Handige beknopte informatie en indicatieve kostenoverzichten | Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor allerlei projecten | Landelijke dekking

Welkom bij wat-kost-het.nl

Een informatieve website met meer dan 350 kostenoverzichten
Tevens kunt u hier vrijblijvend offertes op maat aanvragen

Wat kosten remblokken ?

Informatie over remblokken en de kosten van remblokken

Remsystemen

Het doel van remmen is om een bewegend voertuig tot stilstand te brengen. Remmen komt tot stand door middel van wrijving. Er zijn voor personenauto’s twee soorten remsystemen te onderscheiden, namelijk het schijfremsysteem en het trommelremsysteem en vaak is er een combinatie van die twee.

Trommelremsysteem

Het trommelremsysteem bestaat uit:

 • de ankerplaat
 • de remschoenen
 • de wielremcilinder
 • de afstelinrichting
 • de terugtrekveren
 • de remtrommel
wat kosten remblokken

Werking trommelremsysteem

Doordat de remschoenen tegen de trommel worden gedrukt ontstaat er wrijving en kan er geremd worden. De remschoenen worden door de veren weer teruggetrokken. Om de drukkracht over te kunnen brengen wordt er van vloeistof gebruik gemaakt en/of van luchtdruk en onderdruk. Als de remschoenen niet dicht genoeg bij de remtrommel staan, dan moet het pedaal dieper ingetrapt worden eer de remschoenen de remtrommel raken. Om slijtage te voorkomen moeten de remschoenen volgens de richtlijnen worden afgesteld. Sommige trommelremmen hebben een automatische afstelinrichting.

Schijfremsysteem

De ontwikkeling van auto’s is heel snel gegaan; auto’s werden steeds beter èn sneller. Zo snel dat voor veel auto’s geldt dat alleen trommelremmen niet meer voldoen. De warmte die bij wrijving ( en dus bij remmen) ontstaat moet namelijk snel kunnen worden afgevoerd. Aangezien het trommelremsysteem een gesloten constructie is met een groot wrijvingsoppervlak is die afvoer van warmte niet mogelijk waardoor de trommels oververhit kunnen raken en daardoor kunnen vervormen. Tevens bestaat het gevaar voor remfading.

Het schijfremsysteem kent deze nadelen niet. Het schijfremsysteem bestaat uit:

 • een remschijf
 • een remklauw
 • remblokken

Werking schijfremsysteem

Het schijfremsysteem werkt als volgt. Als het rempedaal wordt ingedrukt worden door hydraulische druk één of twee zuigers in de richting van de remschijf verschoven tot de remblokken de remschijf raken. Hierdoor ontstaat de wrijving die nodig is om af te remmen. De veerkracht van de afdichtingsring zorgt ervoor dat zodra het rempedaal wordt losgelaten de zuigers weer naar achteren bewegen. Zo blijven de remblokken niet continu tegen de remschijf wrijven. Bij het schijfremsysteem is geen afstelinrichting aanwezig. Dit is ook niet noodzakelijk.

Het voordeel van dit systeem is dat de remschijven een goede koeling hebben vanwege het grote remvlak dat direct met de koelende lucht in aanraking komt. De kans op fading is hierdoor ook gering. Een nadeel echter van dit systeem is dat de oppervlakte van de remvoering kleiner is. Dit betekent dat je om hetzelfde remeffect te krijgen als bij trommelremmen, je veel harder op het rempedaal moet trappen. Remblokken zijn daarom ook eerder versleten dan remschoenen.

Wat kosten remblokken ?

Het blijft lastig om op tijd slijtage van de remmen te herkennen, want het gaat heel geleidelijk. Zonder dat u het echt in de gaten heeft, wordt de remweg telkens wat langer totdat u ineens een noodstop moet maken, maar dan bent u eigenlijk al te laat. Tegenwoordig gaat bij de meeste auto’s een lampje branden als er rem problemen zijn. Maar zelf kunt u ook het nodige doen! Zorg ervoor dat er genoeg profiel op uw banden zit en dat de banden de juiste bandenspanning hebben. Check regelmatig onder de motorkap of het remvloeistof niveau voldoende is. Hoort u een schurend metaal op metaal geluid, dan betekent dit meestal dat de remvoering of de remblokken versleten zijn.

Als er nieuwe remblokken zijn gemonteerd moet je altijd een paar keer het rempedaal indrukken, zodat de remblokken aanliggen. Je kunt ze niet gelijk volwaardig gebruiken; het duurt een tijdje voor de remmen op maximum capaciteit kunnen werken. Hou daar dus rekening mee!

Afhankelijk van het type auto kosten remblokken tussen de € 30,- en € 115,-. Wilt u ze gemonteerd hebben, dan komt daar nog het uurtarief van de monteur bij. Deze uurtarieven kunnen per garage verschillen en het maakt vaak ook uit of u bij een dealer of bij de garage op de hoek gaat. Een gemiddeld uurtarief voor een automonteur is € 30,-. Gemiddeld kun je zeggen dat als de remblokken zowel bij de voor- als ook de achterwielen worden vervangen je ca. € 150,- kwijt bent.

remblokken

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

 • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?