Handige beknopte informatie en indicatieve kostenoverzichten | Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor allerlei projecten | Landelijke dekking

Welkom bij wat-kost-het.nl

Een informatieve website met meer dan 350 kostenoverzichten
Tevens kunt u hier vrijblijvend offertes op maat aanvragen

Wat kost een nummerplaat ?

Informatie en kosten nummerplaat

Achtergrondinformatie nummerplaat

Ieder voertuig is verplicht een nummerplaat (ook wel nummerbord of kentekenplaat genoemd) te hebben. Een nummerplaat is onderdeel van het kenteken en bestaat uit een unieke combinatie van letters en/of cijfers. Het kenteken staat op naam en indien nodig kan de eigenaar van het voertuig achterhaald worden.

Wist u dat Nederland zelfs het eerste land ter wereld was dat een nationale registratie had van de kentekenplaat? Dit was in 1898.

Tot 2004 bestond de nummerplaat uit een 6-delige cijferlettercombinatie verdeeld in 3 koppels van letters of cijfers. Daarna heeft de RDW nieuwe kentekencombinaties in het leven geroepen bestaande uit reeksen van 1, 2 of 3 cijfers of letters. De reden dat er geen klinkers in het kenteken voorkomen is dat er geen ongewenste woorden gevormd kunnen worden.

 

wat kost een nummerplaat

Nummerplaat verloren ? 

Ben je je nummerplaat kwijtgeraakt doordat deze bijvoorbeeld is los getrild of gestolen, dan kan er een duplicaat geregeld worden. Er staat dan op het nummerbord met een klein cijfertje aangegeven om het hoeveelste duplicaat het betreft. Dit heet ook wel de duplicaatcode.

Er zijn een aantal speciale kentekens, waarvan de bekendste AA is voor de leden van het Koninklijk Huis. Andere speciale kentekens gelden bijvoorbeeld voor militaire voertuigen, buitenlandse diplomaten, rechters en diplomatieke medewerkers van het Internationaal Gerechtshof of bijvoorbeeld voor voertuigen die een bijzondere toelating van de RDW hebben.

Speciale nummerplaten

Er zijn een aantal speciale kentekens, waarvan de bekendste AA is voor de leden van het Koninklijk Huis. Andere speciale kentekens gelden bijvoorbeeld voor militaire voertuigen, buitenlandse diplomaten, rechters en diplomatieke medewerkers van het Internationaal Gerechtshof of bijvoorbeeld voor voertuigen die een bijzondere toelating van de RDW hebben.

Wat kost een nummerplaat ?

Je kunt voor de sier of voor het leuke zelf een nummerbord laten maken met een naam erop of bijvoorbeeld “just married”. Vrachtauto’s hebben vaak een extra kentekenplaat met een naam erop. Deze zijn er al vanaf € 9,95 exclusief verzendkosten.

Ben je echter je officiële kentekenplaat verloren of is deze gestolen, dan moet je bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant een nieuwe nummerplaat kopen. U hoeft tegenwoordig geen vervangend kentekenbewijs aan te vragen. Wel wordt er gevraagd naar het originele Voertuigenbewijs (deel 1A) en een geldige legitimatie.

Let op! Als er op het voertuig 2 nummerplaten zaten, dan worden er ook 2 nieuwe verstrekt, ook als je er maar eentje kwijt was geraakt (of was gestolen).

Voor een nieuwe (gele) kentekenplaat moet je denken aan ca. € 12,50 tot € 15,- per stuk (standaard model).

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?