Handige beknopte informatie en indicatieve kostenoverzichten | Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor allerlei projecten | Landelijke dekking

Welkom bij wat-kost-het.nl

Een informatieve website met meer dan 350 kostenoverzichten
Tevens kunt u hier vrijblijvend offertes op maat aanvragen

Wat kost een consumptief krediet

Wat kost een consumptief krediet?

Wilt u gebruik maken van een consumptief krediet? Dit is een verzamelnaam voor onder andere de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De kosten bestaan uit een bepaalde rente die u betaalt. Daarnaast doet u aflossingen, ten opzichte van het bedrag dat u geleend heeft.

 

Kosten van een persoonlijke lening

De kosten van een persoonlijke lening hangen sterk af van het bedrag dat u leent. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een persoonlijke lening voor €10.000, met een looptijd van 5 jaar? Dan betekent dit dat u ieder jaar in ieder geval €2.000 zal aflossen. Daarnaast betaalt u rente over het bedrag dat nog uit staat. Dat betekent dat de maandelijkse kosten van dit type consumptief krediet steeds een beetje verder af zullen nemen. U kunt daarnaast op voorhand berekenen wat het consumptief krediet u tijdens de verschillende maanden gaat kosten.

Kosten van een doorlopend krediet

U kunt aan de andere kant gebruik maken van een doorlopend krediet, ook een consumptief krediet. De kosten hiervan zijn moeilijker te voorspellen. U heeft de mogelijkheid om bedragen die u heeft afgelost weer opnieuw op te nemen. Daarnaast maakt u gebruik van een variabele rente, op basis waarvan u kosten betaalt over het bedrag dat op dat moment open staat. Aan de andere kant heeft u de flexibiliteit om het totale bedrag of een groot deel daarvan ineens af te lossen, bijvoorbeeld op het moment dat de rente oploopt en u de kosten van het consumptief krediet wilt drukken.

Rente vergelijken

Bent u benieuwd naar wat een consumptief krediet kost en wilt u ervoor zorgen dat u de kosten zoveel mogelijk kunt drukken? Dan is het in ieder geval verstandig om de rente te drukken. Des te minder rente u betaalt, des te voordeliger u gebruik kunt maken van het krediet. In sommige gevallen dient u een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, vooral bij het lenen van grotere bedragen. In die gevallen kunt u de totale kosten berekenen door de premie hiervoor bij die van de rente op te tellen en op basis daarvan een vergelijking te maken.

wat kost een consumptief krediet

Wat kosten financieringen

Hieronder vindt u diverse onderwerpen met betrekking tot financieringen of geldleningen. Door te klikken op de foto of de titel wordt u doorgezet naar de informatiepagina.