bobine dus eigenlijk een soort transformator. Een bobine transformeert de 12 volts accuspanning naar een hoge spanning van wel 20.000 tot 30.000 volt.

 

wat kost een bobine

Hoe ziet een bobine eruit?

Je moet je voorstellen dat een bobine eigenlijk een zachte ijzeren staaf in een behuizing is. Er zitten twee draadwikkelingen om die ijzeren staaf. Deze wikkelingen worden ook wel de primaire en de secundaire wikkeling genoemd. De primaire wikkeling heeft een wat dikkere draad dan de secundaire en die draad zit een paar 100 keer om de staaf heen gewikkeld en staat in verbinding met de accu (dit is dus 12 volt). De secundaire wikkeling is veel dunner van draad en is paar 1000 keer om de staaf gewikkeld. In de secundaire wikkeling wordt de hoogspanning opgewekt.

De primaire wikkeling wordt via het contactslot met de pluspool van de accu verbonden. Het andere uiteinde wordt via de contactpunten van de stroomverdeler met de minpool van de accu verbonden. De stroom in de primaire wikkeling veroorzaakt een magnetisch veld met de ijzeren staaf als middelpunt.

Zodra het magnetisch veld is opgebouwd, gaan de contactpunten open en is er dus een onderbreking van de stroom. Hierdoor komt het magnetisch veld weg te vallen. Het wegvallen van dat magnetische veld heeft weer tot gevolg dat er spanning in de secundaire wikkeling ontstaat. Deze spanning heet ook wel inductiespanning of ontstekingsspanning.

De ontstekingsspanning in de secundaire wikkeling kan wel tot 30.000 volt oplopen, terwijl je maar ca. 15.000 volt nodig hebt. Een bobine levert dus meer dan dat je nodig hebt. Feit is wel dat om een eerste vonk bij de bougie te krijgen er een wat hogere spanning nodig is. Dit heet ook wel de ionisatiespanning.

Wat kost een bobine ?

De kosten van een bobine is natuurlijk wel afhankelijk van welk merk auto je rijdt. Maar als we kijken naar de gemiddelde prijzen dan kost een nieuwe bobine tussen de € 35,- en € 90,- per stuk. En dan moet hij nog in de auto gemonteerd worden, maar dat mag normaal gesproken niet al te veel arbeidstijd kosten.

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?