Handige beknopte informatie en indicatieve kostenoverzichten | Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor allerlei projecten | Landelijke dekking

Welkom bij wat-kost-het.nl

Een informatieve website met meer dan 350 kostenoverzichten
Tevens kunt u hier vrijblijvend offertes op maat aanvragen

Wat kost een consumptief krediet

Wat kost een consumptief krediet?

Wilt u gebruik maken van een consumptief krediet? Dit is een verzamelnaam voor onder andere de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De kosten bestaan uit een bepaalde rente die u betaalt. Daarnaast doet u aflossingen, ten opzichte van het bedrag dat u geleend heeft.

 

Kosten van een persoonlijke lening

De kosten van een persoonlijke lening hangen sterk af van het bedrag dat u leent. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een persoonlijke lening voor €10.000, met een looptijd van 5 jaar? Dan betekent dit dat u ieder jaar in ieder geval €2.000 zal aflossen. Daarnaast betaalt u rente over het bedrag dat nog uit staat. Dat betekent dat de maandelijkse kosten van dit type consumptief krediet steeds een beetje verder af zullen nemen. U kunt daarnaast op voorhand berekenen wat het consumptief krediet u tijdens de verschillende maanden gaat kosten.

Kosten van een doorlopend krediet

U kunt aan de andere kant gebruik maken van een doorlopend krediet, ook een consumptief krediet. De kosten hiervan zijn moeilijker te voorspellen. U heeft de mogelijkheid om bedragen die u heeft afgelost weer opnieuw op te nemen. Daarnaast maakt u gebruik van een variabele rente, op basis waarvan u kosten betaalt over het bedrag dat op dat moment open staat. Aan de andere kant heeft u de flexibiliteit om het totale bedrag of een groot deel daarvan ineens af te lossen, bijvoorbeeld op het moment dat de rente oploopt en u de kosten van het consumptief krediet wilt drukken.

Rente vergelijken

Bent u benieuwd naar wat een consumptief krediet kost en wilt u ervoor zorgen dat u de kosten zoveel mogelijk kunt drukken? Dan is het in ieder geval verstandig om de rente te drukken. Des te minder rente u betaalt, des te voordeliger u gebruik kunt maken van het krediet. In sommige gevallen dient u een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, vooral bij het lenen van grotere bedragen. In die gevallen kunt u de totale kosten berekenen door de premie hiervoor bij die van de rente op te tellen en op basis daarvan een vergelijking te maken.

wat kost een consumptief krediet
<a href="http://www.kredietconcurrent.nl/lening/?tt=5252_473015_77012_&r=" target="_blank" rel="nofollow"><img src="http://ti.tradetracker.net/?c=5252&m=473015&a=77012&r=&t=html" alt="" width="500" height="500" border="0" /></a>

Wat kosten financieringen

Hieronder vindt u diverse onderwerpen met betrekking tot financieringen of geldleningen. Door te klikken op de foto of de titel wordt u doorgezet naar de informatiepagina.