Handige beknopte informatie en indicatieve kostenoverzichten | Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor allerlei projecten | Landelijke dekking

Welkom bij wat-kost-het.nl

Een informatieve website met meer dan 350 kostenoverzichten
Tevens kunt u hier vrijblijvend offertes op maat aanvragen

Wat kost een uitvaartverzekering ?

Informatie over uitvaartverzekeringen en de kosten daarvan

Naturapakket uitvaartverzekering

Bij een natura pakket uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden geen bedrag uitgekeerd, maar kan er uitsluitend een pakket uitvaartdiensten worden gekocht. In de polis is al vastgelegd welke diensten er verleend moeten worden; meestal biedt de verzekeringsmaatschappij een standaard basispakket welke naar gelang uw eigen specifieke wensen kan worden uitgebreid. Bij overlijden van de verzekerde moet de verzekeringsmaatschappij worden gebeld en die regelt dan dat de uitvaartondernemer wordt ingeschakeld. Vaak is de verzekeraar tevens uitvaartondernemer.

De premie voor een natura uitvaartverzekering is afhankelijk van hoe uitgebreid het pakket is. Daarnaast zijn er ook verschillen qua premies per verzekeringsmaatschappij. Hoe groter de verzekeringsmaatschappij hoe goedkoper zij de diensten kunnen aanbieden…

Het meest voordelige is als de verzekeringsmaatschappij tevens de verzorger van de uitvaart is. Het staat u natuurlijk vrij om een andere uitvaartverzorger te kiezen, maar dan keert de verzekeringsmaatschappij een relatief laag bedrag uit.

Natura bedrag uitvaartverzekering

De uitvaartkosten worden bij een natura bedrag uitvaartverzekering door de verzekeraar tot maximaal de verzekerde som betaald.

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een vooraf vastgesteld bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden na overlijden van de verzekerde. Met dit “kapitaal” kunnen de nabestaanden zelf of met behulp van een begrafenisondernemer de uitvaart bekostigen. Maar dit is niet verplicht.

Het is ook mogelijk een combinatie uitvaartverzekering te nemen; bijvoorbeeld een naturapakketverzekering plus een kapitaalverzekering waarvan de eventuele extra kosten kunnen worden betaald.

Bij het afsluiten van welke kapitaal uitvaartverzekering dan ook, let goed op de waardevastheid ervan. Dit houdt in dat het verzekerde bedrag wordt aangepast/geïndexeerd als de kosten van een uitvaart stijgen.

Wat kost een uitvaartverzekering

Wat kost een uitvaartverzekering? 

Het afsluiten van een verzekering voor je uitvaart is geen leuk iets om te doen, maar je wilt ook niet dat je nabestaanden later voor de kosten moeten opdraaien omdat er niks is geregeld. Tegenwoordig hebben 7 van de 10 mensen een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering keert een vooraf vastgelegd geldbedrag uit wanneer de verzekerde is komen te overlijden. Hoeveel een uitvaart precies kost is helemaal afhankelijk van de wensen van de overledene en de nabestaanden (zie ook “Begrafenis en kosten”). Elke extra wens brengt extra kosten met zich mee. En u moet toch denken dat een gemiddelde uitvaart al gauw zo’n € 6.500,- à € 7.000,- kost.

Er bestaan 3 verschillende soorten uitvaartverzekeringen; je hebt een naturapakket uitvaartverzekering, een naturabedrag uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering.

Welke verzekering past het beste bij u?

Indien u genoeg spaargeld heeft, is het niet noodzakelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Heeft u niet al te grote wensen voor uw uitvaart, dan is wellicht een natura pakket verzekering geschikt voor u. Wilt u geen sobere uitvaart, maar alles tot in de puntjes geregeld hebben zonder aanvullende kosten, ga dan voor een uitvaartverzekering op maat. Indien de prijs wel belangrijk voor u is en u niet de middelen heeft om aanvullende kosten te betalen, dan is een combinatie van een natura pakket verzekering met een aanvullende verzekering voor een geldbedrag wellicht een optie voor u.

Geld besparen via wat-kost-het.nl

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.nl en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
Wat-kost-het.nl is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.nl.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.nl biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.nl !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via wat-kost-het.nl veel geld kunt besparen !

  • Via wat-kost-het.nl kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via wat-kost-het.nl kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.nl

Op wat-kost-het.nl kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via wat-kost-het.nl en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?