Handige beknopte informatie en indicatieve kostenoverzichten | Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor allerlei projecten | Landelijke dekking

Welkom bij wat-kost-het.nl

Een informatieve website met meer dan 350 kostenoverzichten
Tevens kunt u hier vrijblijvend offertes op maat aanvragen

Wat kost een startmotor ?

Informatie over startmotors en de kosten van een startmotor

Startmotor

Je hoeft geen technicus of automonteur te zijn om te weten dat je een startmotor nodig hebt om een auto te kunnen laten starten, want een motor start niet uit zichzelf. Een startmotor is een elektromotor die ervoor zorgt dat de zuigerverbrandingsmotor genoeg snelheid krijgt om de motor te kunnen starten. De startmotor krijgt zijn energie van de accu.

Door middel van tandwielen is de startmotor met de motor gekoppeld en deze constructie is een belangrijk onderdeel. Je hebt het systeem van de bendixkoppeling, waarbij de as van de startmotor een schroefdraad heeft waarin precies het rondsel past, maar er zijn ook andere systemen om de koppeling van startmotor met de motor tot stand te brengen. De verbinding tussen startmotor en motor wordt automatisch verbroken zodra de motor aanslaat, want anders zou de startmotor door de motor worden aangedreven en deze flink beschadigen. Als startmotor worden meestal gelijkstroom seriemotoren gebruikt met een vermogen van ca. 500 tot 2.500 Watt. De startmotor mag trouwens niet al te lang in werking zijn en zal bij herhaaldelijk gebruik eerst moeten afkoelen.

Kan een startmotor tegen vocht ?

Als je je auto schoon wilt maken of schoon wilt spuiten, dan vraag je je soms wel eens af of de motorruimte wel tegen al dat vocht kan. Wat betreft de startmotor kunnen we u gerust stellen, want een startmotor is bijna geheel dicht. Waar u alleen op moet letten zijn de directe verbindingen met de accu en de start relaiskabel. Deze zijn wel vochtgevoelig. Om dit te voorkomen, wordt vaak een rubber kous gebruikt om deze verbindingen af te dekken. Aan de andere kant is het wel zo, dat als er op de één of andere manier toch vocht binnen is gekomen, dit niet gemakkelijk weg kan komen en er dus roest cq. corrosie kan ontstaan.

wat kost een startmotor
wel zo fijn als uw auto goed start

Wat kost een startmotor ?

Een startmotor is aan slijtage onderhevig net als ieder ander onderdeel van een auto. En het kan dus gebeuren dat je motor niet meer zo lekker wilt starten of in het ergste geval helemaal niet meer starten. Er kunnen meerdere oorzaken zijn zoals kapotte of lege accu, defect contactslot of een kapotte startmotor.

Indien de startmotor kapot is en moet worden vervangen, dan zijn de kosten afhankelijk van of u een nieuwe startmotor koopt of een gereviseerde. Met een gereviseerde startmotor bent u natuurlijk goedkoper uit, maar de garantietermijn is dan vaak wel korter. Daarnaast is het natuurlijk ook afhankelijk van het merk auto, want niet elke startmotor is hetzelfde. Het gebeurt ook vaak dat de oude startmotor ingeruild wordt. Voor een gereviseerde startmotor moet je rekening houden met een bedrag van rond de € 90,- à € 150,- en een nieuwe startmotor heb je vanaf ca. € 200,- à € 450,-. Deze bedragen zijn exclusief btw en montage.

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?