Handige beknopte informatie en indicatieve kostenoverzichten | Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor allerlei projecten | Landelijke dekking

Welkom bij wat-kost-het.nl

Een informatieve website met meer dan 350 kostenoverzichten
Tevens kunt u hier vrijblijvend offertes op maat aanvragen

Wat kost een open haard ?

Informatie en indicatieve prijzen van verschillende soorten open en gesloten haarden en kachels

 

Wat kost een (open) haard ?

Behaaglijke en gezellige warmte

Zowel design als klassieke haarden

Vakkundige en professionele installatie

Genieten van uw eigen haardvuur

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Wat kost een open haard ?

Haarden bestaan er in verschillende soorten en maten en daar horen uiteraard verschillende prijzen bij. Bent u op zoek naar een complete open haard met een rookkanaal, of wilt u aan de andere kant liever een gel haard plaatsen waarmee u eenvoudig wat meer sfeer in uw woning aan kunt brengen? Ga uit van het doel dat u voor ogen heeft en bekijk op basis daarvan de kosten voor de haarden. Uiteraard hoeft een gel haard niet meer dan een paar honderd euro te kosten, terwijl u daar gemakkelijk een nul achter kunt zetten op het moment dat u een volledige open haard wenst te plaatsen. Met name de installatiekosten lopen dan flink op, op het moment dat u daar nog geen rookkanaal voor in huis heeft zitten.

Aanschaf van het toestel

De aanschaf van het toestel zorgt voor een belangrijke kostenpost op het gebied van haarden. Wilt u bijvoorbeeld een vrijstaande houtkachel aanschaffen, dan dient u er rekening mee te houden dat deze ongeveer € 1.000,- tot € 2.500,- zal kosten. Een ingebouwd of ingezet exemplaar kost ongeveer hetzelfde, al dient u er dan rekening mee te houden dat de installatiekosten wat hoger op zullen lopen. Op het moment dat u een speksteen of tegelkachel aan wenst te schaffen lopen de kosten veel harder op. Dit kost u minimaal € 4.000,- en afhankelijk van het model dat u selecteert kan dit zelfs oplopen tot de prijs van een auto, ongeveer € 15.000,-. De gasgestookte kachel is in de meeste gevallen de voordeligste optie. U kunt er voor een paar honderd euro één uitzoeken en voor € 2.000,- heeft u een mooi exemplaar staan waar u veel plezier van zult hebben.

Installatiekosten gas- of houtgestookte open haard

De gas- of houtgestookte open haard is in de meeste gevallen een stuk voordeliger dan de eerder genoemde opties, wanneer we puur kijken naar de aanschaf van het toestel. U betaalt daar bijvoorbeeld € 800,- à € 1.000,- voor, al kunt u er op dat moment natuurlijk nog geen gebruik van maken. U dient er rekening mee te houden dat er sprake is van installatiekosten, die aardig op kunnen lopen. De rook van uw open haard dient ergens te blijven, ook op het moment dat daarvoor op dit moment nog geen voorzieningen in uw woning aanwezig zijn.

N

Geld besparen op een nieuwe haard ?

Bespaar fors geld op uw haard via wat-kost-het.nl en vraag gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen van regionale leveranciers aan: eenvoudig vergelijken en tot wel 45% besparen op de kosten! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

Complete open haard

Houd er in dat geval rekening mee dat er een rookkanaal aangelegd zal moeten worden. Dit betekent dat er hak- en breekwerk verricht zal worden, maar dat er daarnaast een metselaar aan te pas moet komen. Dit zorgt er in veel van de gevallen voor dat u een bedrag tussen de € 5.000,- en € 13.000,- kwijt bent, om de installatie uit te kunnen laten voeren. U dient dit op te tellen bij de kosten voor de schouw zelf, waardoor het geheel ongeveer even veel zal kosten als de aankoop van een nieuwe auto. Wilt u een relatief voordelig exemplaar aanschaffen? Dan kunt u het best kiezen voor materialen als kalksteen, of de exemplaren die u bij de bouwmarkten kunt vinden. Zij werken over het algemeen met gips en zorgen er op die manier voor dat u al voor € 500,- een schouw aan kunt schaffen.

Kosten van de brandstof

Zodra u eenmaal gebruik maakt van de open haard of een ander toestel houden de kosten natuurlijk niet zomaar op te bestaan. U heeft de aanschaf en de installatie dan achter de rug, maar u dient vervolgens rekening te houden met de brandstof die u nodig heeft om de haard ook daadwerkelijk te laten branden. Indien u gebruik maakt van een gasgestookte haard of kachel dient u er rekening mee te houden dat dit ongeveer € 0,35 per uur kost, om er gebruik van te maken. Een kachel op hout kost met zo’n € 0,20 per uur duidelijk minder, al bent u hierbij afhankelijk van de kostprijs van het hout. Een gel haard is een stuk duurder, aangezien een liter gel ongeveer 2 à 3 uur brandt, waardoor u zo’n € 2,25 per uur betaalt.

Belangrijke kostenposten

Het is bij het beoordelen van de kosten van een haard in ieder geval verstandig om zowel de aanschaf van de haard of kachel als de aanschaf van de schouw in de gaten te houden. Kijk ook goed naar de aanleg van het rookkanaal, het sloopwerk, eventuele betonboringen en de installatie. Verder komen er metselwerk en stucwerk bij kijken, net als de verschillende accessoires die u nodig heeft bij de aanschaf van haarden, een onderdeel dat veel mensen over het hoofd zien.

Wilt u EXACT weten wat een nieuwe haard of kachel u zou kosten?

 

Wat kost een (open) haard ?

Behaaglijke en gezellige warmte

Zowel design als klassieke haarden

Vakkundige en professionele installatie

Genieten van uw eigen haardvuur

Via wat-kost-het.nl kunt u aanbiedingen aanvragen

Aanvullende informatie

Extra achtergrondinformatie vindt u hieronder

 

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

120% (!) prijsstijging energie tussen 1997 – 2012

De energieprijzen stegen jaar in, jaar uit. Wist u bijvoorbeeld dat van 1997 tot en met 2012 de gemiddelde energieprijzen met maar liefst 120% zijn gestegen? Dat terwijl alle andere goederen en diensten met 35% stegen.

Het is altijd moeilijk te voorspellen wat de energieprijzen in de toekomst gaan doen, want de hoogte van de energieprijzen zijn van veel verschillende factoren afhankelijk. Alhoewel de prijzen voor energie in 2016 zijn gedaald (met name voor elektriciteit), moeten we ook kijken naar wat er allemaal in de wereld gebeurt. Met name de onrust in het Midden-Oosten kan van invloed zijn op de olieprijs en het ziet er niet naar uit dat deze onrust op korte termijn zal verdwijnen. Aangezien de economie in het Westen ook weer aantrekt is ook de vraag naar energie groter. De verwachting is dan ook dat de energieprijzen in de komende jaren zullen stijgen.

Het verlagen van de energiekosten is daarom zeer lonend. Eén van de meest rendabele methodes is het isoleren van de woning.

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

Ook besparen met wat-kost-het.nl ?

Bekijk hieronder hoe het werkt.

 

Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?