Handige beknopte informatie en indicatieve kostenoverzichten | Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor allerlei projecten | Landelijke dekking

Welkom bij wat-kost-het.nl

Een informatieve website met meer dan 350 kostenoverzichten
Tevens kunt u hier vrijblijvend offertes op maat aanvragen

Wat kost rood staan ?

Informatie over het rood staan op uw rekening

Wat kost “rood” staan ?

Rood staan is relatief duur, het is een vorm van geld lenen met een hoge mate van flexibiliteit. Op het moment dat er (tijdelijk) niet genoeg geld op uw rekening staat gaat u als het ware automatisch een lening aan bij de bank. De bank berekent u daarvoor een rente, waardoor het verstandig is dit zelf goed in de gaten te houden.

Doorlopend krediet op een betaalrekening

U maakt met een betaalrekening waarop u rood kunt staan als het ware gebruik van een doorlopend krediet. Op het moment dat u rood komt te staan treedt het krediet in werking, u neemt hier dan een deel van op. Over het algemeen kunt u zo’n € 1.000,- rood staan, afhankelijk van uw bank en het inkomen dat u geniet. U heeft de mogelijkheid om de limiet naar boven of naar beneden aan te passen.

Hoge rente op rood staan

Houd er rekening mee dat u tijdens het rood staan een hoge rente betaalt, die op kan lopen tot wel 15% rente per jaar. Dit betekent dat u een relatief hoog bedrag betaalt, terwijl u niet officieel gebruik maakt van een aparte lening. Staat u regelmatig rood en dat gedurende een paar weken of zelfs langer? Dan is het de moeite waard om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten. De kosten daarvan liggen over het algemeen lager dan het rood staan, waardoor u op die manier geld kunt besparen.

Limiet op uw betaalrekening

Wilt u minder rood kunnen staan, of zoekt u aan de andere kant juist naar een mogelijkheid om wat meer krediet op te kunnen nemen? U heeft zelf de mogelijkheid om uw limiet op te hogen, mits uw inkomen daarvoor voldoende hoog is. Aan de andere kant kunt u uw limiet verlagen tot bijvoorbeeld € 500,-. Over het algemeen is het op een jongeren- of studentenrekening niet mogelijk om rood te staan. Op die manier proberen te banken te voorkomen dat u al op jonge leeftijd schulden op kunt bouwen, waar het dan nog lastig van afkomen is.

 

Wat kosten financieringen

Hieronder vindt u diverse onderwerpen met betrekking tot financieringen of geldleningen. Door te klikken op de foto of de titel wordt u doorgezet naar de informatiepagina.