Handige beknopte informatie en indicatieve kostenoverzichten | Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor allerlei projecten | Landelijke dekking

Welkom bij wat-kost-het.nl

Een informatieve website met meer dan 350 kostenoverzichten
Tevens kunt u hier vrijblijvend offertes op maat aanvragen

Wat kost een incassobureau ?

Informatie over de kosten van incassoprocedures.

 

In tijden van crisis betalen klanten en afnemers veelal slecht

U kunt uw vorderingen uit handen geven aan een incassobureau

Incasso's van hoofdsom, rentes en boetes

Laat openstaande vorderingen niet oplopen !

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Wat kost een incassobureau?

Benieuwd naar wat een incassobureau kost, bijvoorbeeld omdat u erover nadenkt een factuur te laten innen? Op het moment dat u dit zelf niet doet kunt u een incassobureau inschakelen. Veel van de bureaus werken op basis van no cure, no pay, wat betekent dat u alleen kosten maakt indien dit u aan de andere kant geld op zal leveren.

 

Kosten van een incassobureau

De kosten van een incassobureau bestaan uit incassokosten, vaak op basis van een percentage van de hoofdsom, met een bepaald minimum. Het gaat over het algemeen om een percentage tussen de 10 en 20% van de hoofdsom, die zij gebruiken om hun dienstverlening aan te kunnen bieden. Daarnaast zal het incassobureau de wettelijke rente voor u in rekening brengen, op het moment dat de schuldenaar deze vergoedt ontvangt u deze van het incassobureau.

 

No cure, no pay

Veel incassobureaus werken vandaag de dag op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat zij de opdracht beoordelen en besluiten hiermee aan de slag te gaan op het moment dat ze er brood in zien. U hoeft nog niets te betalen, u betaalt de incassokosten alleen op het moment dat het daadwerkelijk lukt om de rekening te innen. Wat dat betreft neemt u op die manier weinig risico, het gebruik van het incassobureau kan u uitsluitend geld opleveren.

 

Snel en gemakkelijk kosten bekijken en vergelijken

Wanneer u uw rekeningen niet binnen de betalingstermijn betaalt, dan krijgt u een aantal aanmaningen toegestuurd waarin u wordt gevraagd om het verschuldigde bedrag alsnog te betalen. Doet u dit niet, dan geeft de schuldeiser de schuld uit handen en wordt er een incassobureau ingeschakeld die de schuld gaat innen. Dit brengt werkzaamheden met zich mee voor het incassobureau en deze kosten worden, bovenop de schuld die er al is, bij u in rekening gebracht. Deze incassokosten lagen voor 1 juli 2012 niet wettelijk vast, maar werd als richtlijn een bedrag van 15% van de hoofdsom aangehouden.

Sinds 1 juli 2012 geldt de Normering buitengerechtelijke incassokosten (WIK = Wet Incasso Kosten), waarbij er een maximumbedrag is vastgesteld wat betreft de hoogte van de incassokosten. Er is een maximumpercentage voor incassokosten vastgelegd en deze wordt berekend over de hoofdsom en dus niet over de rente! Ook is er een minimum bedrag vastgesteld van € 40,-

Branchevereniging NVI

De branchevereniging van incassobureaus, de NVI, vindt het minimumtarief van € 40,- te weinig. Incassobureaus besteden veel aandacht aan de mensen die geld schuldig zijn om een minnelijke schikking te regelen zoals een afbetalingsregeling. Dat houdt in dat incassobureaus tijd kwijt zijn aan gesprekken voeren hetzij per telefoon hetzij persoonlijk in de vorm van een huisbezoek. Hieraan zijn natuurlijk wel kosten verbonden.

N

Geld besparen op incassobureaus ?

Bespaar fors geld op incassobureaus via wat-kost-het.nl en vraag  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen van regionale incassobureaus aan: eenvoudig vergelijken en tot wel 45% besparen op de kosten! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

HELAAS KUNT U MOMENTEEL GEEN OFFERTES AANVRAGEN VOOR INCASSOBUREAUS

Offerte aanvragen bij een incassobureau

Uiteraard kunt u een offerte aanvragen bij het incassobureau, om na te gaan hoe ze u van dienst kunnen zijn en welke kosten ze daarvoor in rekening brengen. Op die manier krijgt u een goed beeld van wat u kunt verwachten en waar u rekening mee dient te houden. Wilt u eenmalig een factuur innen, of gaat het u om een meer structurele samenwerking? Het is verstandig om dit aan te geven, zodat het incassobureau daar rekening mee kan houden bij het berekenen van de kosten die ze u in de offerte aan zullen geven

Vraag vrijblijvend en gratis aanbiedingen aan van incassobureaus door het formulier in te vullen. | Wat kost een incassobureau

Bespaar geld, vraag offertes aan

De concurrentie is groot onder incassobureaus, zeker indien er klanten binnengehaald moeten worden. Het is daarom verstandig bij meerdere bedrijven offertes aan te vragen. Dit kan u honderden tot zelfs duizenden euro’s per jaar schelen!

Het gaat in de incassobranche om grote bedragen; de cijfers liegen er niet om. Per jaar staat er in de incassobranche circa zes miljard euro aan onbetaalde rekeningen open. In 80% van de gevallen treffen de incassobureaus nu een regeling met de schuldenaar, zodat de schuld alsnog wordt betaald. In 15% van alle gevallen (ca. 400.000 keer per jaar) is een oplossing niet mogelijk en volgt een gang naar de kantonrechter. Dat aantal kan in de toekomst explosief groeien, zo vreest de NVl. Die verwacht dat er jaarlijks 750.000 extra zaken bij de rechter bij de rechter komen omdat er geen regeling wordt getroffen. Dat kunnen de toch al overbelaste kantongerechten volgens de NVI niet aan.
(Bron: AD, 5 april 2011)

 

Kritiek op wetswijziging incassokosten

Ook het bedrijfsleven heeft kritiek op de nieuwe wet. Het inschakelen van een deurwaarder en het starten van een gerechtelijke procedure is ook voor het bedrijfsleven een kostbare aangelegenheid. Daardoor zullen zij, met name als het om kleinere bedragen gaat, de kosten van een incasso procedure gaan afwegen tegen de opbrengsten. Als de inschatting is dat het te kostbaar is om een incasso procedure te starten, dan zullen zij geneigd zijn om deze vorderingen als oninbaar uit hun administratie te boeken. Dit vormt (vooral voor het MKB, het Midden- en Klein Bedrijf) een behoorlijke kostenpost cq. schadepost.

Het nadeel van de nieuwe wet voor de consument is het moment waarop de incassokosten (minimaal € 40,-) in rekening mag worden gebracht. U krijgt 1 aanmaning toegestuurd waarin u wordt verzocht het openstaande bedrag alsnog te voldoen binnen een termijn van 14 dagen. In deze aanmaningsbrief moet staan wat de gevolgen zijn wanneer u niet op tijd betaald, de hoogte van de incassokosten en (indien van toepassing) de hoogte van de btw die over deze incassokosten berekend gaan worden. Geeft u geen gehoor aan deze aanmaning cq. u betaalt niet binnen de aangegeven termijn, dan mag daarna meteen al minimaal € 40,- incassokosten in rekening worden gebracht.

Staffel Incassokosten sinds 1 juli 2012

Hoogte van de vordering (Hoofdsom)Incassokosten
Over de eerste € 2.500,-15% met een minimum van € 40,-
Over de volgende € 2.500,-10%
Over de volgende € 5.000,-5%
Over de volgende € 190.000,-1%
Over het restant0,5% met een maximum van € 6.775,-

 

In tijden van crisis betalen klanten en afnemers veelal slecht

U kunt uw vorderingen uit handen geven aan een incassobureau

Incasso's van hoofdsom, rentes en boetes

Laat openstaande vorderingen niet oplopen !

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

Hoe worden de kosten overzichten samengesteld ?

Hieronder kunt u zien hoe wij stapsgewijs de uiteindelijke informatie samenstellen.

 

Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?