Handige beknopte informatie en indicatieve kostenoverzichten | Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor allerlei projecten | Landelijke dekking

Welkom bij wat-kost-het.nl

Een informatieve website met meer dan 350 kostenoverzichten
Tevens kunt u hier vrijblijvend offertes op maat aanvragen

Wat kost een distributieriem ?

Informatie over distrubutieriemen en de kosten van een distributieriem

Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een getande riem en die zorgt ervoor dat de krukas de nokkenas (of nokkenassen) aandrijft. De krukas laat de zuigers bewegen en de nokkenas op zijn beurt drijft de inlaatkleppen en de uitlaatkleppen aan.

De nokkenas heeft dus als taak de kleppen op het juiste moment te openen. Daarnaast wordt ook de benzinepomp direct of indirect door de nokkenas aangedreven. Zoals gezegd wordt de nokkenas(sen) door de krukas aangedreven. Het geheel van aandrijving heet “distributie”.

Hoe lang gaat een distributieriem mee?

Hoe lang gaat een distributieriem mee? De levensduur van een distributieriem hangt van een aantal factoren af zoals de montage, de gebruiksomstandigheden en met name van een juiste spanning. Maakt de distributieriem lawaai, dan weet je meteen dat er wat aan de hand is en moet je hem in ieder geval laten controleren en eventueel laten vervangen. Bij correct gebruik hebben de meeste distributieriemen een levensduur van zo’n 60.000 tot 120.000 kilometer. Als u niet zoveel kilometers rijdt, dan kunt u aanhouden dat de distributieriem na ongeveer 4 jaar moet worden vervangen (hiervoor kunt u ook uw onderhoudsboekje checken).

wat kost een distributieriem

Montage distributieriem

Wil de motor goed draaien, dan moet de timing dat de zuiger en ook de kleppen van die cilinder op het juiste moment op een bepaalde positie staan perfect zijn. Het is dus heel belangrijk dat de distributieriem op de juiste manier wordt gemonteerd, zodat de krukas en nokkenas(sen) goed op elkaar zijn afgesteld. Is de montage niet goed gedaan of als bijvoorbeeld de riemspanning niet correct is, dan kan de distributieriem een tandje overslaan of zelfs breken wat grote gevolgen heeft voor de motor. De kleppen kunnen bij een breuk namelijk de zuiger raken! Een distributieriem is ook aan slijtage onderhevig. Aangezien niemand zit te wachten op motorschade en op dure reparaties als gevolg daarvan, is het raadzaam om een distributieriem preventief te controleren en zo nodig te (laten) vervangen. Voor elke motor is de spanningswaarde van de distributieriem vastgelegd.

Niet elke auto heeft trouwens een distributieriem, die hebben dan een ketting of tandwielen. Het voordeel van een ketting ten opzicht van een getande riem is de lange levensduur en de minieme kans op een breuk. Als nadeel is te noemen dat een ketting meer herrie maakt en kan rekken. Om dat probleem op te vangen heb je een kettingspanner nodig.

Wat kost een distributieriem ?

De prijzen voor het laten vervangen van een distributieriem verschillen nogal. Logischerwijs hangen de kosten ook af van het merk auto dat je rijdt, het type motor en of je de werkzaamheden bij de dealer of een gewone garage laat uitvoeren. Gemiddeld moet je rekenen op een bedrag tussen de € 235,- en € 475,- incl. montage en btw.

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?